Jaz bom tudi pričel z pripravami za celega LM, bomo videli kako bo šlo z povečanjem razdalje treningov.
samob napisal/-a:Dosedaj sem tekel na 21 km z željo, da se v bližnji bodoènosti spoprimem še na 42. Ko sem na 7. NMK v Sežani na polovièki dosegel 1.35 je odloèitev dozorela.
Pred štartom moram priznati kar tesnobne obèutke, kako se bo vse skupaj konèalo. Novi športni copati, kar so mi vsi odsvetovali, toda stari so mi razpadli ravno zadnji teden pred Radenci in ni bilo druge rešitve. Vseeno sem z njimi pretekel cca 20 km in so se odlièno izkazali. Drugiè bom prej ukrepal.
Pred štartom sem se sreèal z veliko znanih obrazov. Prvih 21 km je potekalo brez zapletov, pretekel sem jih prav lahkotno. Obraèališèa na 21 sem se prav razveselil. Težave so se pojavile po 24 km, ko se je pojavila boleèina v desnem kolenu in nato še v levem kolenu. Po 30 km sta bili otrpli že obe nogi, pojavili so se krèi v trebuhu. To je bilo nekaj povsem novega. Pil sem samo samo še vodo v majhnih požirkih in pojedel kakšen keks, saj je sladkornih kock marsikje že zmanjkalo.
Najhuje je bilo zadnja dva kilometra. Moèi ni bilo. Ura je prikazovala èas 3.20. Teoretièno bi še lahko pritekel s èasom 3.30. Možgani so hoteli, telo ni veè hotelo. Napetost je bila na višku. Motili so me kolesarji ki so se vozili na sicer zaprtem cestišèu.
Vse je bilo drugaèe na cilju, ko sem pritekel z zadnjimi moèmi in celo malce pospešil ob glasnem vzpodbujanju navijaèev, Magde in ostalih iz skupine, ki so me èakali ob cilju.![]()
Èas 3.33, za prviè ni slabo, samo malo pod postavljeno mejo, a ni šlo.
S temi novimi izkušnjami bo v Ljubljani povsem drugaèe.
Vse pohvale organizatorjem, za vsa okrepèila predvsem pa za ponujeno strokovno masažo po prihodu v cilj, meni je zelo pomagala, saj na koncu od boleèin nisem bil sposoben sam raztegniti mišic.
VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA