prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 tomi_
Lep pozdrav
Imam eno vprašanje, če mi kdo lahko pomaga, oz. se je njemu
kaj takšnega zgodilo. Odkar sem nazadnje menjal baterijo v foot
podu mi ura ne najde foot poda, kljub temu da na foot podu normalno
utripajo lučke. Najde mi hr belt, foot poda pa ne. Zdaj pa ne vem ali je
problem v uri ali foot podu. Če ima kdo slučajno kakšne podobne izkušnje,
hvala
 Suunto
Pozdravljen,

možno je, da ob menjavi baterije ura izgubi kodo foot poda. V tem primeru je pod potrebno na novo upariti (kodirati).

lp
 tomi_
Kje se pa da pod kodirati, al ga morm poslat na servis?
Pol bom najbrž kr neki časa brez ure...
 gs1422
V načinu za prikaz ure stisni gumb mode, da se prestaviš v način za trening. Ponovno stistni gumb mode in ga tišči 5 sekund, da prideš v nastavitve. Po meniju se pomakni navzdol na PAIRaPOD in izberi. Potrdiš in ponovno tiščiš gumb mode 5 sekund, da zapustiš anstavitveni meni.

Če ne bo šlo pa uporabi metodo RTFM (Read the fucking manual). :lol:
 tomi_
Hvala gs1422, sem mislil, da je zadeva bolj komplicirana, na to pa sploh nisem pomislil :oops: .
Js pa že cel mesec brez poda. Mam pa še en druk problem, sam tam mi pa najbrž ne boš mogo pomagat,
odkar sem menjal baterijo v uri se mi vsake toliko časa izklopi, potem ko pa odstranim in ponovno vstavim baterijo, ura spet dela.
Bom jo mogo poslat na servis, pa bo treba najprej še najt garancijski list, ga že dva tedna iščem :oops:
 gs1422
Malenkost! 8)

Okrog baterije. Če si kupil kakšno kitajsko varianto, oziroma v kakšni vaški trgovini, ki drži baterije na zalogi obstaja možnost, da si kupil staro in prazno.
Sklepam po tem, da ko vzameš baterijo ven in noter zadeva zopet deluje. Baterija si v vmesnem času opomore toliko, da ura zaživi potem pa spet gagne. Če je kakšna kitajska varianta je možno, da baterija odstopa dimenzijsko in izgublja kontakt. Možno je tudi, da si poškodaval kontakte pri menjavi baterije, oziroma jih samo rahklo pteveč zakrivil. V tem primeru vzami buciko in rahlo privzdigni kontaktne jezičke. V nadalje preveri okside na kontaktih. Kontakti so občutljivi in v stiku s človeškim znojem (dovolj so potne roke - prsti) oksidirajo. Pomaga 100% alkohol v kombinaciji s palčko za ušesa. Preden ponovno vstaviš baterijo naj se alkohol popolnoma osuši.

V kolikor ne pomaga nič od tega resnično poišči garancijo in jo pošlji na servis. Čeprav sem prerpiča, da je problem v stari bateriji. 8)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA