Hudl napisal/-a:še1PR napisal/-a:DuleKTKV napisal/-a:Nikogar nikamor ne pošiljam ampak prijazno vabim! Tudi nikomur nič ne očitam, ker vem, da imajo vsake oči svojega malarja! Rad bi le prikazal problem z druge strani z upanjem na malo večjo toleranco in razlikovanje med tistimi, ki se držimo reda in tistimi, ki se ga ne. Malo mi gre na živce, da se me tlači v isti koš z neodgovornimi in nevzgojenimi lastniki psov(ker, pes je vzgojen toliko kot njegov lastnik); čeprav se moj pes ne zmeni za ljudi (ne tekače, ne otroke) ga naj bi opremljal z nagobčniki in vezal z verigami ...a kaj? Čeprav jaz za svojim pobiram iztrebke sem ravno tako zanikrn, kot tisti, ki jih ne ...itd.
Nismo v vojski ampak v demokraciji, kjer ni samo belo in črno pač pa so vmes še odtenki. Če bi kaj poslal, bi pa kvečjemu eno brco v rit psu, ki bi me napadel in kakšno pikro lastniku, kakšnega sem pa tudi že opomnil, naj pobere drek za psom. Vsekakor se strinjam, da ni nad tem, kot še marsičem drugim, nobenega nadzora, zavest o tem, kako se v demokraciji obnašati pa pri nekaterih na minimalni stopnji. To pa je največji problem, ki se ga pa ne bo rešilo s črnogledostjo in posploševanji.
Bravo DuleKTKV! Že nekaj časa me je imelo, da bi ponovno napisala kaj v to temo. Imava popolnoma enako mnenje!
PS: Izjava nekega frajerja, ko sem mu zatežila, naj vseh žensk ne meče v isti koš je bila: "Pravzaprav gre meni tudi na živce, če me tlačijo med tiste moške, ki ne dvigajo straniščne školjke...!" (brez komentarja PRESS) 
Se moj podpis 
Hudl
A mi lahko prosim kdo od vas treh pokaže, kdo in kje vse daje v isti koš? Jaz tega namreč v postih zadnjih nekaj dni nisem nikjer zasledil. Govorimo samo, da so v opisanih neljubih primerih krivi neodgovorni lastniki (in ne psi), NIHČE PA NI REKEL, DA SO TAKI VSI LASTNIKI PSOV!!!! A bi prosim BRALI poste, na katere odgovarjate.

Zakaj kritiko konkretnih primerov in navajanja izkušenj razumete kot posplošeno kritiko vseh lastnikov psov, tega res ne razumem...
Mare:
Kar se zakonodaje tiče - ja, tako je na mnogih področjih, da so nekje neki zakoni, zagrožene so celo kazni (simbolične), samo jih nihče ne uveljavlja. Zelo tipično za te kraje. Saj razumem, kaj misliš, in se strinjam, ampak krivi so kljub temu še vedno povzročitelji, to pa so neodgovorni lastniki psov (in s tem, POUDARJAM, ne mislim VSEH lastnikov psov, za tiste med vami, ki radi selektivno berete in dodajate, kar ni napisano

). Saj naj bi šlo za odrasle ljudi s polno odgovornostjo in ne za recimo ovce, ki jih mora nekdo s šibo po riti, da ne zaidejo na sosedovo...