- 01 Mar 2011, 16:54
Ko sem obiskoval fitness, in za segrevanje na tekaču opravil nekaj kilometrov, mi je mentorka povedala (magistrirala na DIF), da je meja med hojo (tudi hitro hojo)in tekom tam okoli pri hitrosti 6 km na uro (10 minut na km). Jaz sem pri sebi opazil, da sem imel občutek, da sem hodil še do hitrosti okoli 6,4 km na uro, potem pa sem že pričel tekati.
Definicija se mi dozdeva dokaj realna.
Po olimpijskih pravilih pa je razlika med hitro hojo in tekom v tem, da imaš pri hoji vedno vsaj eno nogo na tleh.
Povedati moram, da je bil in je občutek med hojo (tudi hitro hojo) in tekom očiten. To verjetno čuti vsak.
Glede na svoje teke pa si taka obdobja treninga ločujem z označevanjem krogov (Garmin). Obdobja, ko hodim, počivam ali vadim, pa v svojih evidencah vodim kot pohod.
Definicija se mi dozdeva dokaj realna.
Po olimpijskih pravilih pa je razlika med hitro hojo in tekom v tem, da imaš pri hoji vedno vsaj eno nogo na tleh.
Povedati moram, da je bil in je občutek med hojo (tudi hitro hojo) in tekom očiten. To verjetno čuti vsak.
Glede na svoje teke pa si taka obdobja treninga ločujem z označevanjem krogov (Garmin). Obdobja, ko hodim, počivam ali vadim, pa v svojih evidencah vodim kot pohod.