prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 Atalanta
Pozdravljeni,
v kratkem naj bi se preselila na Prušnikovo v Šentvidu. Tega konca ne poznam, zato bi vas prosila, če mi predlagate kak lušten krog. Tečem od 8 do 10 km, najraje po travi ali gozdu, tudi makedama se ne branim, le asfalta moja kolena ne prenašajo najbolje. Prav tako se izogibam teku po klancu navzdol. Malo sem brskala po forumu in našla podatke o Šentviškem hribu - tam je najbrž precej strmo?

Najlepša hvala za odgovore & opravičujem se, če se je o tej temi že pisalo.

Lp, A.
 luzr
Dobrodošla, tudi v Št.Vidu.
Tisti hrib s tunelom je malo :) bolj :D strm :wink: samo na začetku.
Potem se lepo zravna in tečeš po hrbtu. Levo proti Dolnicam ali desno proti Guncljam. Začneš lahko pri katerem koli križišču med bencinsko črpalko(bolj proti Guncljam) in gostilno(bolj proti mestu).

Ravna (asfaltna) pot je vzporedna Celovški. Od Turboinštituta pri končni postaji avtobusa št.1. Je dobro izhodišče za smer proti Dvoru in Stanežičam. Tam od kapelice na Kolesarski poti, lahko improviziraš okoli golf igrišča ali do peskokopa(če si upaš). Paziti se je kakih podivjanih avtomobilistov in tovornjakov.
Ob robu ceste lahko odtečeš en velik krog od od križišča Celovška 492 proti Dvoru in Stanežičam, po makadamskem robu ceste.
Mali krog lahko narediš do spomenika borcem v Stanežičah (del naselja ob cesti LJ-Medvode.

Zanimiva opcija je tek ob vznožju Bormesa(hriba ki se vleče do Stanežič). Makadam, vsaj bil je včasih. Gozdne stezice na celem hribu od Trate do Medvod so v deževnem blatne in varljive. Ponoči se je mogoče izgubiti...
Na spodnjem delu med Vižmarji od bivše Metalke je več makadamskih poti na obeh straneh železniške proge. Prepredajo se vse do Save in Mednega. tam je fantastičen leseni most za pešce in kolesarje, o romantikih ne bi niti govoril. Tek lahko končaš v Tacnu, podaljšaš ga lahko do Broda.

Iz Šentvida je zelo lep tek od Gimnazije Šentvid(tista pri cerkvi in Domu krajanov :wink: plesna šola, planinsko društvo :wink: :wink: ). Ob desni strani avtoceste(ne greš skozi podhod za pešce) tečeš proti Brodu (smer sever), nato se lahko pojaš po travnikih in koovozih vse do Škofijske gimnazije in vojašnice. Tam zaviješ desno in zopet prečiš železnico, tečeš po ulici Na Štuli in si kmalu doma.

Lahko ti predlagam še teke po naseljih na Brodu, vse do Nemške ceste. Izključno makadam, njive in kolovozi.

Za večino teh tekov priporočam dnevno svetlobo. Pazi na gležnje na neravnem terenu...

Za analize priporočam: Solidna slaščičarna, Ulica Konrada Babnika, lincerji z glazuro :wink:

Zemljevidi pridejo :) , če bo kaj interesa. Načeloma sem nameraval v Teke ob lihih dnevih vključiti tudi ta del mesta. Zelo me mika kak potep na Grmado ali Šmarno, vendar ne takrat, ko gredo turisti...

Če koga zanimajo rahlo strmejši teki v smeri Podutik, Dravlje, Dolnice bom kaj natipkal...
Trata na koncu Dravelj proti Stegnam ponuja krasne možnosti za ravninski tek vse do Šiške in Bežigrada...
Uporabniški avatar
 Atalanta
Oj,
najlepša hvala za tako hiter in obenem izčrpen odgovor :D Izgleda, da bom imela z raziskovanjem kar veliko dela in da moje bodoče tekaške poti ne bodo enolične :) Če bo kak lihi tek v tem koncu (bolj počasen in ne predolg), bi se z veseljem pridružila. Zemljevidov se pa zagotovo nihče ne bi branil :D
HVALA še enkrat!!!
Uporabniški avatar
 Jurhe
Ojla jst sm tud Šentviščan, pa moram priznat, da sem se ob opisu vseh poti mal zgubu... :oops: lepo lepo prosim za kak zemljevid (z vrisaninmi možnostmi) če se le da...

že v naprej najlepša hvala!

lp Jurhe
Uporabniški avatar
 žine
hoj,

po šentviškem hribu gre sicer vsako leto tudi ena tekaška tekma (junija enkrat) in tukajle je link na traso. Od ortofoto do topo :D . Fajn tale geopedia :D
lpŽ
 luzr
Enkrat lahko preizkusimo naše trase na tem koncu :wink: .
Samo danes ne...
Uporabniški avatar
 Jurhe
ja dejmo sprobat ta "nš" konc... kdaj bi pa to nardil? čez teden al čez vikend, pa kolk bi se šli? pa navsezadnje... kolk nas pa je iz nažga konca... k sam za tabo Luzr ne bom teku... :lol:
 luzr
Jurhe, kaj pa če bom v novih pajkicah, ki špeh bolj stisnejo?
Punce pridejo ponavadi na bolj ravninske. P-r-o-v-o-k-a-c-i-j-a.

Mika me šmarnogorska Grmada...Lahko od šentviške cerkve.

Nekaj prog sem že predlagal. Termini, ki mi ustrezajo. Ponedeljek, sreda, eventuelno sobota, nedelja,
samo mora biti turica v nizkogorju (Jakob, Preval, Katarina) vse do Preske in šmarnogorski konec ...
Nočne ture tudi pridejo v poštev.
Uporabniški avatar
 Jurhe
hja pondelk pa sredo mam plavanje, tork pa četrtek spin, v petkih ponavad pocivam... tko da bi mi čez vikend najbolj odgovarjal... ampak točno katerga pa tud nebi mogu oblubt... verjetno bi blo najbolj se slisat...
al pa kaksen datum dorect, da bi si mal splaniral... :oops:

aja... jst mam tud pajkice :)
 luzr
Po daljšem premoru na kraju dejanja, na severozahodnem koncu Ljubljane.
Poskusni tek, okvirno, med Šentvidom in Tacnom, je uspel, z dobro vilo, ki me je spretno vodila mimo luž in lukenj. Določenim ostankom mojega telesa in novejšim supergicam asfalt ni bil prveč všeč, blato in pesek mnogo bolj.
Urica in pol, kilometraža nepotrjena.

Podatki za šentviške fante: punc v mraku malo, psov skoraj preveč.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA