najave in vabila na triatlonske prireditve, poročila s prireditev, koledarji

Moderatorji: stena, izzardly

Uporabniški avatar
 Damijan
U, štajerska, povrh pa (na pol) še žlahtna zasedba... Bomo vidli, kakšna je kaj forma.

Ja, držmo pesti!
Uporabniški avatar
 Damijan
Uroš že v laufarcah...
S kolesom opravil v 5:28:42, tj. povp. hitrost 32,86 km/h. Skupaj je trenutno na 95. mestu...

Če bo zmogel maraton pod 3:30, bo to fenomenalen rezultat (<10h) na tem (kolesarsko) težkem IM... Ajde, stari!!!
Uporabniški avatar
 Damijan
Za najboljše že konec: zmagal Perez s časom 8:38:45, pri čemer je maraton odtekel s tempom 3:59 min/km oz. 2:48:45...

Pol maratona že tudi za Urošem, na polovički imel čas cca. 1:35.

Kje je Mojca? Tudi že laufa, za njo četrtina teka, vendar trenutno v svoji kategoriji F35-39 na tretjem mestu!
 zafi
MAČEK 9:54:26, 9. V KATEGORIJI
MIJOVIČ 10:55:49, 3 V KATEGORIJI
 IWca
IM Nica na kratko

Prijetno in atraktivno prizorišče; solidna organizacija ; vzdušje…no ja…ni iz trte izvita »se delaš francoza«; proga 1.liga, če si zadetek, ki ljubi klance, sonce in veter. Toplo priporočam vsem kolesarskim hribolazcem oz. ironmanom, ki želijo nekaj težjega; vroče in sončno vreme kot se za morje spodobi, za tek ni ravno idealno, je pa zato plavanje v topli (23C) vodi prav prijetno.
Vsekakor tekma »vredna greha« :idea:
Štajerska IronMana sva zeloooooooo zadovoljna s svojima nastopoma. Po času nad pričakovanji, absolutna uvrstitev fenomenalna, v kategoriji za las. Uroš dobil slot za Havaje, IWca zgrešila za eno mesto.

Hvala vsem, ki ste navijali za naju :D
Uporabniški avatar
 klatez
Kapo dol :!:

:cast1: :clap: :cast1: :clap: :cast1:

Sedaj pa čakamo na:

:pivo:
Uporabniški avatar
 Matej
Bravo, čestitke :!: :!: :!:

Škoda za drugo vozovnico za Havaje.
 Uroš Maček
Pozdravljeni forumaši!

pridružil sem se danes, predvsem zato, da se zahvalim za navijanje na Ironmanu v Franciji. Zahvalila se je že Mojca, na tem mestu še jaz - hvala!

Še nekaj malega o dirki:
Kar je napisla Mojca 100% drži in tekma je pravi triatlonski rock'n roll. Na moji uri (Polar 710) namerjenih 2330 v.m. , kar za Ironman ni ravno malo. Morda je samo še na Lanzarote več...Spusti na kolesu so izredno dolgi, podobni spustu s Pohorja ali Pokljuke ali kaj takega. Tek pa po mestni promenadi ob obali, skoraj čisto raven, z rahlim vzponom in padcem, kar bolj čutiš na pulzu kot v nogah. Vročina je bila precejšnja, nekje med 26 in 28 stopinj. Pihal je močan veter, v eno smer v prsa, v drugo v hrbet. Prav čutil sem kako mi izpija zadnjo energijo. Brez vetra bi vsi tekli nekaj hitreje, morda ne bistveno hitreje, vsekakor pa veliko lažje. Polival sem se z vodo in se čudim ostalim sotekmovalcem od katerih so le redki sprejeli ponujen curek vode. Meni zelo pomaga, lepo se ohlajam in lahko tečem svoj tempo. Na stojnicah je bilo v času mojega nastopa še vse super, motivirano pomožno osebje, ki je navdušeno ponujalo gele, ploščice, vodo, power bar, coca colo, banane in ostalo, predvsem tudi gobe z vodo za polivanje. Baje se je kasneje slika spremenila, zmanjkovalo je jedi in pijače in intuzizazem ljudi je padel. Sočustvujem s kolegi tekmovalci, ki so prihajali v cilj kasneje. Ni namreč prijetno, če "scuzan do amena" še ne dobiš pijače in hrane za katero si celo odštel zajeten kupček evrčkov za štartnino (400). Tokrat sem uprizoril celo ciljni šprint, pravi šprint saj mi je do zadnjega sledil tekmovalec iz moje kategorije, ki ni hotel odnehati. Potem sva pač šprintala do zadnjega atoma. To zadevo sem potem "plačal" po dirki, ko kar nekaj časa nisem bil pravi - milo rečeno. Okopal sem se v fontani, organizator ni zagotovoil tušev, po vzoru sotekmovalke (druga ženska v cilju), ki se ni menila za poglede moških sotekmovalcev. Ne verjamem da je kdo sploh gledal...vsi smo si "lizali rane".

In še kratko o tem kako je tak rezultat mogoč, nekdo je spraševal kaj triatlonci ironmani jemo, pijemo, kakšne dodatke, če smo čisti.....

Ne vem za ostale, zase pa brez zadržkov povem, da pazim na prehrano, včasih sem pretiraval, zdaj pa jem zmerno vse, seveda s povdarkom na ogljikovih hidratih (tistih kompleksnih),jem precej mesa (naj mi vegetarianci ne zamerijo, pač rabim beljakovino za mišice in prosim brez debate o tem, da se da tudi s stročnicami in podobnim....), sadju in zelenjavi. Dodajam obvezno vitamine, brez njih enostavno zbolim. Naravni vitamini mi niso dobolj, vzamem še dnevno Plivit c (1-2 tableti) in tableto mešanice vseh vitaminov. Ugotovil sem, da mi najbolj koristi ravno C-vitamin. Letos sem ga konzumiral prvič in prvič pozimi nisem zbolel. res pa je tudi, da ni bilo zime....Od "dodatkov", ki bi bolj zanimali ljudi pa uporabljam le še l-carnitine. Kaj je l-carnitine in kako deluje pa lahko preberete povsod. Sredstvo je popolnoma legalno, sam pa nisem prepričan d aučinkuje. Verjetno mi bolj pomaga psihološko. Na tekmi pa sem konzumiral še tablete soli in magnezi in kalcij. Bolj pomemben je magnezij, ki učinkuje proti krčem, kalcij pa po moje na tekmi nima nekega pomena. Je dodan magnezijevim tabletam, ki sem jih pri nas lahko dobil. Še enkrat kako je mogoč tak rezultat? Rezultat je za rekreativca zelo dober, roko na srce pa so bili nekateri v moji starostni skupini še precej hitrejši. Ko me nekdo na kolesu v klanec prehiti s tako hitrostjo, da mi ni do življenja kaj šele kolesarjenja se vprašam tudi sam kako je to mogoče. Sam treniram precej (cca. 20 ur in več tedensko v ključni fazi), zelo dosti klancev, imam idealno težo (69kg pri 183m) za vožnjo v klanec in potem mi je manj jasno kako so lahko nekateri še toliko boljši. Očitno so. Če so čisti ali ne pa ne vem. Upam da so! Sem pa vsekakor za to, da bi uvedli doping test tudi med rekreativce. Mislim, da je dopinga kar nekaj. V Delu je bil pred kratkim šokanten članek na to temo. Ko vidiš zaostanek za zmagovalcem, ki je pri meni znašal cca. 1.15 vidiš, da je to še vseeno rekreacija, ne glede na vložene napore. Najboljši na svetu so enostavno profesionalci, trenirajo izredno dosti, živijo za to in mi rekreativci se ne moremo primerjati, čeprav kakšen age grouper preseneti celo profije. No, takšen age grouper verjetno ni rekreativec, čeprav nima profi licence. Kako je to mogoče pa bi bilo bolje vprašati njih. Oni so res hitri, naša hitrost pa je zmrena. 1.31na 100m pri plavanju, 32,86km/h na kolesu in 4.42min/km na teku. Ni hitro je pa dolgo....

Fajn se mejte.

Uroš
Uporabniški avatar
 Damijan
Hojla, super poročilo, super rezultat, super man :wink: in - pozdravljen na forumu, valjda!

Še se javljaj!
Uporabniški avatar
 klatez
Hoj Uroš - tudi tebi:

Kapo dol :!:

:cast1: :clap: :cast1: :clap: :cast1:

Sedaj pa čakamo na:

:pivo:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA