Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 alfamann
Tudi naša trojka je šla s ponosom na družabno prireditev.Čas ni tako pomemben, važno je ,da se srečaš s prijatelji. Me pa veseli, da je vedno več trojk. Letos sem bil prvič in ne zadnjič. Tekmuje se pa lahko že ta konec tedna v Radencih. Tam si sam svoj šef. LP
Uporabniški avatar
 mare
Nataša napisal/-a:Mare, zate imam idealno rešitev :D Naslednje leto greš na 28 in se ne trudiš zmagati. Po progi je večinoma mir, od Urha do Orel nobenega, v cilju vse prazno. Najhujš, kar se ti lahko zgodi, je, da kakšni nič hudega sluteči mami padeš v košaro, ki jo je ravnokar prinesla s tržnice.

Pa še TF-jevci ful navijajo zate, ker so že vsi na analizi :wink:

Pa daj Nataša ne no. Pa se mi je zdel tako dober izgovor za to da nisem prišel na cilj v eni uri. :oops: Imam pa še en izgovor: načrtno vsako leto tečem s froci, da sem lahko potem pameten in vsem razlagam, da sem šel zaradi otrok počasi. Ampak ti hudički so že pošteno zrasli in vsako leto so hitrejši. Najbrž bo res treba začeti trenirati. Sicer je pa res že čas, da grem enkrat na 28. Če moji froci ne bodo hoteli z mano, bi šla ti (da bom spet imel izgovor :D )?
Uporabniški avatar
 mare
Classix napisal/-a:
mare napisal/-a:

Pa pojdiva počasi od stavka do stavka...če dovoliš...pa tudi če ne.
- drugačna mnenja so dobrodošla, vprašanje je kdo jih upošteva, ker imamo opravka z ''glej bold''.
- mi trije smo že eni od tistih, kateri smo mislili (ali pa nismo mislili), da moramo ves čas teči skupaj.
- hodeče trojke skupaj...zopet tradicija. Le v skupini in z glasnim govorjenjem se je dalo sovragu nagnati strah v kosti...
- za ta tek so se navodila izdala 27.04.1941 na Večni poti...
- tvoja ekipa je štartala prepozno...
- padanje na Golovcu je tudi del tradicije...že od 1941
- z ene strani so pritisnili ''ta beli'' z vozički, na drugi strani smo bili partizani v boju za vodo...zopet tradicija.
- kilometrska oznaka je bila zgolj ''zavarivanje protivnika''...spet tradicija.
- ta naj hitrejši na 28 K so mene in ostale soborce prehiteli nekje na vrhu Golovca. preprosto so zatulili ''proooooooggaaaa'' in vsi smo se umaknili v desno. Mimo nas so odbrzeli Kejžar, Boško Buha, pokojni Dimnjačar, Bata Živojinovič in še nekaj nadobudnežev iz Krasa. Ko smo se mi uspeli privaliti do bele Ljubljane so bili že vsi sovragi premagani, vsi bunkerji porušeni, vsi duhovniki pri spovedi...tradicionalno.

Ma kaj naj ti napišem...lepo da smo bili tam, vsi smo zmagali, za tekme pa bo potrebno pogledati na koledar prireditev.

Brez zamere in lep pozdrav!

Matjaž

Lej ga classix, saj sem napisal samo, da imam drugačno mnnje in ne kdo ima prav. Do sedaj sem zmotno mislil, da na prireditvah merijo čas zato, ker naj bi bilo dobro, če prideš na cilj čim hitreje. Drugače res ne vem, zakaj plačujemo za čipe. Tale prireditev je zanimiva ker hkrati združuje na progi 3 po navadi ne prav združljive kategorije: tekače, "tekače" in sprehajalce. Sprehajalci so se v glavnem kar lepo umikali tekačem in "tekačem", "tekači" pa kakor kdo. Zdelo bi se mi fair, da na teku (pa tudi npr. na cesti) spustiš pred sebe hitrejše. Saj načeloma imaš vso pravico zavzeti celo pot, tako kot jo je imel tudi tisti, ki je parkiral traktor na trasi ampak...Zato sem tudi napisal, da bi bilo dobro na štartu vsaj malo razdeliti tekače po ciljnih časih in to bom predlagal tudi Timingu. Mislim, da so lepe možnosti, da bodo predlog upoštevali, kot so že kakšnega v preteklosti. Na štartni črti je namreč prostora le za kakšnih 5 trojk.

No pa da se vrnemo k tradiciji. Ko sem bil jaz partizan, smo tekli čim hitreje, sploh po odprtem in po poteh in če je bilo slišati kakšno pokanje. Po navadi smo se vsaj malo razdružili in pozneje srečali. Tako so nas belčki, Lahi ali Švabi težje sneli. Ja Lahi in belčki so se pa res držali vedno čisto skupaj in prav počasi stopicali po poteh. Pa tudi glasno so se pogovarjali. Hudiča, zdaj bo igleda izpadlo, kot da je ta prireditev posvečena belčkom in fašistom, ne pa nam partizanom. Tista s kričanjem pa sploh ni tako slaba. Jaz za drugo leto predlagam JURIIIIŠŠŠ! Tudi med vojno smo si tako hitro naredili prostor. Je pa potem kdaj tudi kdo obležal.

Sicer pa zamera ostaja. Sprave z okupatorji ne bo! Smrt fašizmu!
 Nataša
mare napisal/-a:Če moji froci ne bodo hoteli z mano, bi šla ti (da bom spet imel izgovor :D )?

Mare, seveda ne :wink: Take travme ti pa ja ne privoščim.
Uporabniški avatar
 Hojca
lenči napisal/-a:No, jaz sem tudi preživela :oops: . Dve ekipi polžkov sta tekli bolj kot ne skupaj. Tempo na začetku kar tam pri 6.00 :twisted: . Pa še sonce je žgalo. Še dobro, da so klanci malo ustavili tempo in da je bila senčka prisotna. Jaz sem seveda capljala na repu in nekaj časa mi je družbo delala Ksenija, na koncu pa Mojculja. No, ko smo prišli zopet na ravnino, so očitno polžki nekje pobrali vlago (zame je ni nič ostalo :? ) in pričeli divjati kot podmazani. In jaz sem morala tudi teči kot zmešana. Kje hudirja sem jim je jemalo, da so spet imeli tempo tam 6.00, pa še to po tistem kilometru, ko je bil tempo 5.37 :shock: (pa ne po klancu navzdol :!: ). Zadnjih 300 metrov pa 5.15 :juhuhu: . Očitno še imam rezerve, samo prava družba jih zna spraviti na plano :laola .
Bilo je lepo, srečala veliko znanih obrazov, družba super, tudi na analizi. Hm, baje je prihodnje leto ena ekipa polžkov na ta dolgi :lol: .

Tudi meni je bilo super teči z vami :D . Posebno prvih 10km sem mega uživala, potem pa tiste kocke :bum:, po katerih sem res odpolžala, da je vse letelo mimo mene :oops: . In potem (zame)šprint :roll: , da ujamem naspidirane polžke in še tisti kilometer po soncu, ki ga kar ni hotelo biti konec. Ampak res, v pravi družbi je vse lažje. Sem pa ponovno ugotovila, kako težko prenašam vročino in otvorila sezono jutranjih tekov.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA