Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 zappa
klaudi napisal/-a:Postavlja se vprašanje, ali ste bili že prej tako nastrojeni proti psom, pa vas zato obvohavajo (bolj redko grizejo), ali pa ste imeli najprej neprijetno izkušnjo, pa ste potem postali taki pasjemrzneži?

Pa ne me zdej grizt, ker sem to napisala :wink:

Očitno slabo bereš ali pa nočeš brati. Vsi po vrsti smo namreč napisali, da ni problem v psih (torej nismo PASJEMRZNEŽI), ampak v neodgovornih lastnikih (ki pa jih je na žalost precej). A se mogoče prepoznaš pod to oznako ali kaj? :wink:
Uporabniški avatar
 daneb
DuleKTKV napisal/-a:daneb, saj se hecaš, a ne? Če se pa ne, ti pa svetujem, da se mimogrede med tekom, ustaviš v kakšni pasji šoli, obe v Kamniku sta ob izvrstnih tekaških lokacijah, kjer ti bodo zelo prijazno in rade volje razložili nekaj osnov, ki se jih drugače naučimo že v vrtcu oz. v prvih letih življenja. Kajti, če imaš res tako slabe izkušnje in mnenje o "pasjih" zadevah, potem se mi prav močno smiliš. Lahko pa se zmeniva za kakšen tek skupaj z mojim cuckom, sem prepričan, da boš spremenil mnenje...
Nazadnje spremenil daneb, dne 30 Jun 2006, 05:36, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 mare
zappa napisal/-a:
svizec napisal/-a:Nas je res tako malo, ki za krivca smatramo psa?

Meni se zdi smešna situacija, v kateri držim za kravateljc lastnika, medtem ko njegov pes živahno mrcvari mojo nogo. :rol:

Kriv je še vedno lastnik, ampak jasno da najprej skušaš "nevtralizirati" zverino. Tako kot sem jaz najprej skočil med psa in otroka in se šele nato "lotil" lastnika.

Jaz pa pravim, da ni kriv ne lastnik ne pes. Kdo je potem kriv? Država in njen aparat, ki je sprejela zakon, da morajo biti psi na vrvici, nevarni z nagobčnikom, da morajo lastniki pobirati iztrebke, pa v 2 letih ni bil kaznovan niti en pasjeljubec. Država, ki dopušča, da imajo neuravnoteženi lastniki več nevarnih psov, da razni mešetarji redijo in preprodajajo pse z različnimi telesnimi in duševnimi motnjami (glej današnji Delo in dom), da ljudje kupujejo pse in mačke za igračo svojim otrokom in jih potem nekaznovano odvržejo, ko se jih naveličajo itd.
Uporabniški avatar
 MihaPR
Če se ne motim, je bil nek članek v delu cca. pol leta nazaj. Ljubljanski redarji sploh ne vršijo nadzora v zvezi s kužki.
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Nikogar nikamor ne pošiljam ampak prijazno vabim! Tudi nikomur nič ne očitam, ker vem, da imajo vsake oči svojega malarja! Rad bi le prikazal problem z druge strani z upanjem na malo večjo toleranco in razlikovanje med tistimi, ki se držimo reda in tistimi, ki se ga ne. Malo mi gre na živce, da se me tlači v isti koš z neodgovornimi in nevzgojenimi lastniki psov(ker, pes je vzgojen toliko kot njegov lastnik); čeprav se moj pes ne zmeni za ljudi (ne tekače, ne otroke) ga naj bi opremljal z nagobčniki in vezal z verigami ...a kaj? Čeprav jaz za svojim pobiram iztrebke sem ravno tako zanikrn, kot tisti, ki jih ne ...itd.
Nismo v vojski ampak v demokraciji, kjer ni samo belo in črno pač pa so vmes še odtenki. Če bi kaj poslal, bi pa kvečjemu eno brco v rit psu, ki bi me napadel in kakšno pikro lastniku, kakšnega sem pa tudi že opomnil, naj pobere drek za psom. Vsekakor se strinjam, da ni nad tem, kot še marsičem drugim, nobenega nadzora, zavest o tem, kako se v demokraciji obnašati pa pri nekaterih na minimalni stopnji. To pa je največji problem, ki se ga pa ne bo rešilo s črnogledostjo in posploševanji.
Uporabniški avatar
 daneb
DuleKTKV napisal/-a:Nikogar nikamor ne pošiljam ampak prijazno vabim! Tudi nikomur nič ne očitam, ker vem, da imajo vsake oči svojega malarja! Rad bi le prikazal problem z druge strani z upanjem na malo večjo toleranco in razlikovanje med tistimi, ki se držimo reda in tistimi, ki se ga ne. Malo mi gre na živce, da se me tlači v isti koš z neodgovornimi in nevzgojenimi lastniki psov(ker, pes je vzgojen toliko kot njegov lastnik); čeprav se moj pes ne zmeni za ljudi (ne tekače, ne otroke) ga naj bi opremljal z nagobčniki in vezal z verigami ...a kaj? Čeprav jaz za svojim pobiram iztrebke sem ravno tako zanikrn, kot tisti, ki jih ne ...itd.
Nismo v vojski ampak v demokraciji, kjer ni samo belo in črno pač pa so vmes še odtenki. Če bi kaj poslal, bi pa kvečjemu eno brco v rit psu, ki bi me napadel in kakšno pikro lastniku, kakšnega sem pa tudi že opomnil, naj pobere drek za psom. Vsekakor se strinjam, da ni nad tem, kot še marsičem drugim, nobenega nadzora, zavest o tem, kako se v demokraciji obnašati pa pri nekaterih na minimalni stopnji. To pa je največji problem, ki se ga pa ne bo rešilo s črnogledostjo in posploševanji.

Ako bi psu dal brco v rit , če bi jo sploh upal saj so nekateri takšni, da bi jo komaj dosegel tako kot Ti praviš bi me lastnik prav gotovo tožil ali pa vsaj prijavil društvu proti mučenju živali, kjer bi gladko potegnil takratko. Zato naj si gredo tisti, ki ne obvljadujejo svojega psa v pasjo šolo. Takih je kar precej nisem pa mislil metat vse v en koš, kot praviš. Lep dan želim še naprej in veliko tekaških užitkov v naravi pa brez zamere. :argue:
Uporabniški avatar
 še1PR
DuleKTKV napisal/-a:Nikogar nikamor ne pošiljam ampak prijazno vabim! Tudi nikomur nič ne očitam, ker vem, da imajo vsake oči svojega malarja! Rad bi le prikazal problem z druge strani z upanjem na malo večjo toleranco in razlikovanje med tistimi, ki se držimo reda in tistimi, ki se ga ne. Malo mi gre na živce, da se me tlači v isti koš z neodgovornimi in nevzgojenimi lastniki psov(ker, pes je vzgojen toliko kot njegov lastnik); čeprav se moj pes ne zmeni za ljudi (ne tekače, ne otroke) ga naj bi opremljal z nagobčniki in vezal z verigami ...a kaj? Čeprav jaz za svojim pobiram iztrebke sem ravno tako zanikrn, kot tisti, ki jih ne ...itd.

:clap: :cast:
Bravo DuleKTKV! Že nekaj časa me je imelo, da bi ponovno napisala kaj v to temo. Imava popolnoma enako mnenje!

PS: Izjava nekega frajerja, ko sem mu zatežila, naj vseh žensk ne meče v isti koš je bila: "Pravzaprav gre meni tudi na živce, če me tlačijo med tiste moške, ki ne dvigajo straniščne školjke...!" (brez komentarja PRESS) :wink:
Uporabniški avatar
 Hudl
še1PR napisal/-a:

Bravo DuleKTKV! Že nekaj časa me je imelo, da bi ponovno napisala kaj v to temo. Imava popolnoma enako mnenje!

PS: Izjava nekega frajerja, ko sem mu zatežila, naj vseh žensk ne meče v isti koš je bila: "Pravzaprav gre meni tudi na živce, če me tlačijo med tiste moške, ki ne dvigajo straniščne školjke...!" (brez komentarja PRESS) :wink:

Se moj podpis :)
Hudl
 zappa
Hudl napisal/-a:
še1PR napisal/-a:

Se moj podpis :)
Hudl

A mi lahko prosim kdo od vas treh pokaže, kdo in kje vse daje v isti koš? Jaz tega namreč v postih zadnjih nekaj dni nisem nikjer zasledil. Govorimo samo, da so v opisanih neljubih primerih krivi neodgovorni lastniki (in ne psi), NIHČE PA NI REKEL, DA SO TAKI VSI LASTNIKI PSOV!!!! A bi prosim BRALI poste, na katere odgovarjate. :evil: Zakaj kritiko konkretnih primerov in navajanja izkušenj razumete kot posplošeno kritiko vseh lastnikov psov, tega res ne razumem...

Mare:
Kar se zakonodaje tiče - ja, tako je na mnogih področjih, da so nekje neki zakoni, zagrožene so celo kazni (simbolične), samo jih nihče ne uveljavlja. Zelo tipično za te kraje. Saj razumem, kaj misliš, in se strinjam, ampak krivi so kljub temu še vedno povzročitelji, to pa so neodgovorni lastniki psov (in s tem, POUDARJAM, ne mislim VSEH lastnikov psov, za tiste med vami, ki radi selektivno berete in dodajate, kar ni napisano :wink:). Saj naj bi šlo za odrasle ljudi s polno odgovornostjo in ne za recimo ovce, ki jih mora nekdo s šibo po riti, da ne zaidejo na sosedovo...
Uporabniški avatar
 še1PR
zappa napisal/-a:...Zakaj kritiko konkretnih primerov in navajanja izkušenj razumete kot posplošeno kritiko vseh lastnikov psov, tega res ne razumem...

Zakaj?

Morda ti najlaže razložim na sorodnem primeru (ker tega s pesi imam mal dost):

Mene tudi moti samo in LE tisti konkretni sosed nekaj štukov nad mano, ki futra golobe, da potem serjejo po mojem balkonu! To so ornk izkušnje! Veš kako je lahko to nevarno! Ker lahko še moj kanarček ptičjo gripo ali kugo ali karkoli že te leteče podgane okrog nosijo dobi! In ta hudič bo vsak trenutek tudi za človeka nevaren! Tisto gruljenje navsezgodaj! Saj ne vem a se je kanalizacija pokvarila ali sosedov maček bruha. Groza! Da ti ne rečem, da so mi vsi paradajzi pocrkal, ker ta umetni gnoj pa dreki te frfotajoče golazni niso bili kompatibilni! Pa lak na ograji mi je začel odpadat, da estetsko ni več,....

In kaj se bo zgodilo, ko bom dala tako obvestilo na oglasno desko? Vsi tisti sosedi, ki le vrabčke in siničke pozimi futrajo, da preživijo, bodo odreagirali podobno kot smo mi trije in me bodo prosili naj neham ter se zmenim konkretno z njim! Pa izmenjava mnenj/izkušenj gor al dol!

Zato.

Kot dodatek pa vseeno še pasji izsek mojega pasjega tečajnika, kjer gre tudi za konkretne izkušnje s konkretnimi osebki :wink: : "...Meni se zdaj že čisto vsak upa sikat, da mu moj pes serje po vrtu in pred garažo (da mu pokažem vrečke iz žepa le redko pomaga) in da naj privežem že to zverino, ker so vsi psi tako ali tako klavci. Ni lahko biti strelovod, s pomočjo katerega zdaj vsak nezadovoljnež sprošča svojo nakopičeno nezadovoljstvo nad življenjem na splošno!...".
Uporabniški avatar
 klaudi
Jaz sem kar dobro brala in zasledila preveč izrazov kot so; ščene, cucek, mrcina, zverina, prekleti pesi, itd.
Iz tega sem sklepala, da so nekateri pasjemrzci oz., ker je to ena čudna besedna zveza, ne marajo psov.
Uporabniški avatar
 daneb
:bum: Kogar piči kača se boji že zvite vrvi! :nono:
Uporabniški avatar
 tekačica
klaudi napisal/-a: ne marajo psov.

Jest mam pa rada kužke.... samo samo tiste na slikah :D
Uporabniški avatar
 mojcej77
Meni so kužki kulski, ljudje pa tudi.

Probleme imam samo takrat, ko lastnika odvezanega psa ni nikjer naokoli in ko pes oddaja neprijateljske signale.
V vsakem primeru pa se ob pasjem srečanju ustavim in naredim včasih rahel ovinek okoli lastnika, da ne bi pes slučajno mislil, da hočem s svojim tekom proti lastniku le-tega napasti.
Velika večina psov, ki jih srečujem, je prijaznih in razigranih, in takim se z veseljem pustim povohati (včasih mi kdo tudi po francosko poljubi roko).
Spoštovati je treba vez med psom in njegovim lastnikom.
Ena luštnih stvari je, srečati razigranega kužka in lastnika/lastnico na sprehodu, se prevohati, počohati in poigrati s psom ter poklepetati z lastnikom.
In ena najbolj neprijetnih srečati podivjanega psa brez lastnika. Ali še huje, krdelo podivjanih psov. Če je lastnik zraven, pa te pes napada, on pa ne odreagira, lahko lastnika vsaj nadereš...

lp,

m
Uporabniški avatar
 boohoo
bravo mojcej77 :clap: tudi meni razigrani kuzki in lastniki na teku polepšajo dan...ni ga lepšega kot če te kuža ovoha in se oddtece par sto metrov s tabo :)... res pa je da sem tudi nickolikokrat srečala kakšnega cudnega psa s se bolj cudnim lastnikom (takrat mi je bilo zal da tecem sama) ampak tako je vedno v zivljenju...najdes pozitivne zadeve in negativne...ampak jaz se osredotocam na pozitivne in le te poskusam ohranjat v spominu...tako da uni lastniki kar naj bodo v svojem zagrenjenem svetu...jaz pa bom z veseljem pocohala kaksnega lustnega kuzka in poklepetala z lastnikom
lep dan vsem (koncno poletje) :laola [/quote]
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA