Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Saso202
Me zanima kako kaj prakticirate na treningih pitje če je trening daljši. Naprimer jaz si vržem ponavadi v kakšen grm bidonček nekje na pol poti do obrata in potem ko se vračam ga spet vzamem. Nikakor pa mi ne paše da mam kaj opasano okli bokov. Ali menite da je velika razlika če spiješ samo nek mineralni napitek po teku (jaz včasih spijem samo izotnični napitek MEG Fitlike) in s tem dobiš samo hidrate ali pa da spiješ pravi regeneracijski napitek OH:B?
Uporabniški avatar
 cvalenti
Jaz osebno imam za daljše ture,kjer so tudi vzponi,katerih ne moreš preteči ampak hodiš in daljši "teki" nekje 4-6 ur nosim camelbak,krajši teki ,če vmes nikjer ne teče voda imam 0,5l flaško in do polovice pijačo in nosim v roki in me ne moti več,morda par tekov na začetku me je malo motilo,sedaj sem se pa že tako navadil,da sploh ne porajtam.Drugače pa imam jaz teke oz proge že tako naštudirane ,da je povsod voda in Kamink z okolico ima zaenkrat odlično vodo.Ta pas okoli pasu ,pa tudi mene zelo moti,čeprav ga imam tudi,ampak to pride bolj prav pozimi.
Uporabniški avatar
 flikca
Jaz očitno proizvajam ful toplote (mi je vedno vroče), se zato tudi ful potim in hitro dehidriram. Ker me pas precej moti sem dosti tekla brez, ampak sem imela vedno težave, tako da sem ugotovila da ne gre drugače in zdaj vedno nosim pas. Imam takega za 5 flašk, vzamem jih pa kolikor se mi zdi, glede na razdaljo in temperature.
Uporabniški avatar
 ninchi
Čau!
Tudi jaz imam probleme s tem, da sem skos žejna in rabim za na kakšen daljši tek ful vode sabo. Ponavad si jo dam kar v un pas z flaškami (do 18-20 km). Če grem pa dlje pa kar fanta na biciklu seboj vzamem, da me potem celo pot oskrbuje z vodo. Je pa drugače to kar nerodno ja, sploh zdaj ko je bolj vroče. Sem pa že premišljevala...v Kosezah (PST) je veliko tekačev in bi bilo ful fajn, če bi kje pri Koseškem bajerju "namontirali" kakšno pipco z vodo :)

lp

ninchi
Uporabniški avatar
 Eustahije
Jaz vode sploh ne potrebujem tja do nekje 10ih kilometrov, kasneje pa rata že kar kriza. Točno to kar si omenil sem poskušal, tj fliknit eno flaško v grm, pa ko pridem okrog naredit par požirkov, ampak se mi ni izšlo dobro. Kot prvo itak švicam ko konj, pa ne vem koliko mi kaj pomaga 1(en) požirkčič, če sem pa spil več mi je bilo pa neprijetno v želodcu.

Pasa nimam, mogoče je fajn, ampak najprej bom probal svojo drugo idejo: dva pollitrska flaškona, ki imata tisti zamašek od bidona, da lahko zapreš, enakomerno nafilat s tekočino in potem nest po enega v vsaki roki med tekom. Sem razmišljal v to smer: itak je fajn da se še mal zgornji del telesa krepi, ne samo spodnji, pa pač mal obremeniš (pol kilce v vsaki roki, potem pa čezdalje manj :) )

Aja, pa en požirek iz leve flaške, drug požirek iz desne flaške, da ne začnem delat krogov zaradi obremenitve samo na eni strani :D
Uporabniški avatar
 Sport Billy
Ninchy, tvoja ideja za pipo s pitno vodo ob PST ju se mi zdi odlična. Če imajo plan osvetlitve poti od Bajerja do Brda, to res ne bi bil velik problem. Zato apeliramo na odgovorne, da razmislijo o tem.
Uporabniški avatar
 ninchi
Ja...ane? se mi zdi fino, da bi bila tam kakšna pipca. Toliko tekačev tam teče...Nevem pa na koga konkretno se je treba obrnit glede tega.. :roll: na Jankoviča? :)

ninchi

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA