Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 klas
SEm odgovoril na zanimivo anketo
Moje dodatno mnenje:
V njej nisem pri naštevanju našel najbolj nevarnih rekreativnih športov, kjer vsakodnevno kraljujejo naleti, trki, pospeški in silovite spremembe smeri:

- rokomet, odbojka
- košarka, nogomet
- tenis, squash
- klasično alpsko smučanje

Tile so tudi najbolj priljubljeni in res da ne povzročajo veliko odmevnih nesreč oz. smrti, a žal s tihimi in prezrtimi poškodbani pohabijo večino v tej smeri aktivnih mladostnikov, tako da so le-ti kasneje, 35-letu relativno neaktivni in zato kasneje veliko bolj obolevni.

Še to! Problem besede "ekstremni" šport je tudi ta, da se meče v en koš:
- adrenalinske
- pustolovske in
- klasične vzdržljivostne športe

Seveda pa gre za totalno različne kategorije. lp

PS Seveda je to samo moje mnenje in nima veze z zanimivo anketo, moralo pa bi se o teh dveh "tabu" temah več pogovarjati
 keda
Glede termina "ekstremno" oz. ekstremni športi. Obravnavanje termina na ta način je zelo široko. Ampak je tako, za razumevanje anketnega vprašalnika najlažje. Terminologija bo podrobneje obravnavana v teoretičnem delu raziskave.

Je pa pravilno razmišljanje, da so tudi športi, ki si jih naštel zelo nevarni, ampak ne sodijo v kategorijo športov, ki jih raziskujem, ker gre že za uveljavljene športne zvrsti, in značilnosti le teh ne sodijo v skupino obravnavanih športov. .... Je res, da so nevarni (vsaka športna zvrst je po svoje nevarna), ampak značilnosti športov, kot so odbojka, košarka... se razlikujejo od "ekstremnih športov".
Uporabniški avatar
 lukkka
pa glede na to, da pridno rešujem(o), bi prosil še za rezultate ankete... oz. če bo narejena kakšna analiza odgovorov 8)
Uporabniški avatar
 lukkka
pa glede na to, da pridno rešujem(o), bi prosil še za rezultate ankete... oz. če bo narejena kakšna analiza odgovorov 8)
 gs1422
A anketo si porihtal po mojih priporočilih preko porednice Andreje? :)
 keda
Hvala, da tako pridno rešujete. Rezultati bodo objavljeni na ta isti strani, ko bo le ta končana.

Priporočila pa so bila ja. :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA