Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 zvezdicas
Bo kdo od tekačev začetnikov tekel na 8km na kraškem maratonu? Oglasite se 8)
Uporabniški avatar
 tae
Obivankenobi, kaj praviš koliko bova šla ?
Uporabniški avatar
 PUHKO
Če bo burja v hrbet bo 1:40 če pa v prsa pa 1:45....burja bo pa v svakem primeru :D
Uporabniški avatar
 AVI
tako...računam na cca 1:45 kolikor je bilo lansko leto....če bo pa minutko hitreje pol bo pa še posebno veselje :D
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
tae napisal/-a:Obivankenobi, kaj praviš koliko bova šla ?

Hm, samo malo, da na hitro izračunam :oops: :shock:, takole, če se bo vse poklapalo, mislim, da okoli 1.30... :lauf: :nono:, jah, tae, tale tvoja pomoč oziroma moja hitrost teka se ti bo verjetno bolj zdela kot pohod oziroma turistični ogled Sežane ter njene bližnje oziroma daljne okolice :roll: :bum:

Lp! :wink:
Uporabniški avatar
 vencelj
Obivankenobi napisal/-a:

, jah, tae, tale tvoja pomoč oziroma moja hitrost teka se ti bo verjetno bolj zdela kot pohod oziroma turistični ogled Sežane ter njene bližnje oziroma daljne okolice :roll: :bum:

Verjamem, da ne bo tako...tudi za 1:30 se je treba dobr pomatrat...pa tudi če bi bilo- a je kaj narobe s turističnimi ogledi :?:
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
vencelj napisal/-a:
Obivankenobi napisal/-a:

, jah, tae, tale tvoja pomoč oziroma moja hitrost teka se ti bo verjetno bolj zdela kot pohod oziroma turistični ogled Sežane ter njene bližnje oziroma daljne okolice :roll: :bum:

Verjamem, da ne bo tako...tudi za 1:30 se je treba dobr pomatrat...pa tudi če bi bilo- a je kaj narobe s turističnimi ogledi :?:

Ja, vem, da se je potrebno tudi za 1.30 matrat :roll:, s turističnimi ogledi ni nič narobe, vendar če tečeš pri svoji tekmovalni hitrosti je bolj malo časa za oglede kakšnih znamenitosti... :?

Uporabniški avatar
 tae
torej očitno 1:30.
Uporabniški avatar
 tae
Še taktika (govorim v dvojini):
- 1h in 30 minut pomeni povprečni tempo 4:16 min./km
- Prvo polovico, se pravi do 10 km in pol malo šparanja, kar pomeni tempo 4:20 in to znese na polovici dobrih 45 minut, kar po mojem nebi smel biti problem glede na pretekle čase
- Drugo polovico malo več gasa, npr. tempo 4:10, kar je 43minut in 40 sekund
- potem ostane še 100m za šprint. Če ga spočita lahko izvedeva v 15-ih sekundah, ga zmatrana lahko v pol minute.

In za konec seštevek vseh časov:
45 min., 35 sek.
+
43 min., 40 sek.
+
30 sek.

= 1h, 29 min. 45 sek.
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
tae napisal/-a:Še taktika (govorim v dvojini):
- 1h in 30 minut pomeni povprečni tempo 4:16 min./km
- Prvo polovico, se pravi do 10 km in pol malo šparanja, kar pomeni tempo 4:20 in to znese na polovici dobrih 45 minut, kar po mojem nebi smel biti problem glede na pretekle čase
- Drugo polovico malo več gasa, npr. tempo 4:10, kar je 43minut in 40 sekund
- potem ostane še 100m za šprint. Če ga spočita lahko izvedeva v 15-ih sekundah, ga zmatrana lahko v pol minute.

In za konec seštevek vseh časov:
45 min., 35 sek.
+
43 min., 40 sek.
+
30 sek.

= 1h, 29 min. 45 sek.

Dobro si to izračunal :cast: :clap: , če mi uspe to izvesti v praksi, potem bom lahko več kot zadovoljen, saj bom s tem izpolnil dve svoji želji in sicer izboljšati svoj PB (trenutno je še vedno 1.32.34) ter teči pod 1.30... :lauf: :lol:

No, bomo vidli, kako bo...

Lp!

p.s.: Tae, po moje pa če boš tekel v mojem tempu, boš zadnjih 100m brez problema pretekel v 15 sek... :lol:
 damjan10
pričakujem rezultat med 1:35 in 1:40
Uporabniški avatar
 Classix
zvezdicas napisal/-a:Bo kdo od tekačev začetnikov tekel na 8km na kraškem maratonu? Oglasite se 8)

Oglašam se :mrgreen:

Kar se rezultata tiče, sem še v megli. Tekel bom v začetniških ''intervalih'', predvidoma 5-1. Končni čas bo pokazala Sigma, vse kar bo pomežik ali dva sonca pred prvimi na 21 K bo za mene uspeh.

Prijeten in uspešen dan vam želim !

LP
Matjaž

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA