Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 marathon95
tini napisal/-a:V sam tek sem se podal z ciljem preteci s casom okoli 1:32. Ustrezen tempo sem drzal nekje do 9-ga km, potem pa zacel popuscati. Svoje je naredilo lepo soncno vreme in tista "ubijalska" 5kmska ravnica (14-19km) z obratom, tako, da sem koncal z povprecnimi 1:36:59. Iskreno povedano, sem bil s casom po prihodu v cilj kar malo razocaran. Mimogrede, Garmin mi je nameril 21,3km.
Sledila je fina klopica+lasko pivo, podelitve, zrebanje nagrad itd. Lepo.
Lahko dodam se to, da ne pomnim, kdaj sem bil nazadnje tako zdelan po kaksnem polmaratonu (po povratku v Lj sem padel ze nekaj ur v "komo" :) ).

LpTini

Tini, ta ravnica je lijepa, ali varljiva i ti si po meni napravio klasičnu grešku: povukla te brza masa trkača. To se vrlo često događa kod nas da i bolji trkači odustaju, najčešće na 10-12 km. Ti si se hrabro borio i to je ok. Ne možeš svaki put napraviti rekord, a koma je posljedica tempa. To si trebao "premočiti" s više :toast: i bilo bi bolje i lakše
Uporabniški avatar
 marathon95
gorazd napisal/-a:saj smo občasno tekli kar med avtomobili. Tudi jaz sem na 20 km skoraj priletel eni, na srečo simpatični, voznici na havbo. Pa nič ne de. Bilo je fino, ljudje, vreme.

Daj mi napiši na ZS na kojim dijelovima je bilo automobila da o tome porazgovaramo s ljudima zaduženim za to i da to bolje riješimo za slijedeću godinu

gorazd napisal/-a:Malo sem pogrešal edino :beer: ker Lojze vedno govori o tem. Pa smo bili izgleda vsi malo preveč zmatrani in nam ni toliko pasalo.

E, sad mi nije jasno, okrjepe su bile na 4,5 km; 7,5 km; 11 km; 13-14 km; 15,5 km; oko 18 km i u cilju, a u cilju je bilo :toast: i kak si ti bio :beer: :?: :?: :?:
Uporabniški avatar
 marathon95
quote="Lučko"]
da sem že v uvodu tekme spravil srce blizu mojega max. utripa.
Tek sem začel dokaj zmerno do trenutka, ko se mi na 2 km priklopi neka »teta« iz HR, ki me takoj ogovori: a ti si iz Tekaškega foruma? Super, ajdemo zajedno! Skozi kratek pogovor izvem, da je amaterka-rekreativka, stara 41 let, da ne teče veliko…uffffff kva mi je ta ženska vse naložila, a na podelitvi pokalov izvem, da je zelo dobra tekačica, pa kaj to, bila je zmagovalka v kategoriji 40-50 let! No s to teto sva tekla približno do 10-11 km zame v kar hudem tempu, potem pa je mene začelo zmanjkovati, saj sem nevede tekel že na 100% pulza. Ko upočasnim tempo in ne morem slediti moji teti, se ona obrne in zavpije: ajde mali, ajde!!! Ves rdeč od sramu pogledam, če je na cesti kakšna luknja, grmovje…o kako bi se rad skril, izginil iz tega planeta. Pa dobro, zašto baš ja? No moja teto sem v nadaljevanju videl samo še v hrbet,
:--[/quote]

Malo si fulal "teta" je godinu dana starija od tebe i ne treba te zbog toga biti sram. Nisi ti prvi koji je "popušio". Važno da si se hrabro borio i preživio :cast:
Lučko napisal/-a:jaz pa sem se spopadal z najdaljšimi 10 km. Ravna cesta, visok pulz in sonce so me povsem izčrpali, na 19 km pa je (skoraj) odpovedala še glava. Misel na odstop je bila čedalje večja, noge (pre)težke, roke so popustile, gibanja ni bilo več. Zadnje 2 km sem se dobesedno boril sam s sabo, ter se nekako »priplazil« do 21 km, nato pa še tistih dolllllllgih 98 m v cilj. :--

E, to ti je tak dok se družiš sa starijim "tetama", a misliš da su mlađe" :wink: A si videl kak si je poslije lijepo zapušila :?:

Lučko napisal/-a:Sama proga je bila ravninska, v začetku speljana po mestu in brez prometa, v nadaljevanju pa je proga peljala po »hudi« ravni cesti izven mesta, kjer smo (tam nekje v daljavi) naredili obrat in se podali nazaj v mesto, kjer pa nas je že čakal gost promet poln avtomobilov, ki so po cesti in križiščih švigali mimo nas. Sam sem imel isti problem z avtobusom kot Matjaž, kasneje sem raje tekel po pločniku.

Na kojim je to km bio pojačani promet :?:

Lučko napisal/-a:
Ostali pa smo imeli še eno sanjajoče se upanje na nagrado in to je na žreb številk: od forumcev ni bil nihče izžreban!!! Kruno kva je zdej to, kva se to prav?
:--

Ja sam samo dodavao nagrade, a ruke direktora utrke nije bila sretna za vas. :nono:
A da li ste predali brojeve za tombolu :?:
Uporabniški avatar
 marathon95
Lučko napisal/-a:Bosin, hvala za čestitke :lol:
:D :D :D Veš glede prometa nismo hotl d..k mešat, sej veš zbog održavanja dobrosusedskih odnosa. :wink:
Piranski zaliv, Sv. Gera, promet med tekom v Varaždinu... eh brez veze :rol:

Daješ i politički izvještaj ili samo sportski :?: :?: :-- :-- :--
 Lučko
marathon95 napisal/-a:Daješ i politički izvještaj ili samo sportski

Gore ono je sportski! :lol:
Evo može političko:
Vprašanje v zvezi s prometom med polmaratonom v Varaždinu je sukcesivno vprašanje, zato so potrebni bilateralni pogovori med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško. Ker pa vemo, da smo trenutno v Sloveniji v volilnem obdobju, bo Republika Slovenija to vprašanje reševala po obdobju državnozborskih volitvev. :--
marathon95 napisal/-a:A si videl kak si je poslije lijepo zapušila

:shock: Videl, sa punim pljučama. Dobro to vuče ta teta :rol:
Uporabniški avatar
 tini
marathon95 napisal/-a: Ti si se hrabro borio i to je ok. Ne možeš svaki put napraviti rekord, a koma je posljedica tempa. To si trebao "premočiti" s više :toast: i bilo bi bolje i lakše

Dobro, sada sam vec iz kome i ne sekiram se vise za ovaj propustaj. Bit ce jos polumaratona :) .
Sto se tice regeneracije poslije - 100% se slazem sa tobom :beer: !

LpTini
Uporabniški avatar
 lojzeP
Samo, lepo prosim, da ne bo zopet moje ime v kontekstu pitja piva :toast: - se zednje časa pojavlja čisto prevečkrat - pa sploh ne vem zakaj :cry:

2x LP
Uporabniški avatar
 marathon95
Lučko napisal/-a:Evo može političko:
Vprašanje v zvezi s prometom med polmaratonom v Varaždinu je sukcesivno vprašanje, zato so potrebni bilateralni pogovori med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško. Ker pa vemo, da smo trenutno v Sloveniji v volilnem obdobju, bo Republika Slovenija to vprašanje reševala po obdobju državnozborskih volitvev. :--

Ak se bumo tak dogovarali i za piknik, onda teško da bum došel. :x
Uporabniški avatar
 marathon95
lojzeP napisal/-a:Samo, lepo prosim, da ne bo zopet moje ime v kontekstu pitja piva :toast: - se zednje časa pojavlja čisto prevečkrat - pa sploh ne vem zakaj :cry:

2x LP

Nemam ja ništ s time. Mene tu isto tak tretiraju, pa ti bu možda lakše :lol:
Uporabniški avatar
 marathon95
tini napisal/-a:Sto se tice regeneracije poslije - 100% se slazem sa tobom :beer: !

LpTini

Zato smo i osigurali sok od hmelja, a ne neki "bučkuriš" od žitarice :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA