Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

jan_jan napisal/-a:Končno sem spisal dogodivščine, ki smo jih doživljali na poti. Kdor ne bere rad dolgih poročil, naj pogleda vsaj slikce. 8)

http://janimarn.blogspot.com/
:laola

Jani, čestitke še enkrat :clap: Upam, da te vroče dni namenjaš nogam dovolj počitka saj si jih letos res nenormalno gnal! Se mi zdi, da 4-5.ultra, večina gorskih tekov? Mnogo..... :cast:
Ker si na KPP prvič uporabljal palice, me zanima, kako so se ti obnesle? So bili vzponi na najvišje vrhove kaj lažji?
Res je, trenutno poteka regeneracija, to je lahkoten tek, oziroma kolesarjenje. Me pa boleči sklepi še vedno opozarjajo, da s KPP ni šale. Kilometri in višinci opravijo svoje.
Palice so vsekakor bile dobrodošle, le na spustu z Raduhe malo v napoto, sicer pa so opravile svojo vlogo z odliko :D .
Še enkrat hvala tudi tebi za spremstvo :cast: :cast: :cast: , pričakujem, da boš kakšen vtis "vrgel" na TF :wink: .
Jani, spremljati tebe na katerikoli ultra mi je v veselje! Fino je tudi zato, ker greš na vsako s popolno predpripravo (časovnice, možne improvizacije glede spremstva, vremena.....) in zdaj že zelo zverziranim supportom, Janjo :wink: Ko sem si ti priključil si bil svež in poln energije. Glava je delala in meni je bilo potrebno samo nastaviti tempo, ki te ne bi izčrpaval oz. bi te držal na obratih, da ohranjaš na že prej pridelanem času, nasproti časovnici :D Šlo je gladko. Kot sem že napisal si me presenetil na vzponih (Olševa, Peca) kjer sem pričakoval padec tempa, a nisi popuščal! Še več, če sem nekoliko zastal, ker sem mislil, da ti bi utegnilo ustrezati, si priganjal k nadaljevanju :cast: Vmes se imava kaj pogovarjati, šale so pa dobrodošel dodatek. Mislim, da se najglasneje smejeva, če so v bližini krave :lol: One so itak moje redne stranke za raznotere dovtipe :mrgreen:
S hrano nisi imel večjih težav, pil si stalno in tudi sicer, dobro veš kaj ti ustreza.
Trasa ti je bila jasna, spremstvo pa na točkah kjer je bilo dogovorjeno. Ravnine in spuste si tekel, vse je štimalo. Ko sem vas zjutraj na Ravnah, po 60km druženja zapuščal mi je bilo kar nekoliko žal, da nisem nadaljeval. Ko si naslednjemu "bodigardu" (Matej Končnik) rekel, da naj se fino ogreje, ker bosta vzdignila tempo, sem bil pa povsem pomirjen :lol: Seveda sem bil potem doma neprimerno bolj živčen, nestrpno čakajoč katerekoli informacije. In do cilja so bile zgolj pozitivne :clap: :clap: :laola
"Ta star", še enkrat čestitam za tole ultro-extreme in upam, da se najine poti še večkrat prekrižajo oz. bolje, da bi šle v isto smer :D
 yovo
Tako, v petem poskusu končno uspelo.

Jani, hvala za inspiracijo.
https://janimarn.blogspot.com/2013/07/k ... eloti.html

Odelana v eni etapi, brez spanja in brez supporta ali spremstva. Največji zalogaj je ustrezna (kalorično in raznoliko) prehrana, ter ta vikend tudi ekstremna vročina. Posledično sem bil večino časa premočen, tako noge (mokre trave) kot tudi oblačila. Posledično sem pridelal tudi kak žulj ter pekoče podplate, česar nisem vajen.

Nastavljeni sem imel dve vreči (Ožbalt in Uršlja gora)z rezervnimi oblačili, tenisi, hrano ter pijačo. Oskrboval sem sem na kočah, v gostilnah in trgovinah, kolikor jih je pač na poti.

Šel sem po dnevniku KPP, torej štart in cilj na Ravnah. Predvsem zato, ker je čez Kozjak najlažje iti na začetku, ko si še energetsko poln. Absolutno pa je najtežji del cele poti K24. Tu se časovni pribitki začnejo kar pošteno nabirati, zaradi terena in seveda predvsem utrujenosti.

Naj omenim, da je bil to moj peti poskus na KPP in sem zelo vesel, da mi je več ni treba delat. :) Prejšnji DNF poskusi so bili predvsem rezultat neustreznega tempa na začetku, posledično poškodb zaradi preobremenitve. Tokrat sem se res ekstremno brzdal, tako da sem imel večino poti dejansko občutek, da grem prepočasi. A kot kaže je bil to recept za uspeh.

Zahvala Ninu za mnoge ure na oglednih turah, Nejcu da me je vsakič po odstopu prišel iskati na najbolj odmaknjene kraje in za gostoljubje, ter seveda družini za neizmerno podporo.

P.S. Na Grohatu sem pozabil stisnit žig, ko sem jih gnjavil, če mi lahko naredijo kake testenine. Naravske pa so bile zaprte, žiga zunaj nikjer ni, le prazna skrinjica.

Slika

Slika
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA