mojA napisal/-a:Hoj,
letos sem tekla po programu MyAscis, zelo zadovoljna, odtekla sem svoj daleč najboljši maraton v planiranem času (še malo boljše), pa še zastonj je in razgiban program ter kompletna statistika:
http://my.asics.co.uk/utm_source=asicsu ... corpfooter
Priporočam.
LP, Mojca
Mojca po temle programu sem delal tudi sam, treniral letos od julija za moj prvi maraton. Pa ga moram malo pokritizirati, res. Držal sem se ga res 99% in treniral za čas, ki ga je Asics trener predvidel na podlagi mojih vnešenih (resničnih!) podatkov, to je bil končni čas 3h45min. Vse lepo in prav, ampak ko sem bil sredi plana in so se začeli ponavljati tisti 5km joging teki sem vse skupaj mislil zabrisat nekam...in ko sem v Poletu videl še objavljen program za tekače tam v septembru me je resno stisnilo, da ne treniram dovolj. In res nisem! Delal sem včasih tudi 1x manjše kilometre tedensko kot bi jih moral po Poletovem in drugih programih!
Tega seveda takrat nisem tako zanesljivo vedel, sem pa ugotovil v zadnjem mesecu, da mi konstantno manjka tekov na srednje razdalje, to je med 20 in 30km. Teh je v tem Asicsovem programu bistvenu premalo, vsaj po mojem mnenju. Zato me je tudi pobralo na LM po 30km, ker telesa nisem dovoljkrat izpostavil tovrstnemu treningu.
Pa še kot zanimivost, danes sem želel gor nastavit nov plan, s podatkov mojega časa na LM in s ciljem pretečt Radence drugo leto v 3h30min, pa mi je vrgel ven identičen program, isti teki, iste razdalje, malce hitrejši tempo..to je vse.
Močno dvomim, da lahko s samo takim treningom dosežem ta čas.
Asics program ja, za krajše razdalje, tja do 21km, za pravi maraton pa bi jaz rekel, da raje sezite po kakem drugem, bolj obsežnem in detaljnem programu, ki vsebuje tudi razne intervalne teke, stopnjevanja, fartleke ipd. Sploh, če želite doseči čas krepko pod 4h.