hoja v hribe in po hribih, pohodi, planinarjenje, uživanje v gozdovih in nad njimi, ...

Moderator: Vlajko

Uporabniški avatar
 adrian
Zdravo,

Konec meseca julija nameravam na Belo goro. Če se želi kdo pridružiti ekipi za vzpon na Mont Blanc se naj oglasi, dobrodošli so gorniki ki so že bili na Beli gori in imajo izkušnje.

Vsaka informacija mi bo dobrodošla.

Hvala in lep pozdrav.
Uporabniški avatar
 športnik
Je vaš cilj samo Mont Blanc ali še kaj drugega?

Jaz imam tudi nekaj v planu, no, upam, da ne bo ostalo samo pri besedah...
Uporabniški avatar
 še1PR
adrian napisal/-a:Vsaka informacija mi bo dobrodošla.

Odvisno s katere smeri mislite gor.
Če greste čez Goutiere, pa lahko "delim" kako svojo/našo izkušnjo. Kaj konkretno te zanima?
Uporabniški avatar
 adrian
Zdravo,

Glede poti na vrh se odločam med dvema variantama:

PRVA: Izhodišče St.Gervais, z gorsko železnico do postaje Gare (2372m), nato v smeri koča Tete Rousse (3167m), koča Gouter (3817m), bivak Vallot (4362m), vrh Mount Blanc (4808m).

DRUGA: izhodišče Chamonix, z gondolo po prve postaje Gare (2310m), nato v smeri koča Refuge (3057m), bivak Vallot (4362m), vrh Mount Blanc (4808m).

Če je kdo že prehodil katero od teh poti, bi ga prosil za informacije, časovna dolžina vzpona in spusta, tehnična zahtevnost poti ...

LP
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ja jaz tudi mislim iti na to Belo goro.Sicer še nisem bil tam gori.Ampak ravno zbiram vse potrebne informacije za vzpon.Ena izmed teh je da je najbolj ugoden vzpon na Mont Blanc v mesecu avgustu.Meseca maja pa je ugodno za samo smučarijo.Če je res kdo resen interesent se lahko domenimo.Dobil sem že neke informacije kje je najbolj ugodno se odpraviti na sam Mont Blanc.Da se iti čisto blizu zobate železnice in ni potrebno iti iz Chamonia.Če te kaj podrobno zanima se lahko piševa na ZS.Vsi ostali pa se lahko domenimo če bi res šli ali kdo šel avgusta.
ČAO!
Uporabniški avatar
 Cowboy
jst mam tud veliko željo obiskat to goro.
sem pa bolj kot ne brez izkušenj s takih gora.
bi šel v spremstvu kakšnega dobre vodiča.

kako je z zahtevnostjo?
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Potrebno je imeti samo kolikor toliko dobro opremo da ti ni hladno, pa dereze in podobne stvari kar je potrebno imeti v takih gorah.Drugače je pa gor cela procesija ljudi ki gredo na to goro.Tako kot pri nas gredo na Triglav tako gredo tam na Mont Blanc.
Potrebno je imeti vsaj nekaj kondicije potem se pa vidi kako in kaj ko si tam.Največji problem je vreme, če te zaloti kaka megla potem je to veliko sranje.Takrat je pa najbolje da se obrne to so mi dejali izkušeni ljudje ki so že dostikrat bili na Mont Blancu in so rekli, da ni nevarna gora.Samo če jo ne spoštuješ potem je lahko hudo da se zgubiš v megli.
Ja jaz sem rekel da letos moram na vsak način priti gor v čimbolj idealnem vremenu seveda.To pa je nekje avgusta.In če se urajma še polna luna pol je pa mera polna veselje in lepih vtisov :lol: :wink: .
Torej kandidati javite se pa se zorganiziramo da gremo na to goro dokler je še kaj snega. :wink:
ČAO!
Uporabniški avatar
 Cowboy
opremo večinoma imam. kondicija mi pa tud ne bi smela delat problemov :D

po kateri smeri pa misliš it?
Uporabniški avatar
 Moki
Tomaz,

mene lohka stejes zraven za augusta, prosil bi za pribl. plan in stevilo dni, ki bi bili potrebni za celotno stvar.

Lpm
Uporabniški avatar
 še1PR
tomaz.zupancic napisal/-a:Potrebno je imeti samo kolikor toliko dobro opremo da ti ni hladno, pa dereze in podobne stvari kar je potrebno imeti v takih gorah.Drugače je pa gor cela procesija ljudi ki gredo na to goro.Tako kot pri nas gredo na Triglav tako gredo tam na Mont Blanc.
Potrebno je imeti vsaj nekaj kondicije potem se pa vidi kako in kaj ko si tam.Največji problem je vreme, če te zaloti kaka megla potem je to veliko sranje.Takrat je pa najbolje da se obrne to so mi dejali izkušeni ljudje ki so že dostikrat bili na Mont Blancu in so rekli, da ni nevarna gora.Samo če jo ne spoštuješ potem je lahko hudo da se zgubiš v megli.
Ja jaz sem rekel da letos moram na vsak način priti gor v čimbolj idealnem vremenu seveda.To pa je nekje avgusta.In če se urajma še polna luna pol je pa mera polna veselje in lepih vtisov :lol: :wink: .
Torej kandidati javite se pa se zorganiziramo da gremo na to goro dokler je še kaj snega. :wink:
ČAO!

Joj, joj, joj Tomaž! Ob takem pisanju mi gredo kar kocine pokonci!
Zdajle naj napišem le to, da sem bila na Mt. Blancu avgusta 2001. Spomini ostajajo. Bilo je super. Bili smo v krasnem sončnem vremenu, pa vseeno priča dveh smrtnih nesreč. Gore ni za podcenjevati! Če ste brez izkušenj, si raje omislite spremstvo Mihija ali kakega drugega gorskega vodnika!
Uporabniški avatar
 adrian
Na koncu nas bo za cel avtobus :D, točno tako gore ne smeš podcenjevati, drugače pa na Mt Blanc lezejo vsi mogoči primerki (recimo v navadnih gojzerjih). Ja jaz grem 100% avgusta gor, tako da se lahko organiziramo.
Uporabniški avatar
 športnik
Junc napisal/-a:Nas bo pa cel TF letos gor. Tudi jaz imam plan

Pol pa jaz ne grem! 8)
Uporabniški avatar
 športnik
tomaz.zupancic napisal/-a:izkušeni ljudje ki so že dostikrat bili na Mont Blancu in so rekli, da ni nevarna gora.Samo če jo ne spoštuješ potem je lahko hudo da se zgubiš v megli.

Nikoli ne govori ali piši, da MB ali katerakoli druga gora ni nevarna. Sicer ne vem koliko imaš izkušenj z zimskimi turami, ampak ni vse tako enostavno kot si misliš. Lahko je hodit z derezami in cepinom v roki, ampak, kaj boš pa storil ko boš zdrsnil?? :shock: Opremo je potrebno znati uporabljati, seveda je pa tu problem še višina, za katero pa ne veš ali ti bo delala probleme ali ne...

Tisti, ki bi radi šli, povejte, kje ste že kaj hodili pozimi! Pa ne mi omenjat Šmarno goro! :lol:
Uporabniški avatar
 NatašaB
Mi smo šli eno lepo krožno turo - prečenje treh vrhov. Najprej z gondolo na Aiguille du Mide in do koče Cosmiques, kjer smo poskušali malo spati, nato pa čez Mont Blanc du Tacul in Mont Maudit na vrh Mont Blanca. Vrnitev po drugi strani proti koči Tete Rousse in naprej proti Nid d'Aigle in z zobato železnico v dolino. Zelo lepa, ampak dolga tura.

Za aklimatizacijo smo se povzpeli na 4013m visok Dent du Geant.

Če koga zanima, lahko tudi kaj bolj podrobno povem.

http://www.tekaskiforum.net/galerija/in ... ?cat=10288
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA