vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Pozdravljeni,

sem tekaški začetnik in imam manjšo težavo. Preiskal sem forum, ampak mi ni uspelo najti podobne težave, zato vas prosim za pomoč.

Kot začetnik tečem 3x na teden. Nekatere dnevi imam med tekom težave z upogobalkami oziroma iztegovalkami stopala (vsaj tako mi zgleda, ko gledam anatomijo noge). Skratka v obeh nogah se pojavi precej močna bolečina na sprednji strani noge, v predelu med nartjo in meči.

Ima morda kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bil problem? Je kriva obutev, tehnika, morda kaj drugega?

Hvala za pomoč.

Sebastjan
Uporabniški avatar
 javor-18
Verjetno vneta golenica, ki je lahko posledica prevelike količine teka, sploh, če si začetnik in so to prvi kilometri. Najbolje malo počitka, da se zadeva umiri vmes malo masirati in razgibavati.
Uporabniški avatar
 Tekač 215
Točno take težave z bolečinami na sprednji strani nog(goleni),predvsem v levi nogi,sem imel tudi sam,ko sem 4.avgusta letos"znova začel" tečt.Po mogoče enem,ali enem kilometru in pol so me noge v predelu goleni začele tako strašno bolet in ratale tako trde in zategnjene,da sem se moral ustavit in potem še hodit nisem mogel kot je treba.No,ko sem potem,po kratki hoji nadaljeval s tekom,je bilo vse bolje in bolje in na koncu treninga so bile noge zopet v redu.To se mi je ponavljalo kar kakšne štiri,ali pet začetnih treningov.Takih težav nisem do sedaj še nikoli imel,pa sem že velikokrat "znova začenjal".No,bolečine sem povezoval z "mogoče" neustrezno obutvijo,čeprav se mi zdijo supergi v redu,mogoče z tem,da sem že tudi malo starejši-42 :) ,kot sem bil ob prejšnjih "znova začetkih",pa tudi teža je za kakih 5-6kg večja,kot sem jo imel dolga leta....in morda se vse skupaj sedaj odraža v nogah!?Ker,občutka,da bi pretiraval res nisem imel,ker sem začel res previdno in z precejšnjo kombinacijo tek-hoja in še to ne vsaki dan.Sedaj imam le še kakšen dan malo trše in težke noge drugače pa imam veliko veselja s tekom :!: To želim tudi vsem začetnikom-čim manj bolečin in tudi že starim "mačkom in mačkam" :lol: LP. Tekač 215

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA