- 06 Sep 2009, 20:50
Danes sem prišel do zanimive ugotovitve pri svojem teku. Sicer sem že lani, med pripravami na LM, ko sem poskušal teči daljše razdalje s konstantno hitrostjo, videl, da pri teku na asfaltni površini tečem 10-15 sekund počasneje
, kot na neasfaltirani bankini poleg ceste. Prej sem to "anomalijo" pripisoval footpodu, ki se verjetno malo drugače odziva na različno trdih podlagah. Zdaj, ko sem nabavil GPS uro sem to preveril in ugotovil, da je dejanska razlika v hitrosti med tekom po asfatu in makadamu ob enaki frekvenci in naporu.
Nisem še nič pogooglal na to temo, me pa zanima kakšna pametna razlaga in če je kdo drug tudi opazil kaj podobnega.
Naj povem še, da sem primerjavo opravil tako s cestnimi, kot tudi z offroad copati. Tempo o katerem je govora pa je cca med 4:45-4:55.

Nisem še nič pogooglal na to temo, me pa zanima kakšna pametna razlaga in če je kdo drug tudi opazil kaj podobnega.
Naj povem še, da sem primerjavo opravil tako s cestnimi, kot tudi z offroad copati. Tempo o katerem je govora pa je cca med 4:45-4:55.