Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 ZHAK
Koliko pa je bila najdaljša razdalja, ki si jo pretekel do včerajšnjega maratona? Vseeno, ali na treningu ali tekmi.
Uporabniški avatar
 bobr
To je potem še vedno dober rezultat glede na vse težave, bravo :clap:

Jaz bom tudi pričel z pripravami za celega LM, bomo videli kako bo šlo z povečanjem razdalje treningov.
Uporabniški avatar
 RoKo
Superca. Ne bi smel bit nezadovoljen. Moj najdaljši tek do sedaj je bil 24 km, tole z pol zjutraj, pol zvečer ne bi smela bit slaba poteza. Ko se odločilm za 42, poskusim. Dobro si zastavil 3.30 za prvič, jaz bi šel prvega samo za probo, za občutek, drugega bi poskusil nekje 3:30.
Uporabniški avatar
 vencelj
samob, čestitke za prvi pretečeni maraton! :D
Mene kljub ne tako kratkemu tekaškemu stažu to še čaka. Tekel sem že gorske maratone (SAM in GM štirih občin), pa se mi 42 km asfalta še vedno zdi precej bolj grozljivo.
Uporabniški avatar
 Damijan
Samo, čestitke za odličen čas, še posebej za prvič.

Glede na opisane težave pa bi rekel, da 44 km ni enako 2*22, žal... Po mojem bi se s teki nad 30 km (do 35km oz. nekako cca 3h) neprijetnostim naslednjič lahko izognil. Vso sreči tudi v LJ.
Uporabniški avatar
 BO-JAN
Bravo, in čestitke za pretečen prvi pravi maraton in to v zelo dobrem času. Tudi sam se nameravam nekega lepega dne spopasti s celotno maratonsko razdaljo, kdaj pa pride na vrsto bomo pa videli.

Srečno in LP Bojan
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
samob napisal/-a:Dosedaj sem tekel na 21 km z željo, da se v bližnji bodoènosti spoprimem še na 42. Ko sem na 7. NMK v Sežani na polovièki dosegel 1.35 je odloèitev dozorela.
Pred štartom moram priznati kar tesnobne obèutke, kako se bo vse skupaj konèalo. Novi športni copati, kar so mi vsi odsvetovali, toda stari so mi razpadli ravno zadnji teden pred Radenci in ni bilo druge rešitve. Vseeno sem z njimi pretekel cca 20 km in so se odlièno izkazali. Drugiè bom prej ukrepal.
Pred štartom sem se sreèal z veliko znanih obrazov. Prvih 21 km je potekalo brez zapletov, pretekel sem jih prav lahkotno. Obraèališèa na 21 sem se prav razveselil. Težave so se pojavile po 24 km, ko se je pojavila boleèina v desnem kolenu in nato še v levem kolenu. Po 30 km sta bili otrpli že obe nogi, pojavili so se krèi v trebuhu. To je bilo nekaj povsem novega. Pil sem samo samo še vodo v majhnih požirkih in pojedel kakšen keks, saj je sladkornih kock marsikje že zmanjkalo.
:x
Najhuje je bilo zadnja dva kilometra. Moèi ni bilo. Ura je prikazovala èas 3.20. Teoretièno bi še lahko pritekel s èasom 3.30. Možgani so hoteli, telo ni veè hotelo. Napetost je bila na višku. Motili so me kolesarji ki so se vozili na sicer zaprtem cestišèu.
Vse je bilo drugaèe na cilju, ko sem pritekel z zadnjimi moèmi in celo malce pospešil ob glasnem vzpodbujanju navijaèev, Magde in ostalih iz skupine, ki so me èakali ob cilju. :)
Èas 3.33, za prviè ni slabo, samo malo pod postavljeno mejo, a ni šlo.
S temi novimi izkušnjami bo v Ljubljani povsem drugaèe.
Vse pohvale organizatorjem, za vsa okrepèila predvsem pa za ponujeno strokovno masažo po prihodu v cilj, meni je zelo pomagala, saj na koncu od boleèin nisem bil sposoben sam raztegniti mišic. :D

Èestitke,

Prijetna zgodba.

Za krèe v trebuhu morda tako za hec drugiè poskusi ali zjutraj oz. prejšne dni veliko alkaliène pijaèe ( sveži sokovi na tešèe in potem še malo ostati tešè ). Ter enako tudi na dan maratona.

Krèi v želodcu ( ali so bili res v želodcu ) so posledica porušenega ravnotežja pri izloèanju kisline. Namreè ostanki prehrane, ki se niso presnovili prejšne dni niso uspeli vzbuditi novega presnovnega cikla
( izloèanje kisline , encimi , ...). Ampak to ni niè zaskrbljujoèega sprièo novega stresa, ki ga je doživela presnova.
Uporabniški avatar
 shash
Čestitke tudi z moje strani, lepo je tole brati, in v mentalu pri sebi počasi pripravljati osebni plan za podoben podvig.

Kar se pa tiče krčev je pa pri meni tako, dokler pijem isostar, ki sem ga navajen ali vodo ni problema. Na LM sem popil malo ( še dobro da samo malo) drugega napitka enervit - ki ga nisem navajen so se takoj pojavili krči in k sreči hitro izginili. Podobno je bilo v Radencih z izotoničnim napitkom. Tako da sedaj vem, da pijem samo to, na kar je moje telo ( želodček ) navajen.

Samob, pa hrabro naprej :wink: :wink:

LP

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA