Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Leky
No pa sem zbrala pogum za odpreti temo. Čeprav sem včasih trenirala namizni tenis in bila polna kondicije zdaj približno 1 leto ne treniram in se počutim, po domače za en drek :? Brez moči :? , energije, nevem sploh kako opisat. Zato sem se odločila da začnem tečt. In sicer danes oz. jutri bom šla tečt da vidim prvo kolko sem še sposobna pretečt in potem od tukaj dalje sestavila svoj program teka. Nočem si postavljati prehudih ciljev vendar bi rada začela z tekom 2 x na teden in kasneje če bo vse po načrtih stopnjevala. Zelo rada bi se tudi udeleževala različnih tekov, sprva krajših, kasneje pa ciljam tudi na maraton. Prvi večji cilj mi je da bi tekla na LM 2009 21ko. Mislim, oziroma sem sigurna, da mi lahko uspe - če bom le imela trdo voljo!
Zanima me tudi kdaj mislite, da bi se lahko udeležila prvega teka - krajšega seveda - ter katere mi priporočate :) ( kraj, dolžina teka) ?

No naj bo to za začetek dovolj - upam da se bom kar se da redno oglašala na forumu.

lp
Nazadnje spremenil Leky, dne 25 Okt 2008, 09:32, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 si05400
Predlagam, da se pridružiš TF skupini, ki teče po Rožniku ali Golovcu, če si seveda iz Ljubljane.
Lahko pa se pridružiškakšni drugi skupini društvu recimo Radio Dur, AADS, .
Na ta način boš kontrolirano napredovala in optimalno dosegla največ v določenem času. Napredek bo seveda odvisen predvsem od vloženega časa (kolikokrat na teden).
 Leky
Sem iz Obale :) Vem da bi bila to dobra izbira vendar imam zaradi faxa in dela zelo razgiban urnik. Enkrat imam čas zjutraj, enkrat zvečer, včasih me ni doma cel dan, ...

Obstaja kakšna skupina tudi na obali ?
Uporabniški avatar
 Radolca
imeti moraš samo voljo do teka :!: tek te mora veseliti. Ne zadaj si ravno cilja drugo leto la LM 21-ko pretečt. Teci, ko te veseli in ne na tek hodit pod prisilo. Če boš tekla z veseljem, se lahko drugo leto na 42-ki srečamo :shock: -malo heca.
si bila pa prej športnica in potem veš, kako pravilno trenirati za doseganje željenih rezultatov, tako da v tem ne bi smelo biti problema.
Copate na noge in hopla na pločnik in tek :!:
mi z "obrobja slovenije" nimamo tekaških skupin, tečem(o) pa z veseljem in uživam(o) v teku
 Leky
Ja to mi je največji cilj - tečt z veseljem. Sej dokler nimaš kondicije je težko, ko jo dobiš potem pride užitek in veselje, vsaj pri meni je tako. No poleg tega mi je cilj tudi zgubit kaj maščobe in si oblikovat telo. No bomo vidli kako bo šlo jutri - kolko bom pretekla in potem se kaj oglasim :)

Sej naslednji teden bi rada tekla vsaj 3x ker imam čas ( ni faxa).

No če imate kakšne ideje o lepih kratkih tekih kar povejte. Pa tudi kakšen nasvet bo prav prišel - za začetnico :)

lp
Uporabniški avatar
 lonely
Welcome Leky

Tudi jaz živim na Obali in vem kako je vse prepuščeno lastni iznajdljivosti.Sicer obstaja društvo 3šport ampak oni so bolj triatlonsko usmerjeni in ob teku trenirajo še plavanje in kolesarjenje,pa še časovno so definirani.
Priporočam ti (zdaj ko še nimaš kondicije) da greš večkrat tedensko na Bonifiko in tečeš kroge na trim-stezi (1krog cca.1050m).Tam je proti večeru polno deklet ki počnejo enako.Začni postopoma in ne pretiravaj,število krogov določaj ob poslušanju lastnega telesa.Ne glej na uro in merilec utripa ker je kardiofrekvenca v času pridobivanja kondicije višja od normale.Ko enkrat dosežeš določeno raven kondicije,se kar odpravi na cesto:npr.Koper-Izola pa nazaj in pdb.
Glede tekov,priporočam ti Martinov tek v Izoli 9.11.(poglej temo)

Lp
Uporabniški avatar
 riba
pozdravljena

končno še ena primorka na tem forumu :wink:

tudi jaz sem iz obale. Če te je volja lahko kdaj skupaj odtečeva kak krog na bonifiki ali kako drugo traso. Zdaj ko ni več vročine najraje tečem po 12 ali 13 uri. Če ti ustreza taka ura se lahko komot pridružiš.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA