Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 tae
Temo sem dal v splošno debato, ker ne vem kam bi sicer spadala. Morda niti ni neposredno povezana s tekom, pa vendar malo vseeno je, a o tem kasneje.

Trenutno nisem preveč takaško "IN," zato se nič ne oglašam na forumu.

Tudi med tekači je večkrat govora o raztezanju, stretchingu, manjkrat o sami gibljivosti oziroma gibčnosti.

Pred tekom sem se ukvarjal s plesom, karatejem, jogo in taekwondojem. Povsod je bila gibčnost pomembna. Vendar pa sem jo s samim tekom precej izgubil. Počutim se dobesedno zakrnelega v primerjavi z prej. In to gibčnost bi rad pridobil nazaj. In kje je sedaj problem se boste vprašali? Dejansko ga ni, edino to, da nimam motivacije zakaj bi to spet počel. In tu nastopite VI (množina :D ) dragi moji.

Zamislil sem si, da bi organiziral interno tekmovanje v gibčnosti za članice in člane Tekaškega foruma. S tem bi prisilil samega sebe, da bi ponovno začel migati v tej smeri.

Kako naj bi zadeva potekala?
- Dobili bi se v eni telovadnici.
- Najprej bi imeli kakšno urco skupnega razmigavanja.
- Potem bi izvedli tekmovanje v gibčnosti. Jaz bi pokazal neko vajo, vsak kandidat bi imel 3 poskuse, da bi jo ponovil. Vsak poskus bi se posebej točkoval. Najprej bi izvajali lažje vaje in potem vedno težje. Na koncu bi dobili zmagovalca z največ doseženimi točkami. Kategoriji bi bili ena ženska in ena moška.
- Zadeva bi bila GRATIS.
- Vsak udeleženec bi dobil še kakšno presenečenje.

Kaj bi imel od tega jaz?
:arrow: Spomnil sem se nekaj novega, če bo všeč vam, bo morda tudi komu drugemu in zadeve začel organizirati bolj profesionalno.
:arrow: Motivacija, da si nazaj pridobim izgubljeno gibčnost.

Kaj bi imeli od tega potencialni udeleženci?
:arrow: Morda se naučite nekaj novega.
:arrow: Sigurno se boste vsi prav dobro razmigali (brez teka :D )
:arrow: Dobili boste nekaj teoretičnega pisnega gradiva.
:arrow: Dobili boste praktično presenečenje.
:arrow: Preverili boste kje so vaše trenutne meje gibčnosti.
:arrow: Zabavali se boste.
:arrow: Družabni dogodek s skupnim kosilom.

Če ste se z branjem prebili do konca, obstaja verjetnost, da vas zanima.

Glavno vprašanje: Ali bi se udeležili tekmovanja v gibčnosti?

Če vas bo vsaj 10, najamem telovadnico, sicer pa morda kdaj drugič.
Uporabniški avatar
 tae
Špela, če bo le dovolj kandidatov. :D

Mojchka, morda pa je zadeva še bolj primerna za tiste, ki še niso dovolj gibčni.
Uporabniški avatar
 Vlajko
... Zlasti, če bi se uvedla tudi tolažilna nagrada za najbolj negibčnega ali negibčno. :idea:
Zanesljivo bi (jaz) bil zelo resen kandidat v moški kategoriji. :)
Tae, ideja je imenitna in zveni zabavno.
ampak, če si ti negibčen, kot navajaš (saj vem, da v resnici nisi), bodo gibčni komot ponovili vaje za teboj.
Jaz sem zagotovo manj gibčen od tebe, pa sem prepričan, da naredim vsaj dve do tri vaje za gibčnost (oziroma telesne raztege oz. gibe), ki jih ti ne moreš.
Morda bi bilo tekmovanje še zabavneje, če bi ti moral ponoviti nekaj vaj kandidatov.
Če jih boš ti pokazal 4, bi moral tekmovalec imeti možnost izvesti vsaj eno vajo, ki bi jo moral ti ponoviti. Če ti ne bi uspelo ponoviti, bi to štelo v plus tekmovalcu.
Ta možnost bi bila tudi za tekmovalece psihološko privlačna, da ti malo vrnejo za "turturo".
 spela*
raziskovalec napisal/-a:Če jih boš ti pokazal 4, bi moral tekmovalec imeti možnost izvesti vsaj eno vajo, ki bi jo moral ti ponoviti. Če ti ne bi uspelo ponoviti, bi to štelo v plus tekmovalcu.

Dobra ideja! :D
Uporabniški avatar
 tae
raziskovalec napisal/-a:ampak, če si ti negibčen, kot navajaš (saj vem, da v resnici nisi), bodo gibčni komot ponovili vaje za teboj.

Fora je v tem, da bi se v primeru te izvedbe, tudi sam začel pripravljati in do takrat že postal spet gibčen. :D

raziskovalec napisal/-a:Jaz sem zagotovo manj gibčen od tebe, pa sem prepričan, da naredim vsaj dve do tri vaje za gibčnost (oziroma telesne raztege oz. gibe), ki jih ti ne moreš.
Morda bi bilo tekmovanje še zabavneje, če bi ti moral ponoviti nekaj vaj kandidatov.
Če jih boš ti pokazal 4, bi moral tekmovalec imeti možnost izvesti vsaj eno vajo, ki bi jo moral ti ponoviti. Če ti ne bi uspelo ponoviti, bi to štelo v plus tekmovalcu.
Ta možnost bi bila tudi za tekmovalece psihološko privlačna, da ti malo vrnejo za "turturo".

O.k. sprejmem z eno opombo. Vaje, ki naj bi jih jaz ponavljal za vami, bi morale biti iz iste skupine, kot bi jih kazal jaz. Primer: jaz bi pokazal npr. stoječi predklon, kjer se najbolj raztezajo zadnje stegenske mišice. V tem primeru bi tudi vi morali pokazati vajo, ki razteza iste mišice in NE npr. upogibanje palca roke nazaj.
Uporabniški avatar
 tae
O terminih bo govora naknadno. Najprej se vas mora zbrati vsaj 10. Priporočljivo bi bilo vsaj 5 žensk in 5 moških, ni pa nujno. Tisti, ki bi prišli se prosim začnite "številčiti." Ko bo znano število kandidatov, bom šel šele v lov za telovadnico.

Torej:

1.
2.
3.

i tako prema kraju.
Uporabniški avatar
 miciM
:lol: ,ko boš objavil datum, se jih bo polovica odjavila zaradi takih ali drugačnih obveznosti :lol: :lol: :lol: ,
malo tudi mene zanima :oops:

:wink:
 spela*
tae napisal/-a:O terminih bo govora naknadno. Najprej se vas mora zbrati vsaj 10. Priporočljivo bi bilo vsaj 5 žensk in 5 moških, ni pa nujno. Tisti, ki bi prišli se prosim začnite "številčiti." Ko bo znano število kandidatov, bom šel šele v lov za telovadnico.

Torej:

1.
2.
3.

i tako prema kraju.

Vidim, da so prva tri mesta že zasedena. :lol:
4. spela*
Uporabniški avatar
 cvalenti
Ko je bil še TAE moj trener in ko smo imeli trening razgibavanja,gibčnosti oz motorične vaje je Miha prišel s toliko literature, da sem mislil, da bomo na koncu pisali test :twisted: :twisted: :twisted:
Če bo organiziral TAE, bo vse po planu in dobili bomo tudi vsaj dva, A4 lista kjer bodo opisane vse raztezne vaje :-- , no vsaj jaz sem bil tako navajen iz treningov (vso literaturo še hranim :lol: )
Tae, jaz se pridem razgibavati in Sandy tudi, pa ne za nagrade oz tekmovanje, ampak tako, da se bomo imeli luštno in sam sem tudi postal malo zakrnel :twisted:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA