Đes'ba,šta ima? Kako inače? Jel' ono gore na Bistriku još stoji željeznička stanice odakle su Švabe kontale đe' ono sjedi Walter, pije kahvu i j*b* okupatorima fašističku nanu naninu svaki dan pomalo?
Pitaj mi dole kod Hađića na Bašćaršiji iznad Alipašine ima li još Vučko majica po 10 konvertibilnih? Moram nabavit za ove moje indijance ovde, poželjeli su Vučka, ko da im je neko iz familije.
Eto, a sade ozbiljno: daj, matere ti, pogledaj kad če najnoviji sarajevski maraton il' ono kad če 21 kilometar. Ma ne neki bezvezni, nego onaj pravi, znaš? Ono, kad če trkački u Saraj'vo Kenija, pa Niger, ma more i koji iz Etiopije, samo da smo ko Junated kolors of Beneton. Ha!
To ja moram ovoj raji sa Trkaćkog foruma obavezno nudit za novi cilj, pa ono još ćevape kod Željo2 (ono, u or'ginal Željo stvarno su prežvakani do jaja). Ako ima stvarno Saraj'vo maraton, ode Palmanova u piz... Ma znaš ti sam kud'e.
Je'l ba, da te pitam, šta'š dole kod nas pola godine? Đe to radiš? Je'l ono ko neki trgovački putnik, biznismen patriota,a? Uh, čuvaj se, nasamarit če te moji do jaja.
Ajd' ba, pozdravi mi raju, posebno ono oko Skenderije, đe onaj naš kazino stoji, tamo mi je najbolji espreso. A kahva, ona domaća, ta ti je lijevo od ćesme. Uh, matere ti... Ubi'h me želja da se vratim. Sad ču ja! Zimus ču se vratit pomalo, pa na skijanje i to...
Bud' pametan i nemoj se previše vucarat oko ovih mojih Bosanki. Ako te u'fati, ode ti jaja i život cijeli!