Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Obo
Tule mate tud program http://tek.si/ :wink:

Ko odprete stran imate na desni strani malce spodaj programe, vpišete notri podatke (zadnji rezultat, željeni rezultat, razdalja, ...) in dobite program :D

Lp
mojA napisal/-a:Hoj,
letos sem tekla po programu MyAscis, zelo zadovoljna, odtekla sem svoj daleč najboljši maraton v planiranem času (še malo boljše), pa še zastonj je in razgiban program ter kompletna statistika:

http://my.asics.co.uk/utm_source=asicsu ... corpfooter

Priporočam.

LP, Mojca

Mojca po temle programu sem delal tudi sam, treniral letos od julija za moj prvi maraton. Pa ga moram malo pokritizirati, res. Držal sem se ga res 99% in treniral za čas, ki ga je Asics trener predvidel na podlagi mojih vnešenih (resničnih!) podatkov, to je bil končni čas 3h45min. Vse lepo in prav, ampak ko sem bil sredi plana in so se začeli ponavljati tisti 5km joging teki sem vse skupaj mislil zabrisat nekam...in ko sem v Poletu videl še objavljen program za tekače tam v septembru me je resno stisnilo, da ne treniram dovolj. In res nisem! Delal sem včasih tudi 1x manjše kilometre tedensko kot bi jih moral po Poletovem in drugih programih!
Tega seveda takrat nisem tako zanesljivo vedel, sem pa ugotovil v zadnjem mesecu, da mi konstantno manjka tekov na srednje razdalje, to je med 20 in 30km. Teh je v tem Asicsovem programu bistvenu premalo, vsaj po mojem mnenju. Zato me je tudi pobralo na LM po 30km, ker telesa nisem dovoljkrat izpostavil tovrstnemu treningu.

Pa še kot zanimivost, danes sem želel gor nastavit nov plan, s podatkov mojega časa na LM in s ciljem pretečt Radence drugo leto v 3h30min, pa mi je vrgel ven identičen program, isti teki, iste razdalje, malce hitrejši tempo..to je vse.
Močno dvomim, da lahko s samo takim treningom dosežem ta čas.

Asics program ja, za krajše razdalje, tja do 21km, za pravi maraton pa bi jaz rekel, da raje sezite po kakem drugem, bolj obsežnem in detaljnem programu, ki vsebuje tudi razne intervalne teke, stopnjevanja, fartleke ipd. Sploh, če želite doseči čas krepko pod 4h.
 Dolgi
Tale asicsov program zame ne pride v upoštev, ker sm za LMjevo 42ko treniral dosti vec in predvsem bolj pogosto....
Matej za čas 3:30 pa maš na strani od radencov po mojem mnenju zelo dober program.
Za LM sem treniral po programu ki ti ga sestastavi na podlagi že doseženega časa na 10k, 21 in 42 v spletnem portalu tek.si.
Za drugo leto pa se mi podi en čas po glavi ki bi ga rad dosegu, zato me je tudi zanimalo kje dobiti program oziroma kdo ti ga lahko sestavi...

Aja pa Matej čestitke za prvi pretečen maraton :laola in predvsem za to da sva vsem dvomljivcem :-- dokazala da se kljub krajšem tekaškemu stažu da odteči soliden rezultat na 42 km z nasmeškom na obrazu.
(seveda s pogojem da je za prvič nekaj čez 3 urce in pol soliden rezultat)
 mojA
Matej in Dolgi - imata kar prav. Ti kratki teki so šli tudi meni na živce in sem delala daljše. Zelo me je skrbelo tudi to, da je bil najdaljši tek 3 tedne pred maratonom 35 km , prej pa 2x po 30 - ampak dokaj hitri. Za prejšnje maratone sem imela več konkretnih daljincev, tudi do 45 km, ampak vedno res počas. Kaj pa vem. Imam kar dolg staž, mogoče mi je enostavno odgovarjala sprememba.
Najbolje je združiti plan s svojimi izkušnjami. Za Radence sem si naredila nov plan in je res skoraj identičen za LM. Naredila sem še plan za Sežano za 21 in tudi skoraj ni bistvene razlike...

Bom preverila plan na Radencih.

Dobr tečte :)

lp, Mojca
Dolgi napisal/-a:Aja pa Matej čestitke za prvi pretečen maraton :laola in predvsem za to da sva vsem dvomljivcem :-- dokazala da se kljub krajšem tekaškemu stažu da odteči soliden rezultat na 42 km z nasmeškom na obrazu.
(seveda s pogojem da je za prvič nekaj čez 3 urce in pol soliden rezultat)

Vračam čestitke - BRAVO! :laola

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA