Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Nataša
ohoho, Matej Slapar je že gospod? Lepo, če mislim pravega, ga bom pa kot njegova bivša prfoksa res kaj pocukala za rokav :wink:
Uporabniški avatar
 daneb
Nataša napisal/-a:ohoho, Matej Slapar je že gospod? Lepo, če mislim pravega, ga bom pa kot njegova bivša prfoksa res kaj pocukala za rokav :wink:

Matej Slapar je gospod od kar je izvoljen za svetnika na občini na listi NSI kar pocukaj ga za rokav, če si njegova bivša profesorica Te bo mogoče malo bolj upošteval. :D
 zupi
Preplastitev steze, asfalt, ki je pod tartanom, pa še kakšna drenaža bi koštala nekaj 100 tisoč €.
Baje pa je v Kamniku že nekaj let narejen načrt za novo stezo, in spremljevalne objekte....
Uporabniški avatar
 tomi
Res čudno, da ni v proračunskem planu ureditve atletske steze, saj je župan Tone na predvolilnih shodih obljubljal, da je steza v prvem planu, kar se športa na kamniškem tiče.
Spet nasmodil je volilca,
župan kosmatega je rilca!
Uporabniški avatar
 daneb
Drenaža je bila narejena pred nekaj leti tako, da se ta strošek lahko odračuna. Kar se pa predvolilnih obljub tiče pa vsak lahko ve, da so to samo obljube. Do sedaj jih ni še nihče izpolnil. :twisted:
Uporabniški avatar
 MihaPR
zupi napisal/-a:Preplastitev steze, asfalt, ki je pod tartanom, pa še kakšna drenaža bi koštala nekaj 100 tisoč €.
Baje pa je v Kamniku že nekaj let narejen načrt za novo stezo, in spremljevalne objekte....

čakaj čakaj, pa saj ne bomo asfaltirali celotne ljubljanske ceste no, nekaj 100k € je malo pretiran znesek.
 ton
Tudi mene je cifra šokirala. Ne rečem za oni velodrom pri Novem mestu iz tikovine (ki zdaj veselo prhni...)... je izračune delal kdo z Zlato ligo v perspektivi?
Uporabniški avatar
 želva
Trenutno potekajo navedena dela na šolskem :?: (verjetno popoldne javno) igrišču v Trzinu. Krog 200m :?: je že pod asfaltom, enako tudi zalet za skok v daljavo, zato sklepam da sledi tartan. V Domžalah so tartan čakali vsaj 10 let in ga dobili lansko leto, dostopnost za rekreativce je zelo omejena, če je sploh mogoča in dovoljena. Je pa treba upoštevati, da imajo Domžale relativno močan Atletski klub, v Kamniku pa klasičnega atletskega kluba ni, kot tudi ne v Trzinu. Najbrž je pa Trzin bogatejša občina.
LP
Uporabniški avatar
 tae
Nisem 100% prepričan glede Domžal in njihovega štadiona, zdi pa se mi, da je situacija sledeča. Predno se je tam zraven zgradil Mercator center, je bil predpogoj, da se uredi tamkajšnji štadion. Sedaj pa ima roke nad štadionom nogometni klub Domžale, ki pa vemo, da visoko kotira v Sloveniji. Tako da dvomim, da ima atletski klub Domžale kaj zraven pri samem upravljanju štadiona, prej bi rekel, da so le uporabniki ali pa poslovno sodelujejo z nogometnim klubom.
Uporabniški avatar
 želva
Stadion je bil na istem mestu pred merkatorjem. Merkator je sezidal le tribune. Okoli stadiona je bila prej navadna steza. Mislim da NK ni potreboval tartana, tega so namenili atletom in prišel je na vrsto šele za ostalim štadionom.
Sicer pa tartan ni čudežna podlaga, če nisi štadionski tekač greš pač redko na tartan. Kaj pa če bi Kamniški štadion s svojo edinstveno podlago obravnavali kot nakakšen holmer :wink: :?:
LP
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
želva napisal/-a:Sicer pa tartan ni čudežna podlaga, če nisi štadionski tekač greš pač redko na tartan. Kaj pa če bi Kamniški štadion s svojo edinstveno podlago obravnavali kot nakakšen holmer :wink: :?:
LP

Tudi jaz mislim, da tartan ni nekaj brez česar se ne bi dalo živeti. Je pa tudi res, da je Kamnik toliko veliko mesto, s toliko prebivalci, da bi se skoraj gotovo našli tudi taki, ki bi stezo uporabljali, če bi vedeli, da jo lahko in da sploh obstaja kaj takega... Sploh je pa sramota, da nimamo atletskega kluba, ki je včasih obstajal pa je propadel. Skoraj neverjetno je, da med toliko prebivalci ne bi bilo dovolj zanimanja za nek atletski klub :shock: Meni izgleda kot da kdo vse pobude že v kali zatira - ali namenom ali pa zaradi svoje nesposobnosti... Poglejmo samo kako je s smučarskimi skakalci: vozijo se v Mengeš. Hvala bogu, da jim ni treba kam dalj ampak v Kamniku je včasih obstajala skakalnica in klub s kar dolgo tradicijo, tudi to je propadlo :cry: Kot tudi nimamo trim steze :evil: , niti še ni urejena rekreacijska cona vzdolž Kamniške Bistrice, ki se obljublja že kar nekaj let, kar je pa sploh sramota brez primere :twisted:

Očitno je, da je vse odvisno od lokalnih vplivnežev in zanesenjakov z dobrimi zvezami in nekaj denarja, ki ga namenijo športu: KGT Papež :cast:, NK Kamnik :cast:, odbojka :cast: ali je sploh še kaj drugega? Ja je: npr. poln "evropski" park pijane mladine, ki se nima kam dati :cry:

Vsekakor se vse ne bi uredilo z izsiljeno tekaško stezo, bi bil pa to en velik kamen v mozaiku, ki predstavlja možnosti za polnejše izkoriščanje prostega časa občanov. Pa tudi tisti, ki so plačani za to, da za od nas pobrane davke tudi delajo za našo in ne le zgolj svojo korist, bodo mogoče začeli migati, če jih bomo malo drezali in opominjali na to, kaj je njihova dolžnost. Če smo kar tiho, si mislijo, da svoje delo dobro opravljajo - spoloh ko dobijo tako dobro plačo... :x

Zelo me veseli, da je debata na formu tako zaživela, upam si trditi, da smo vsi Kamničani veseli vsake podpore in predlogov kako naprej... :D
Uporabniški avatar
 Damijan
DuleKTKV napisal/-a: ... ali je sploh še kaj drugega? Ja je: npr. poln "evropski" park pijane mladine, ki se nima kam dati :cry:

Mi tudi, mi tudi... A nardimo kako ligo zanje?

Hec, valjda!

No, imamo pa tudi tartan.. Stadion bolj ali manj odprt, vsi poskusi zapiranja so se končali z rezanjem žičnate alu-ograje, zdaj pa ne vem, al tolko ljudi tako rado ponoči vdira na stadion in nabija neskončne kroge, ali...

Kakorkoli - tartan sucks! Itak gremo na stadion samo na kakšne intervale, pa še te se da z malo iznajdljivosti precej lepše kje na "naravni" progi nardit.

A se gremo, kdo ima rekord v pretečenih krogih na stadionu? Meni se je po tistih intervalih, 12x1600m, skupaj s segrevanjem, iztekom in vmesnimi pavzicami številka ustavila blizu 70. Se mi zdi, da sem mi je malo rolalo, ko sem se po domov spravljal.

Vsekakor vam želim, da uspete - če ne zaradi drugega pa zato, ker nobel zgleda!
Uporabniški avatar
 olson
Če bomo mi samo tukaj na forumu jamrali :--( itak ne bo nič,saj občinski možje ne berejo tega (so menda preveč zaposleni z drugimi rečmi :piti: )bo treba kakšno spodbudno pismo na občino poslat, ,seveda,če ta ne bo romal takoj v koš za smeti :roll:
lp OLSON :P
Uporabniški avatar
 tae
Olson, na tvojo pobudo sem že poslal mail s to problematiko gospe Miri Resnik na občino, ki je menda zadolžena tudi za ta objekt. Odgovor še čakam. Lahko tu gor pripopam kaj sem ji napisal. Po drugi strani pa lahko tudi skopiram to našo debato in jim še to pošljem.
Uporabniški avatar
 Vlajko
tae napisal/-a:... Lahko tu gor pripopam kaj sem ji napisal ...

Ni slaba ideja. 8) :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA