Zanimivo, da si našla 100 let staro temo v kateri sem se celo že javljal. Do danes sem to seveda že pozabil.
Jaz ti ne bom odgovoril tako strokovno, kot stena, ker nisem "difovc," predvidevam pa, da tudi sama ne iščeš ne vem kako strokovnega znanja.
Glede na to, da omenjaš "stretching," ti bom odgovoril le o tem na kratko iz moje prakse (ne teorije). "Stretching" ali raztezne vaje po slovensko. V osnovi ločimo dinamično in statično raztezanje. Pri prvem nihamo oziroma določen del telesa gibamo (gor-dol, levo-desno, od začetne do končne točke in po isti poti nazaj,...) pri drugem zadržujemo nekaj sekund v končnem položaju. Sam pa sem ugotovil, da je najbolj učinkovita kombinacija obojega; najprej npr.nihamo in na koncu še zadržujemo. Ne glede na to, katere mišične skupine raztezamo, je pomembno, da smo pri tem čim bolj sproščeni. Mišicam moramo omogočiti, da se same s pomočjo naše lastne teže (brez dodatnih pritiskov) raztegnejo. Začnemo raztezati najprej večje mišice in nato nadaljujemo z manjšimi. Obstaja "stretcing" za roke, noge, hrbet, tudi trebuh. V tvojem splošnem primeru bi rekel, da so najbolj pomembne zadnje stegenske mišice nog (različni predkloni) in morda še hrbta (zakloni in zasuki).
Malo bolj podrobno o "stretchingu" pa tule:
http://daciofit.nastja.net/clanek_stretching.php