Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

OLE
Še moj prispevek za ULTRA LESTVICO !

RADENCI, 17.5.2008 - 3:59:10

BIEL /BIENNE, 13.-14.6.2008 - 10:48:28 :laola

Celotna pomlad mi je minila v pripravi na Bielsko noč resnice. Tudi Radenci, ki so bili letos vremensko izjemno težki, so pripomogli, da je letošnji rezultat zame osebno izjemen podvig. Niti v sanjah nisem upal na takšen podvig, vseskozi pa sem garal in razmišljal, kako najbolj racionalno porazdeliti moči na prihajajoči tek 100 km. Lanski rezultat izboljšan za 1 uro in 50 minut mi je najboljše priznanje in potrditev, da ravnam pravilno, ko tečem izključno rekreativno, pri čemer nikoli ne pozabim, da so krajši, maratonski in ultra teki zame še vedno družabno prebivanje prostega časa. Rezultat je sedaj tu, do jeseni pa so pred vrati počitnice in septembra zopet Logarska dolina.

Pozdravček forumašem, DARE
Uporabniški avatar
 EčO
Evo! Tudi meni je uspelo priti do računalnika! Najprej vsem hvala za izrečene čestitke!

Moja prva 100 je pod kapo! In danes lahko že dokaj suvereno napišem, da to ni bila zadnja in prav gotovo tudi ne najdaljša razdalja, ki se jo bom lotil v prihodnosti! Močno vneta pokostnica na desni nogi me sicer ob vsakem koraku boleče spominja na zadnje kilometre Bielske 100-ke, ampak božanski občutki prihoda v cilj so močnejši!! Ja, Ečo bo še tekel takšne in še daljše razdalje! Pokostnica se bo že umirila! Slej ko prej! :D

Ne bom ponavljal vseh detajlov naše mini policijske odprave v Švico, ker je podrobnosti natančno povzel že Dexi. Dodal bi samo to, da smo bili prava klapa in takšne sproščenosti, dobrega vzdušja, dobre volje in pozitivne energije ne doživiš vsak dan! Prav gotovo je največ k temu pripomogla res iskrena gostoljubnost naših gostiteljev. Zato še enkrat najlepša hvala celi družini Kantužer, ki nas je 3 dni vrhunsko gostila in res poskrbela za čisto vse! :clap:

Ne bom skrival, da sem res ponosen sam nase in na svoj tek! V moji tretji sezoni, od kar se resneje ukvarjam s tekom, mi je uspelo združiti vse elemente in izpolnil sem svoj zastavljeni cilj. Potekalo je nekako takole:

Množica tekačev na startu, številni navijači, rugby ekipa, ki je kanalizirala tekače v kolono..... Res euforičen začetek, ki te kaj hitro lahko potegne. Ampak obveljala je načrtovana taktika! Ni me potegnilo! To je že bil prvi dosežek! Občutek začetne moči ni prevladal in zavest je uspela umiriti telo, ki je začelo v počasnem in umirjenem tempu premagovati začetne kilometre!

Razgibana trasa skozi mesto in po okoliških vasicah in polno sotekačev, med njimi veliko takšnih, ki so veselo prehitevali, je tudi v naslednjih kilometrih zame predstavljalo nevarnost, da zbezljam. Da pozabim da je pred mano še dobrih 90 km. Oprosti Dexi, ampak po pravici, čisto nič mi ni bilo všeč, da sva začela skupaj in da nisi kazal nobenega znaka, da nameravaš pospešiti. Bal sem se tvoje boljše pripravljenosti in bal sem se da me boš potegnil s sabo. Zato je bil tisti, malo daljši postanek na okrepčevalnici na 10 km, nameren! Hotel sem da greš naprej! Da ostanem sam s sabo in s svojim tekom. In kar hvaležen sem bil, da si mi zginil izpred oči! :D ! A glej ga zlomka! Ravno ujamem svoj tempo! Se prepustim teku! Ujamem meni najljubši ritem dihanja 2/4! In takrat zaslišim glas tekača, ki ga prehitevam: "živjo Ečo"! Skoraj nisem mogel verjeti! Daleč v Švici med 2000 tekači se je našel nekdo, ki pozna TF majice in TF vzdevke! Zaradi noči! In ker sem bil kljub nasvetu starega mačka ZdravkaC, brez lučke :bum: nisem uspel prepoznati tekača, ki ni nosil TF opreme! Ampak budnemu očesu Ole-ta nisem uspel uiti! In tako se imel spet družbo. Prijetno sva poklepetala in par kilometrov odtekla skupaj! Ker pa sem imel občutek, da je tempo vseeno malo prepočasen, sem se poslovil in spet nadaljeval sam in s svojimi mislimi v glavi. Počutje je bilo odlično! Lahko bi rekel da sem pokal od energije! In prav ponosen sem bil nase, ko sem na polarju občasno preverjal kako napredujem! Točno po načrtu! Ne prehitro ne prepočasi! In prav neverjetno sem bil začuden, ko se nekje na 20 km pred sabo ponovno zagledal Dexi-ja! V mislih mi je že zvonilo!! Pa se ja nisem zaračunal!? Ko sem ga dohitel sem še pri njemu preveril če moj polar dela pravilno! Pravilno! Od tu naprej sva tekla kot bi bila natančno dogovorjena za taktiko! Na klancih je bil on moj zajec na spustih pa jaz njegov! Nič nisva govorila samo tekla sva! Bilo je noro! Užival sem v vsakem koraku! V vsakem vdihu! V vsakem pogledu na reko lučk ki se je valila pred mano in za mano! Res nepopisno lep pogled! V takšnem euforičnem stanju! Stanju nekakšnega napol zavedanja samega sebe sem pritekel na okrepčevalnico na 60 km! Dexi je tu predlagal, da bi par minut hodila! Jaz pa sem na svetlobi luči na okrepčevalnici zagledal krvavo sled, ki jo je naredila elastika tekaških hlač na mojih bedrih. Začutil sem zbadanje žulja na desni nogi! Hipoma sem bil odločen! Nič hoje! Ečo, če se zdaj shladiš bo tvoj tek končan! Zato sem čez ramo kratko odgovoril da hodil pa že ne bom in nadaljeval svoj tempo naprej. Ja! Reka, gozd, korenine, kamenje! Se ne splača ne upoštevat dobrih nasvetov! Ampak na srečo se je končalo dobro! Tudi nadaljevanje je bilo zame presenetljivo dobro! Vendar za razliko od Dexija sem jaz vedel, da me bo jutro pobralo in ne napolnilo z energijo! Kaj češ! Pač nisem jutranji tip! :D Na 85 km se začel čutiti posledice teka! Utrujenost! Padec motivacije! Ni bilo več euforije! Prve bolečine v pokostnic! Dohitel mi je Dexi! Spodbujal me je in me vlekel 5 km! Vendar dlje s takšnim tempom ni šlo! Dexiju sem zaželel srečo in spustil na tempo, ki sem mu bil kos! Zadnjih par klančkov sem prehodil, ravnine in spuste pa počasi ampak vztrajno tekel proti cilju! Zvok napovedovalca in glasba iz cilja sta bila vse bližje in bližje! In ni me sram priznati! V cilju na mojem obrazu niso bile kapljice znoja! Teh je zmanjkalo že nekaj km prej! Bilo so solze….
 LEON RO
Žal mi je, da se kljub načrtom Bila letos nisem mogel udeležit.Ko sedaj berem vtise z proge mi je še težje.
Spomini z teka 2004 so še vedno v glavi, posebno boleča hoja ritensko navzdol zaradi krčev.Znane pa so mi tudi solze sreče, ko prideš na cilj.
Zato pa tudi od mene vsem udeležencem iskrene čestitke.BRAVO!
Uporabniški avatar
 50cent
@EČO: :cast: :cast: :cast: :cast: :cast: :cast: :cast: :cast: :cast: :cast:
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Čestitke vsem. :clap: :cast1: :cast1: :cast1:
Uporabniški avatar
 mihaperme
Fantje, kapa dol :!: :clap: :cast1: :cast1: :cast1:

lp

miha
Uporabniški avatar
 zajc
:cast1:

Ko tole berem, sem vse bolj prepričan, da bom šel na ultramaraton Celje-Logarska, pa tudi če grem peš.

Bravo vsem tudi od mene.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Znova in znova čestitke in hvala za slikovita poročila, saj ob vsakem prebiranju podoživljam :shock: in iz spomina izvabljam lanske vtise.
Fantje, kaj pa kašna fotka :?:
Uporabniški avatar
 dexi27
Ja Zdravko tud fotke bojo, nekaj malga, fotoaparata pa vse glih ne nosimo s sabo na tek tak ko ti :D
Uporabniški avatar
 Vreme
Ko to berem, mi gredo kar mravljici, vsekakor še enkrat čestitke, se kar počutim v vajini koži, samo takrat ko ste na cilju! :D
 bartely
EČO, a sem ti že rekel, da sem vesel, da imam tako enkratnega sodelavca!!! Počasi pa si boš res zaslužil prostor poleg Mravljeta na steni moje pisarne :wink: !

Čestitke tudi vsem ostalim!
Uporabniški avatar
 EčO
bartely napisal/-a:EČO, a sem ti že rekel, da sem vesel, da imam tako enkratnega sodelavca!!! Počasi pa si boš res zaslužil prostor poleg Mravljeta na steni moje pisarne :wink: !

Čestitke tudi vsem ostalim!

bartely hvala za čestitke!

Si me pa tud lepo nasmejal :D :D

Da se bom postavil ob rob gume na supergah legende Mravljeta bom pa še fejst delal - tekal! :D :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA