Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 MARDUK
LM je predvsem statusni simbol mesta Ljubljane in okolice, ki gravitira na Ljubljano! Če se ga udeležiš si "kao IN"! Če se ga pa ne si pa mehkužec ;) Zanimiva tema, ki kaže odraz mentalnega stanja nekega dela države ;)
Uporabniški avatar
 Misho76
:shock: Namenjeno nekaterim, ki se imajo za nekaj vec :FO: - res zalostno in kako slovensko. Vecna delitev na leve in desne, na mocne in svoh, na nase in tiste druge, egotrip, gledanje zviska, zanicevanje ... ccc ... poanta je samo tek in spostovanje vsakega tekaca posebej ne glede na njegov rezultat, ampak na njegov trud. Spostovanje socloveka. In ce kdo jutri ne gre, pac ne gre in je to njegova osebna odlocitev ali pac visja sila. Ne pozabite, zarecenga kruha se najvec poje. Aja, pa jutri bom z vami, uzival v poletu. Vsem zelim dober lauf. :laola
Uporabniški avatar
 Miroslav
Vidim, da so nekateri malce po svoje razumeli moj post. :roll:
Moj namen ni bil kritizirati LJ maraton, ker je le ta odlično organiziran in tudi teči na njem je super. Jaz sem vedno užival, ko sem ga tekel.
Na koncu smo pristali pri ceni, za ene prenizki, za ene previsoki, za mene pa: 35 € ali 27 € za današnje razmere ni mala cena. K temu moramo še prišteti vožnjo do Ljubljane, ceno parkirnine (recimo na ŽP), nekaj za pojest po teku, kakšna pijača, pa si že mimogrede enkrat, dvakrat višje. Eni toliko denarja mimogrede vzamejo iz denarnice, eni pa morajo za to skoraj že malce varčevat, eni pa si tega ne morejo privoščiti, ker še za kruh komaj imajo. Pa ravno tako imajo veselje do rekreacije. In mogoče tudi do kakšne tekme, takšne bolj vaške, z manj pompa, z ljudsko štartnino. Ptujski mali maraton na primer. Za 10 € (8 €, če imaš svoj čip) dobiš vrečko, malico po teku (o čemer lahko v LJ samo sanjaš) in celodnevno kopanje v Termah Ptuj (ki samo po sebi že stane 15 €), tudi za družino, ki se šverca čez zadnji odprt vhod. In takšnih tekem je kar nekaj. Zelo lepih, z krasnimi trasami, pa še gužve ni takšne. :D

Poanta mojega posta je bila, da ima pač vsakdo svoje cilje, glede na želje ali finančne zmožnosti. Enim je cilj preteči čimveč kilometrov, enim udeležiti se čimveč tekem, enim na eni sami tekmi postaviti dober rezultat, enim udeležiti se LJ maratona :wink: , enim pa samo rekreirati se in skrbeti za svoje zdravje, na tekme pa sploh ne gredo.
Za mene je LJ maraton samo ena od mnogih organiziranih tekem v Sloveniji in okolici. V Radencih se imam prav tako lepo, pa še bližje imam, že dve leti sva tja šla s sinom s kolesi, odtekla in nazajgrede domov na pice, to je dosti boljše kot gužva v Ljubljani in na avtocesti. Letos sem svoj cilj sezone izpolnil v sosednji Hrvaški, kjer sva s sinom tekmovala v triatlon ligi v Varaždinu, ki jo je organiziral lokalni triatlon klub TK042. Potekala je vse srede zvečer v juliju in avgustu. Za medalje po kategorija je štel seštevek točk najboljših 5 tekem od 8 možnih. In to za plačilo 100 kun za mene za celotno ligo, za sina pa nič, ker je do 16 let zastonj. To je ljudska cena! :!: In vsi smo dobili kvalitetne majice. In dobre pogoje za tekmovanje, in veliko dobre volje nasmejanih tekmovalcev. Udeležila sva se šestih tekem.In še to - zelo lepo so naju sprejeli medse, kot da sva njihova. Tam ni delitve na naše in vaše!
Drugo leto bo ta liga spet cilj sezone, pa če še kje drugje tekmujem ali ne. Za ta cilj bom z veseljem treniral celo leto.
:juhuhu:
Pa seveda na Sladkih6 ne smem pozabit, ker to je pa prav gotovo najlepša tekma na svetu!
8)

Jutri pa vsem udeležencem LJ maratona:
Veliko dobre volje in lahkih nog!
Z veseljem bi bil z vami, pa kdaj drugič!
:laola
 MARDUK
Svaka čast Miroslav!

Popolnoma se strinjam s teboj v vsem kar si napisal. Kako malo je treba, da je človek zadovoljen. Vendar v našem glavnem mestu tega ne bodo razumeli. Ker tam se čas vrti drugače :)
Uporabniški avatar
 Asparagus
LM je javna prireditev, namenjena vsem tekačem, boljšim in slabšim. Iz lastnih izkušenj lahko rečem, da so, ko se začneš ukvarjati s tekom, tekaške prireditve velika motivacija.
LM je največji tek v Sloveniji, ima dobro medijsko podporo, razumljivo je, da si ga marsikdo izbere za prvo prireditev. Tek v današnjih razmerah po mojem ni tak problem, bolj bi me skrbelo čakanje na start, čakanje na toplo obleko po koncu, čakanje na Wc v teh hladnih temperaturah, ampak letos o LM nisem resno razmišljala, imam druge izzive :? . Razumem, da ob taki napovedi morda kdo reče, tega mi res ni treba, saj vendar tečem prostovoljno in proda štartnino. Čeprav je zadovoljstvo po uspešno prestanem teku v ne najboljših razmerah še večje, premagal si lenobo, strah, neugodne okoliščine :D .
Kar se štartnine tiče, niti ne bom komentirala, na organizirane teke grem malokrat in mi ne predstavlja problema. Najbrž zato ne vem, kaj manjka majicam iz LM, meni se zdita čisto v redu :D .
Dajmo tekači :laola .
 benc
Tudi mene je zelo razočarala organizacija prireditve.
OK, glede teka vse ok, vse lepo urejeno in izpeljano. Ampak po in pred maratonske zadeve pa nikakršne. Sem vprašal redarja na izhodu iz maratona, kjer so delili vodo, kje vnovčim tisto zapestnico, pa se mu niti sanjalo ni. Nato sem nekako na informacijah izvedel, da so bili makaroni en dan prej. WTF, kot da smo vsi z Ljubljane. Komaj sem izvedel (na informacijah), da so banane in mandarine pred maskimarketom kar je bilo lani na cilju. 80 % vseh tekačev verjamem (vem, ker so me vsi spraševali kje je še kaj za v usta), da sploh ni vedelo za to, razen če niso slučajno šli mimo šotora.
Da ne govorim o torbi katro si dobil, če si šel oddati prtljago oziroma so jo lahko dobili čisto vsi z zapestnoco. Tudi za to ni nikjer nobene informacije, če nisi posebj vprašal. No ja, manj kot jih dobi te informacije, več ostane organizatorjem. Seveda si zaradi gužve zamudil štart, če si oddal prtljago.
Sedaj sem gledal na njihovi strani, kje so te informacije (katere meni manjkajo), ampak jih nisem nikjer zasledil (ali pa so tako neočitne, da jih nisem zasledil). Tako slabo urejene strani glede informacij bi se marsikdo sramoval.
Uglavnem glede na ceno katero se plača za štartnino je organizacija obupna.

Še najhujše pa se mi je zdelo to, da pri naši skupni prijavi nekateri (vsaj trije) v kuverti niso dobili čipa. Kolikor smo razmišljali, bi lahko padla tudi iz kuverte katera je v zalimanem stanju imela dokaj veliko luknjo. Ampak to se nikakor ne bi smelo zgoditi pri taki prireditvi.

Ah no ja...dovolj jamranja...drugače je bilo pa zelo lepo pa napeti mišice...kljub slabemu vremenu je zadovoljstvo veliko :)
 billabong
benc, popolnoma se strinjam s tabo.mene so letos tud razočarali,ne vem no,če me bo tale maraton še kdaj vidu...
 Nusa1986
Ja, jaz sem bila letos prvič in sicer na 10 km. Glede na temperature in prebrano v zadnjih dneh, sem sama na okrepčevalnici pričakovala toplo vodo, ne pa mrzle.
Isto, kot je en predhodnik omenil, nisem vedela za banane oziroma za drugo sadje.
Nasploh se tudi meni zdi, da me drugo leto ne bo, organizacija pod nivojem in se mi zdi, da nekako Kongresni trg ni bil pravilno zastavljen za cilj (??).
Mislim, da ne bi bilo slabo, če bi bil maraton nekako na začetku oktobra, ker sem šla danes tole odteči bolj iz principa, kot iz česa drugega...

Lep preostanek nedelje, N.
Uporabniški avatar
 jedrnat
Ko sem se z avtom peljal domov sem videl veliko tekačev, ki so nosili lušne LM torbe (nisem oddal stvari v garderobo). Zdaj pa se sprašujem zakaj nam teh torb niso dali pri dvigu številke. Na sejmu so mi z vseh strani pod pazduhe potiskali reklame in papirje in bi mi torba tam prišla zelo prav. No na strani http://ljubljanskimaraton.si/sl/main/contact sem organizatorje že prijazno vprašal ali bi lahko to torbo dobil naknadno?
 ninko
na spletni strani je v bistvu bilo napisano za prigrizke na štantih, torb itd... strinjam se, da bi torbe lahko dali že pri dvigu štartne številke.
hladna voda je posledica hladnega vremena. tudi če bi jo segreli bi se ta hitro shladila :)

NAVODILA UDELEŽENCEM 17. LJUBLJANSKEGA MARATONA

Vse tekmovalce obveščamo, da lahko dvignejo štartno številko:

Na Sejmu »Tečem« Expo 17. Ljubljanskega maratona (stavba Slovenijalesa, Gospodarsko razstavišče):

v četrtek, 25. oktobra 2012: od 9.00 - 19.00 ure,
v petek, 26. oktobra 2012: od 9.00 - 19.00 ure,
v soboto, 27. oktobra 2012: od 9.00 - 19.00 ure,
v nedeljo, 28. oktobra 2012: od 6.30 - 9.30 ure.

Navodila pozorno preberite:

Vsak udeleženec 17. Ljubljanskega maratona prejme v prijavnici štartno številko, ChampionChip, majico in zapestnico (s kuponi za majico, testeninko, okrepčilo in garderobo).
Štartne številke morajo tekmovalci nositi ves čas tekmovanja pripete na prsih.
Štartni prostor bo narejen v conah. Tekmovalci se morajo javiti v štartni prostor najmanj 20 minut pred štartom. Tekmovalci bodo v cone razvrščeni po prijavljenih časih:

- cona 1 / vabljeni tekmovalci in tekmovalke na maraton,

- cona 2 / tekmovalci in tekmovalke s prijavljenim rezultatom do 3:10 maraton, do 1:35 polmaraton, do 45 minut 10 km,

- cona 3 / tekmovalci in tekmovalke s prijavljenim rezultatom do 3:25 maraton in do 1:43 polmaraton, do 50 minut 10 km,

- cona 4 / tekmovalci in tekmovalke s prijavljenim rezultatom do 3:45 maraton in do 1:48 polmaraton, do 55 minut 10 km,

- cona 5 / tekmovalci in tekmovalke s prijavljenim rezultatom do 4:00 maraton in do 2:00 polmaraton, do 1 ura 10 km,

- cona 6 / vsi ostali tekmovalci in tekmovalke.

Vsi udeleženci morajo preteči štartno ravnino, sicer ne bodo uvrščeni v rezultatni listi (zakonitost ChampionChip sistema / neto in bruto čas).

4.Vse udeležence prosimo, da upoštevajo navodila za uporabo ChampionChip Sistema, ki bodo obešena na prijavnih mestih.

5. Garderobe bodo na razpolago v garderobnem šotoru na Trgu republike. Organizator bo poskrbel tudi za slačilnice, kjer se boste lahko preoblekli. Svojo garderobo boste lahko oddali samo v torbi, ki jo boste dobili v šotoru in vam ostane v trajno last. Vreč ali drugih torb ne bomo sprejmali. Po teku garderobo prevzamete, izključno z odrezkom, ki ga imate na zapestnici. Za shranjevanje obleke organizator ne jamči. Tuši bodo zagotovljeni v bazenu Tivoli, Celovška 25.

6. Sanitarije bodo zagotovljene v plastičnih prenosnih WC-jih na štartu ob Slovenski cesti (do Ajdovščine), na Kongresnem trgu in Trgu republike in na trasi maratona na vsaki okrepčevalnici in vodni postaji.

7. Ogrevanje na tekmovalnem prostoru je dovoljeno izključno v času popolne zapore cestišča (Slovenska cesta). Ogrevanje pred štartno linijo ni dovoljeno!

8. Vsi štarti se pričnejo na Slovenski cesti (v križišču s Šubičevo ulico). Vsak tekmovalec naj glede na svoj predviden rezultat zavzame prostor v conah od 1 do 6. Prosim za korektnost razvrščanje v bokse.

9. Čas štarta:

štart rekreativnega teka bo ob 8.30 uri;
štart maratona za paraplegike bo ob 10.20 uri.
štart maratona in polmaratona bo ob 10.30 uri.

10. Na trasi maratona je na vsakih pet kilometrov okrepčevalnica. Na okrepčevalnicah bo na voljo voda za osvežitev, pitna voda v plastenkah in kozarcih, energetik (Enervit), sladkor v kockah, čokolada, sadje (mandarine, banane). Med posameznimi okrepčevalnicami (2,5 km po okrepčevalnici) so na trasi tudi vodne postaje.

11. Na trasi maratona bodo štiri kontrolne točke, na katerih bodo sodniki spremljali in beležili vrstni red tekmovalcev.

12. Organizator bo zagotovil tempo tekače v maratonski preizkušnji za rezultate 3:00, 3:15, 3:30, 3:45, 4:00 in 4:15. Tempo tekači bodo ob oznakah pričakovanih časov, označeni z balončki in v pisanih tekaških dresih.

13. Spremljanje tekmovalcev s kolesi je strogo prepovedano. Vsako kršenje tega pravila bomo kaznovali spremljajočega tekmovalca z diskvalifikacijo.

14. Po prihodu v cilj bo imel tekmovalec v ciljnem lijaku na razpolago vodo v plastenkah, okrepčila: juho, čaj, Enervit, sadje, čokolado in piškote.

15. Medicinska služba bo delovala na cilju in okrepčevalnih mestih.

16. Razglasitve rezultatov bodo:

za Nike tek na 10km moški 9.20 uri (predvidoma)
za Nike tek na 10km ženske 9.30 uri (predvidoma)
za pol maraton absolutno moški ob 11.50 uri (predvidoma)
za pol maraton moški DP ob 12.00 uri (predvidoma)
za pol maraton absolutno ženske ob 12.10 uri (predvidoma)
za pol maraton ženske DP ob 12.20 uri (predvidoma)
za maraton absolutno moški ob 13.00 uri (predvidoma)
za maraton absolutno ženske ob 13.30 uri (predvidoma)

Podeljevanje medalij po kategorijah ne bo javno. Prvo tri uvrščeni-ne tekmovalci-ke, bodo prejeli priznanja na posebnem prostoru v šotoru za podelitve priznanj ob odru.

Tekmovalci-ke, ki ne bodo dvignili priznanj na posebnem prostoru, morajo to storiti v 14 dneh po maratonu oziroma najkasneje do 12.11.2012 na TIMING-u Ljubljana, Staničeva 41, Ljubljana.

17. Vsi tekmovalci v maratonu in polmaratonu lahko dobijo priznanja za udeležbo v info šotoru na KOngresnem trgu (v Zvezda parku) oziroma si ga lahko po tekmovanju natisnejo na spletni strani http://www.ljubljanskimaraton.si. Rezultati bodo objavljeni na spletni strani http://www.ljubljanskimaraton.si.

18. Vsem udeležencem, udeleženkam 17. Ljubljanskega maratona želimo veliko uspehov, zadovoljstva in užitkov s našo željo po udeležbi na naslednjem 57. POHODU Ljubljana 2013 (9. - 11. maja 2013) in 18. Ljubljanskem maratonu Ljubljana 2013, ki bo 27. oktobra 2013.

vir: http://www.ljubljanskimaraton.si/sl/new ... dium=email
 benc
Kot kaže sem tudi malo slep in tega na njihovi strani nisem našel (beri ni padlo v oči nič drugega razen reklam). Ampak kot kaže nisem edini. Zakaj se spreminja neke ustaljene navade. Če pa že so spremembe, pa bi moralo biti malo bolj obveščeno.
Ampak točka 14 je vseeno zavajanje.
Pa tudi tega ni nikjer omenjenega, da dobiš torbo vseeno tudi, če ne oddaš prtljage. Navsezadnje še dobro, da jo niso vsi oodali, ker še tako niso sfolgali na sprejemu kjub temu, da je bilo 10000 manj udeležncev kot predvideno :S
 mojA
"Slovenski narod se po novem deli na "korenine, ki bodo jutri tekle LM in mehkužce, ki jutri ne bodo tekli LM"...
Nesprejemljivo "

Vidim, da ste se nekateri kar hudo zapeli v zgornje vrstice. Niso bile mišljene tako hudo, kot ste to vzeli. Verjetno sem nerodno zapisala. Se opravičujem. Hotela sem le vzpodbuditi vse tiste, ki smo danes kljub slabemu vremenu vztrajali in zmagali.

Tista razlika 10.000-ih, ki predstavlja razliko med prijavljenimi in dejansko udeleženimi, pa bo sama presodila, ali sodijo med mehkužce ali pač ne. Verjetno niso bili vsi na službeni poti ali s toplomerom v postelji.

Tek in bilokateri maraton vključno z ljubljanskim ali katerakoli drugi predvsem združuje in osvobaja.

Dragi moji tekači - ne iščite dlake v jajcu in sploh ne problemov tam, kjer jih ni.

Srečno!

Mojca
 MKC
edit:
Nazadnje spremenil MKC, dne 29 Okt 2012, 10:37, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Enkica
14. Po prihodu v cilj bo imel tekmovalec v ciljnem lijaku na razpolago vodo v plastenkah, okrepčila: juho, čaj, Enervit, sadje, čokolado in piškote.

Aja? No, nisem vedela, da je bil cilj v bistvu - kot zdaj berem tule - pred Maksijem :shock: . S prijateljico sva celo spraševali v info šotoru, če letos ne dobimo niti pol banane, pa je gospa dejala, da če nam v cilju tega niso dali, potem pač dobimo samo plastenko... Kljub nepozabnemu doživetju tekanja v snežnem metežu sem letos po sobotni blamaži na šolskih tekih razočarana tudi nad današnjo organizacijo. Ne laufam zaradi vode in banan, ma ravno v teh vremenskih razmerah bi nas (in otroke včeraj) moral organizator malo pockrljati, ne pa še zafrkavati, no.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA