No jaz sem se odločila za Polarja RS800sd in sem ga včeraj zjutraj in danes že temeljito stestirala. Najbrž je čisto odveč pripomniti, da sem zelo zadovoljna z izbiro, pa tudi večino funkcij, kar jih ura nudi bom uporabljala

. Kar se tiče točnosti meritve razdalje, nisem preverjala absolutne točnosti, saj nisem imela druge dovolj dobre meritve za primerjavo, sem pa preverila ponovljivost. Enako razdaljo na asvaltu je Polar tako 5x izmeril z max 3% odstopanja. Je pa ponovljivost v tem primeru zagotovo veliko odvisna od tehnike teka (koliko obračaš stopalo z merilnikom levo in desno od smeri teka) in s tem povezano tudi, na kakšni podlagi tečeš.
Ko sem primerjala z RS400sd je pri odločitvi za novejši model prevladalo naslednje: samo 800-ka ima merilnik višine, foot pod je veliko manjši kot pri 400-ki in ga ni treba posebej vklapljati, saj ga aktivira ura sama; čez kakšen mesec bo za RS800 na voljo tudi GPS (enota bo imela cca 80g in bo z uro povezljiva tako kot npr. sedaj foot pod). Nekaj podatkov je na
http://www.polar.fi/polar/channels/eng/ ... 0_GPS.html
Na začetku sem gledala tudi Suunto in Garmina, ampak sem zaradi velikosti ure obe možnosti kar hitro črtala. Osebno se mi zdi, da RS800sd (zlasti ko bo še GPS) najboljša izbira, tako kar se tiče kvalitete in možnosti pri merjenju, oziroma tudi kar se tiče funkcij in estetskega oblikovanja.
Zanimivo bi bilo edino še, če bi se dalo nekako dokopati do komunikacijskega protokola med uro in računalnikom, tako da bi bilo možno za obdelavo podatkov uporabiti še kakšen drug program, ki ima več grafičnih sposobnosti kot Polarjev. Sem že precej gledala po tujih forumih, pa izgleda, da se tega še nihče ni lotil.
Predvidevam pa, da bo z GPS-om na voljo tudi now software, ki bo morda tudi glede grafike kaj boljši.
Lep pozdrav
Andreja