prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

makary
Lep pozdrav,

A je normalno da tečem 80 - 90% MSU čisto počasi ali sem pa le slabo kondicijsko pripravljen?

Hvala!
 sephadex-75
Kako pa ves koliko je tvoj maksimalni utrip? So to ga izmerili ali si ga izracunal po eni izmed formul?
To sprasujem zato, ker tudi sama tecem na takem utripu (po izracunu po formuli). Potem pa so mi na testiranju povedali, da je to v mojem primeru cisto normalno.
Uporabniški avatar
 vigor
To je odvisno tudi od tega, ali imaš že po naravi višji sršni utrip oz. če ti utrip pri obremeitvi deluje pri "višjih vrtljajih". Nekateri ljudje že pri joggingu dosežejo 180u/min. To je odvisno od posameznika.

Glede max frekvence srca pa bi rekel le to, da je najnatančnejša meritev dejanski test v laboratorijih, kjer te priključijo na aparature. Formula 220-leta po kateri si odstotke najverjetneje izračunal, pa je zelo nenatančna, ni primerna za celotno poulacijo, predvsem pa se spreminja s pripravljenostjo. Bolj ko si v kondiciji manj je točno. Malo bol natančna pa je varianta srčne rezerve, pri kateri uporabiš tudi srčni utrip v mirovanju, saj je ta tudi pokazatelj kondicijske pripravljenosti.
Tudi s Conconijavim testom se da izračunat max frekvenco, lahko pa enostavno na štadionu odtečeš tri kroge pri kateremu konstantno povečuješ intenzivnost, hitrost zadnji,četrti krog pa odtečeš na polno, se pravi da daš vse moči iz sebe. Pri tem uporabiš pulzmeter in po koncu na grafu odčitaš max vrednost. Vendar se moraš pri tem res potrudit, da kaj velja. Biti moraš spočit, da sploh lahko zmoreš dati vse od sebe. Predvem pa, ne izvajaj tega test zdaj, ker je čisto prevroče :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA