prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 mak
Terra FI so neprimerno boljše - vzdržljivejše in imajo zaščito pod tistimi plastičnimi spoji, da te ne žuli plastika v kožo. letos sem si po 8 letih kupil nove, nosim jih pa vsako leto od aprila do septembra. Res ti ne bo žal denarja.
P.s Stare bi imel še vedno, če jih ne bi načel mlad pes pri sorodnikih na obisku. :cry:
 zappa
lukabike napisal/-a:Zanima me, kakšna je razlika med tema dvema modeloma:
http://www.superge.si/html/svn/4248586-AA.shtml
http://www.superge.si/html/svn/4248593-AA.shtml

Razen oblazinjenih paščkov in klipsne pri cenejšem modelu (kar se mi zdi v bistvu prednost cenejšega) ne vidim nobene razlika, je pa Terra FI konkretno dražja. Kakšne izkušnje?

LP, Luka

A ni nobene razlike v trdoti gume, profilu?

Jaz bi vzel tadražje (boljše). Mislim, da se je pred leti "top" modelu pri Tevi reklo Terradaktil ali nekaj takega, a je to zdaj Terra FI? V glavnem, jaz sem trenutno na 2. paru, ki je zdaj star 7 let, prvega sem imel pred tem vsaj 5 let. Ti Tevini sandali so zame najboljši čevelj vseh časov, tistih slabih 100 EUR (včasih je top Tevin model stal ca. 200 DEM, kar je približno nekaj istega) pa daleč najboljša naložba v kakršnokoli obuvalo. Zelo stabilni, dober oprijem, udobni, pri meni nikoli nobenega žulja, pa me sicer novi čevlji (sploh na boso nogo) pogosto ožulijo. Tudi jaz jih nosim od pozne pomladi do zgodnje jeseni v najrazličnejših okoliščinah (razen za tek). So zdelani, ampak še vedno celi, kljub zlorabi.
 sasa100
sploh ni kaj za premišljevat. Vzemi F1. Z mano so poleg "redne" uporabe že nekaj potovanj čez drn in strn zdržale, pa so še vedno v super kondiciji. Da o udobju ne govorimo.
 lukabike
V Intersportu sem probal tacenejši model (terra fi niso imeli moje številke) in zraven še po enega od Jack Wolfskin in Kilimanjaro (ali Katmandu, ne vem točno). Razlika je bila ogromna - podplat mi je bil kot ulit, se mi je pa zdelo, da bi me paščki znali motiti brez tiste dodatne gume.

Se bom pol verjetno res stegnil do taboljšega modela, hvala za nasvete!
Uporabniški avatar
 pegaz
Lej, Terra Fi je uveljavljen model, vsi, ki ga imamo, smo z njim zadovljni do konca.

Tadrugi je pa nova verzija, ki ima klipsno, ki lahko deluje fajn, lahko pa ne.
Intersport ga ima po znižani ceni - če ti je cena faktor in si odprt za novosti, sprobaj in poročaj.

Jaz sem gledal ta model in se mi ideja sklipsno zdi zelo zanimiva, ker ne preobremenjuje ježka. Samo so tastare tevice še čisto OK (recmo ?).
Tud izdelava se mi zdi korektna.

Vsi ti bomo hvaležni za poročilo! :)

LL, Pegaz :)

PS: paščki brez podlage so tudi OK: pred tevami sem imel soursice, 10 let brez problemov, na teve sem se moral prav navadit, da so podložene, ker me je podloga žulila na gležnju in na prstu.
 lukabike
No, včeraj sem nabavil Terro FI v Thomas Sportu. Če še koga zanima: do jutri imajo akcijo, v okviru katere imaš 20% popusta na cel nakup, če kupi 2 izdelka, in 30% za 3 izdelke. Itak sem mislil nabavit še 2 kratke hlače :lol:

Hvala za nasvete!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA