prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 guc
imam naslednji problem, vecina tekaskih copat se mi konstantno trga na peti... ni vazno ali so copati veliki, majhni ali znamke nike, puma, addidas... vedno je isto... copat se strga se zelo zgodaj in potem nastopijo zulji...
predkratkim sem kupil nove mizunke pa so se mi zacele trgat ze pri 100 km ...

ima kdo kaksno idejo kako bi resil ta problem (petni vlozek itd), oz ce obstajajo kje kaki copati ki imajo dodatno oblozeno peto ali kaj podobnega?
Uporabniški avatar
 javaman
Mogoče potrebuješ take z višjo peto. Vem, da imajo Mizuno Wave Rider nižjo kot npr. Asics Nimbus. Bi lahko bil v tem problem?
 guc
mozno...bom naslednje gledal z visjo peto...
samo hkrati pri meni nastopi se dodatni problem, da imam relativno veliko cifro in hkrati se vmesno cifro med 46 in 47 (1/3), plus potrebujem blazenje po celem stopalu zaradi tezav s koleni... vse to pa povzroci, da je moj spekter copat sila majhen... :?
 ŽULJ
Mogoče pa bi moral spremeniti tehniko teka :?:

Pri izbiri superg lahko uporabiš tudi foot scan...
 ton
Ali pa je superga premalo zavezana in 'šlapaš' kot v copati? Oziroma imaš tako stopalo, da ga je težko povsem 'zategnit', da bi vsaj malo ne migalo v čevlju?

Sam sem na ta način zadaj ogulil svoje najdražje pohodne Tewa čevlje, ki so razen te hibce pravi posmeh obutveni industriji, saj imajo po 5, 6 letih celo še skoraj vso gumo spodaj na podplatu.
 Matej79
Jaz sem pri svojih starih copatih noter dal dodaten vložek, ki sem ga kupil kar v DM-u. Zadeva je sila tanka, noga ne drsi, menjaš ga pa tedensko. Meni se je pojavljalo to, da so me ožulile na robu stopala, ker se je prav tako notranjost strgala. Izdluje jih pa Balea. Sila poceni rešitev, ki je pri meni delovala.
 guc
noga mi ni čist priterjena notri, ker se ne upam zategnit vezalk do konca ker me potem gležnji bolijo (spet ne glede na vrsto copate)... bom probal z vložkom... hvala za nasvet
Uporabniški avatar
 matec
Ja vložke sem tudi jaz uporabljal se res poceni rešitev za tako velik problem :D poskusi
lahko je problem, da kupuješ premalo kvalitetne copate za tek :!:
 guc
ma dvomim :) redko kupim copate pod 100 eurov (okey tokrat sem dal samo 80 :wink:
ravno zato me toliko nervira tako pogosto menjavanje, ker me stanejo celo premozenje :)
Uporabniški avatar
 matec
ja maš prav če jih strgaš tako hitro se ne splača dati za copate več kot 130 evrov
 luzr
guc napisal/-a:noga mi ni čist priterjena notri, ker se ne upam zategnit vezalk do konca ker me potem gležnji bolijo (spet ne glede na vrsto copate)... bom probal z vložkom... hvala za nasvet

To je čisto individualno, zato napišem svojo izkušnjo. Morda ne bo koristilo? Nerodno mi je pisati hvalospeve tu.

Imam relativno ozko nogico, zato izbiram ozke copate. Kljub temu so nekateri preširoki, tiste sem prisiljen zategniti bolj. Kljub temu zajamem kak kamenček s strani.
Stabilnost pete in obloženost nad njo je krasna v Adistar Control 4. Copati tudi niso previsoki na mestu gležnja, saj me nikoli niso rezali.
Vložek je res dober.
Obstajajo še drugi dobri copati, seveda!
Privošči si en posnetek teka s kamero v Tomas športu(?).

Za velikost 47 ne vem lai obstaja, vendar je omenjeni model blažen po celem stopalu.
Kje se ti copati trgajo ne vem, vendar se to po 100 km ne bi smelo dogajati. Če se to večkrat ponovi verjetno ni kriva kvaliteta copata. Prej tehnika teka(?)
 guc
moja tehnika teka ni najboljsa to itak vem...
razlog je predvsem v tem, da sem tek postavil na stranski tir in nimam ravno casa za izboljsavanje tehnike, ker mi je tek bolj dopolnilna dejavnost za nabiranje kondicije za savate...pri savatu pa se vecina gibanja opravlja ravno na prstih... nehote tudi jaz bolj tecem sedaj po prstih oz prvem delu noge, zato mi noga odzadaj bolj drsi gor dol...
drugace se pa strinjam da ma adidas se najboljs postimano robo, njihovi copati mi vecinoma zdrzijo okol 500-600 km... samo kaj k mi v Dobovi (vcasih je bil to center za robo za celo Slovenijo, ce je se ne vem...) robo obljubijo pol pa je ne zrihtajo... marš tovarniške cene pol...
najboljs je pa to, da so moji prvi tekaški copati adidas za ktere sem dal prejsnih 10 jurjev (torej pou manj kot za te ki jih kupujem sedaj), zdrzali 1000 km (to je bilo preden sem vedel, da treba copate menjat pri 500-600 km) pa so se vedno uporabni...vendar samo za hodit seveda... :)
 luzr
marš tovarniške cene pol...

Žal ne razumem čisto. Pol normalen cene????

Najverjetneje sedaj uvaža marskikdo na svojo roko.
Vprašaj najprej v trgovini, ki sem jo predlagal. :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA