Vidim, da so nekateri malce po svoje razumeli moj post.
Moj namen ni bil kritizirati LJ maraton, ker je le ta odlično organiziran in tudi teči na njem je super. Jaz sem vedno užival, ko sem ga tekel.
Na koncu smo pristali pri ceni, za ene prenizki, za ene previsoki, za mene pa: 35 € ali 27 € za današnje razmere ni mala cena. K temu moramo še prišteti vožnjo do Ljubljane, ceno parkirnine (recimo na ŽP), nekaj za pojest po teku, kakšna pijača, pa si že mimogrede enkrat, dvakrat višje. Eni toliko denarja mimogrede vzamejo iz denarnice, eni pa morajo za to skoraj že malce varčevat, eni pa si tega ne morejo privoščiti, ker še za kruh komaj imajo. Pa ravno tako imajo veselje do rekreacije. In mogoče tudi do kakšne tekme, takšne bolj vaške, z manj pompa, z ljudsko štartnino. Ptujski mali maraton na primer. Za 10 € (8 €, če imaš svoj čip) dobiš vrečko, malico po teku (o čemer lahko v LJ samo sanjaš) in celodnevno kopanje v Termah Ptuj (ki samo po sebi že stane 15 €), tudi za družino, ki se šverca čez zadnji odprt vhod. In takšnih tekem je kar nekaj. Zelo lepih, z krasnimi trasami, pa še gužve ni takšne.
Poanta mojega posta je bila, da ima pač vsakdo svoje cilje, glede na želje ali finančne zmožnosti. Enim je cilj preteči čimveč kilometrov, enim udeležiti se čimveč tekem, enim na eni sami tekmi postaviti dober rezultat, enim udeležiti se LJ maratona

, enim pa samo rekreirati se in skrbeti za svoje zdravje, na tekme pa sploh ne gredo.
Za mene je LJ maraton samo ena od mnogih organiziranih tekem v Sloveniji in okolici. V Radencih se imam prav tako lepo, pa še bližje imam, že dve leti sva tja šla s sinom s kolesi, odtekla in nazajgrede domov na pice, to je dosti boljše kot gužva v Ljubljani in na avtocesti. Letos sem svoj cilj sezone izpolnil v sosednji Hrvaški, kjer sva s sinom tekmovala v triatlon ligi v Varaždinu, ki jo je organiziral lokalni triatlon klub TK042. Potekala je vse srede zvečer v juliju in avgustu. Za medalje po kategorija je štel seštevek točk najboljših 5 tekem od 8 možnih. In to za plačilo 100 kun za mene za celotno ligo, za sina pa nič, ker je do 16 let zastonj.
To je ljudska cena! 
In vsi smo dobili kvalitetne majice. In dobre pogoje za tekmovanje, in veliko dobre volje nasmejanih tekmovalcev. Udeležila sva se šestih tekem.
In še to - zelo lepo so naju sprejeli medse, kot da sva njihova. Tam ni delitve na naše in vaše! Drugo leto bo ta liga spet cilj sezone, pa če še kje drugje tekmujem ali ne. Za ta cilj bom z veseljem treniral celo leto.
Pa seveda na Sladkih6 ne smem pozabit, ker to je pa prav gotovo najlepša tekma na svetu!
Jutri pa vsem udeležencem LJ maratona:
Veliko dobre volje in lahkih nog!Z veseljem bi bil z vami, pa kdaj drugič!