Tek Bevke, praktično moja domača dirka (najbližji tek mojemu domu, po delih trase tega teka pogosto tečem). Tokrat sem bil na štartu drugič.
Tokratno prireditev si bom zapomnil po soncu, odlični progi (v primerjavi z lanskim letom praktično nič blata; nov je tudi alsfalt na cesti Bevke-Drenov Grič (prej makedam), cca 300m trase teka), fajn družbi, organizaciji, navijačih, bograču in pivu v cilju...
Dober tek za test hitrosti po razgibanem terenu. Čeprav nisem vedel, ali se bom sestavil do sobote oz. ali ima smisel iti na tekmo (prejšnji vikend me je namreč zvila trebušna gripa) sem se v četrtek le prijavil. Pred tekom tako nisem pričakoval ničesar.
Tokrat sem (za spremembo) bil na štartu dovolj zgodaj, da sem štartal z 2. vrste. Kmalu po štartu, pred vstopom na gozdno pot sem zaslišal navijanje mojih sokrajanov... celo megafon so imeli s seboj (I'm famous)!

Hvala navijačem, bili ste odlični!
Morda sem začel celo nekoliko prehitro, saj je v 2. krogu na posameznih odsekih hitrost nekoliko padla (za to je verjetno kriva seveda tudi slabša forma).
Po prvem krogu jih je kar nekaj zaključilo 7 km preizkušnjo, nekateri so se ustavili sredi ceste, nekateri so hodili čez cesto (do mize s hrano in pijačo), tako da sem moral za nekaj metrov upočasniti... morda bi lahko organizatorji pregradili cilj za 7km in 14km. V 2. krogu sem prehitel le enega tekača, ostali pa so bili občutno pred menoj (na ravninah jih nisem niti videl več).
Zadovoljen da sem tek končal brez težav s tempom, ki sem ga trenutno zmožen (povprečni pulz 180, max. 189).

Čas 54:47 (dobre 4 min hitreje od lani) je zadoščal za skupno 5. mesto in 2. v kategoriji (2. stopničke v novejši zgodovini mojega teka in prvo srebro

).
Nekaterim je sonce povzročalo nekaj težav, ampak mislim, da je bilo ob progi dovolj okrepečvalnic(če se ne motim 3 ali 4).
Če se je lani podelitev zavlekla, so se tokrat organizatorji držali napisanega v razpisu in z razglasitvijo rezultatov pričeli ob napisani uri - ob 14ih, tako da je bila podelitev končana približno ob 15ih.
Tokrat le peščica

tekačev... verjetno je svoje naredila lanska (pre)kasna razglasitev rezultatov in množica ostalih tekov v istem terminu.