Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Spet se je zaključil dolenjski pokal v slogu najbolje orzaniziranih tekaških prireditev. Tek po vinski cesti v Bušeči vasi je bil zadnji od tekov. Organizacija, kot sem že omenil res vrhunska. Vidi se, da celotna vas res živi in diha s tem tekom. Vsak udeleženec je prejel praktične nagrade, golaž in domače sladice, ki jih je bilo na pretek. Seveda ni manjkal tudi cviček.
Kar se teka in proge tiče, zelo razgibana. Prve 3km klanec, naslednje 3km spust, pa spet vzpon med brajdami (tu so tekli samo najhirejši) in za zaključek še 1km spusta in 2km ravnine. Idealna tekma za teden pred Ljubljanskim maratonom.
S svojim rezultatom zelo zadovoljen, saj sem izboljšal svoj rekord kar za slabo minuto.
Na teku sem opazil tudi nekaj tekmovalcev iz tekaškega foruma.
Tekli so tudi najmlajši in to v zelo velikem številu (tako da se za prihodnost tekačev ni treba bati) :) .
 Jru
Ja, lušno smo se mel, fantastična organizacija, pa še pikniki v lastni klubski režiji po teku, da ne govorim o kopanju v bazenu, v katerem zgodnji verziji se je bojda namakal še sam Prešeren.

Klanec med vrstami je hud, uspelo mi ga je pretečt s slabih 200 utripa, sem pa zato v dolini, ki je sledila izgubil vse in še več od bonusa, ki sem ga priigral z vratolomnim tekom.

Pa baje, da klanca prihodnje leto ne bo več, saj naj bi traso speljali malo drugače.

Pa še THOMAS, malo podučitve Dolenjskih vinogradniških izrazov, nismo tekli med brajdami ampak med vrstami trt, razlika je v tem, da je brajda vrsta, ki tvori "strahco", pod njo so običajno klopi (v senčki), kjer Dolenjci spijemo kak deci in vase vržemo kak kolešček salame. :D

Lp, jru

:-)
Uporabniški avatar
 THOMAS
Jru napisal/-a:Pa še THOMAS, malo podučitve Dolenjskih vinogradniških izrazov, nismo tekli med brajdami ampak med vrstami trt, razlika je v tem, da je brajda vrsta, ki tvori "strahco", pod njo so običajno klopi (v senčki), kjer Dolenjci spijemo kak deci in vase vržemo kak kolešček salame. :D

Lp, jru :-)

Se opravičujem za izraz ''brajda'', ki res ni bil na mestu. Seveda smo tekli med vrstami trt. Drugače pa dobro poznam te trte, saj sem tu velikokrat nosil brente :lol: . Tudi najhujši klanec ki smo ga tekli oz.hodili mi je zelo znan (vinograd od strica) :D .
Da se še malo pohvalim, je tudi organizator Marjan Lopatič moj bratranec.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA