Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Stala sem ob Goriški cesti pri Holmerjevi stezi. Naredila sem čisto preveč fotk. Ujela kar nekaj forumovcev, znancev in prijateljev.Če se komu še da brskat... Fotke
Začela sem nekje okoli 11h in končala okoli 14:30. Prišla sem pa le malo navijat...
Čestitke vsem!
Pozdravček
D
zajc napisal/-a: ..... Zato sem en dan pred tekem pojedel 4 sendviče s suho salamo za zajtrk, 12 palačink z nutello za kosilo in mesni burek in sadni jogurt za večerjo, cel dan pa sem pil izključno samo mleko, zjutraj pred tekom pa 3 kose kruha z marmelado .....

takihle zapisov sem bil pa vedno vesel - zakaj bi se podrejali nekim vsevedim kriterijem, če se ima pa človek z lahkoto zelo rad :D ko si boš pa drugič še kalamare pred tekom privoščil, te pa v klub vzamemo :D
tudi moja prisotnost je bila menda opažena in tudi nekaj teku podobnega sem sestavil. predolgo mi je bilo čakati na uradni analitični del, zato sem imel bližne srečanje z mesninami kmalu po poku g.J. ko ste se imeli fajn, sem v horizontali že trdno mižal. v palmi pa na polovičko ..... :roll:
dannae napisal/-a:Stala sem ob Goriški cesti pri Holmerjevi stezi. Naredila sem čisto preveč fotk. Ujela kar nekaj forumovcev, znancev in prijateljev.Če se komu še da brskat... Fotke
Začela sem nekje okoli 11h in končala okoli 14:30. Prišla sem pa le malo navijat...
Čestitke vsem!
Pozdravček
D

Hvala vsem za fotke! :wink: ..."dannae" na tvoji sem se imel še čas nasmehnt haha..tnx :clap:
Polžka pretekla svojih prvih uradnih 21 km ;) Imela super družbo, uživala, imela čas za klepet, smeh, rahel prepir ;), noge so tekle same.. v določenih trenutkih zaprtih oči preprosto brez misli tekla... nor filing... najtežje je bilo nekje na 18 km zapustiti Lenči in se samostojno podati naprej.In še vedno je to najbolj grenak okus te preizkušnje, definitivno ne ubogam več... Sva bili zanimivi med najinim prepirom, ko avtomatično nisem hotela it sama naprej... po njenem sem ravnala prav, jaz pa sem drugačnega mnenja... vzela sem si nekaj, kar sem tako pričakovala - skupaj z nasmeškom v cilj. Priznam pa, da je bil nor filing, ko sem bila prisiljena it naprej, ugotovila, kako dobro sem pripravljena in da sem brez napora, polna energija prispela na cilj... lenči, še enkrat hvala, za plan dela, skupne intervale, za vožnjo, povabilo na kosilo in žal mi je, da si imela smolo na tej preizkušnji (in da sem te ubogala)
evo dvojnost - po eni strani nor filing ko zadnje km drviš po drugi strani bi se pa ustavil in počakal... ah ja ženska ;)
dannae napisal/-a:Stala sem ob Goriški cesti pri Holmerjevi stezi. Naredila sem čisto preveč fotk. Ujela kar nekaj forumovcev, znancev in prijateljev.Če se komu še da brskat... Fotke
Čestitke vsem!
Pozdravček
D

hvalaaa... našla sem se na eni izmed tvojih fotk, ki mi je nad nad všeč :)))) :clap:
Jožko napisal/-a:Za relaksacijo pa pridi k nam na srečanje članov GM4O in volja do teka bo spet tu :D

:arrow: glede srečanja sem (nekaj žalostnega) že v temo napisal;
:arrow: volja do teka je, danes sem izkoristil prosto popoldne in tekel dve uri v naravi z veliko višincev in pri tem prav užival...kaže le, da ni volje do tekmovanj;
:juhuhu:

LP, vencelj
Čestitke vsem!
Pozdravček
D

Ko sem videl fotke sem se spomnil.
In seveda sem tudi jaz na eni - juhej.

http://lh6.ggpht.com/_tx6CN01yatw/TMa8K ... %20432.jpg
Ksenija napisal/-a:
Čestitke vsem!
Pozdravček
D

hvalaaa... našla sem se na eni izmed tvojih fotk, ki mi je nad nad všeč :)))) :clap:

Tudi jaz. Hvala! :)
Cilj zelooo uspešno izpolnjen...ena polžka žal zbolela, no je pa zato Ksenija uspešno premagala uradno lopovičko :laola . Hvala vsem navijačem, posebej tistim najmlajšim, nisem mogla mimo, da ne bi udarila v male rokce in bila srečna ob pogledu na žareče očke. Žareče očke pa so me pričakale tudi v cilju in en velik objem :heart . Sicer ni fotke, pa vendar bo za vedno ostal v spominu presrečen obraz Ksenije :clap: . Sem pa res morala biti kar zelo huda :evil: , da jo je Ksenija mahnila naprej...njenega tempa pač nisem mogla zdržati (bolečinapress :? ). Je bilo pa prav prijetno tam po Dunajski in potem Slovenski (TF navijači so itak the best :laola )z dvignjenimi rokami, mahajoč navijačem, pripolžati skozi cilj. Povprečje v družini imamo itak kar solidno, saj je Gospod 5.00 spet pokvaril svoj naziv in bil hitrejši :-- :clap: .
Bojan Ambrožič napisal/-a:Super fotke! A ti si si pa prav izboril pravico fotkat z unga odra ob štartu?

Če sprašuješ mene, potem je odgovor ja!

Malo se narediš tank, malo pa blonT, da o komolčenju ne zgubljam besed... Se počutiš kot na trasi! Ob komentarjih ta profi fotografov, da kako lahko ene aberveznike zraven spuščajo, je pa približno tako, kot ko ta hitri "zabavljajo" čez tiste, ki se nepravilno postavijo v bokse. In naj še kdo reče, da nisem bila na maratonu!
PROSIM! Tole jemljite kot hec!!!!
Spomladi sem v Radencih prvič tekel na tekaški prireditvi in uspešno prestal 21km. Preko leta sem pridno nabiral kilometre, in ker se je v septembru števec pretečenih kilometrov v 2010 gibal okoli 1100 km, me je zamikalo, da bi poskusil na 42km. Glede na to, da sem šele lani jeseni prvič uspel preteči razdaljo 10km brez vmesne hoje, je bila odločitev drzna, želja pa velika. Po tekaških teorijah, ki jih je najti tudi na tem forumu, pretečena kilometrina in dosedanje izkušnje nikakor ne zadostujejo za naskok na 42km, ampak želja je zmagala nad razumom.

V življenju sem le 3x tekel preko 30km, vedno okoli 33km. Dvakrat je bila popolna katastrofa (dehidracija, totalen zid), komaj sem se privlekel domov. Tretjič, konec septembra, je bilo nekoliko boljše (zaradi nižjih temperatur ni prišlo do dehidracije), vendar kaj dosti moči po prihodu domov ni preostalo. Zaradi navedenega me je bilo 42km razdalje zelo strah, ampak sem pričakoval, da bodo prireditveno vzdušje, redna uporaba gelov, obilo hrane in pijače v dnevih pred tekom, itd... nadomestili manjko pripravljenosti.

Pred nedeljskim štartom sem si zastavil naslednje cilje:
1.preživeti 42km
2.poskusiti priti v cilj pod 4 urami
3. (to željo sem zadržal zase) poskusiti doseči čas 3:50

V nedeljo se je začelo zelo dobro. Gneča na štartu je pobrala le nekaj sekund, prvi krog je kar odletel, brez vsakršne krize. Namerno sem tekel malenkost počasneje, kot bi lahko, da prihranim moči za drugi krog. Na polovici sem imel čas malenkost preko 1:50, kar je napovedovalo dobre obete za napad na 3:45 ali vsaj 3:50. Na polovički me je boljša polovica oskrbela z novimi geli, počutje je bilo zelo dobro, počutil sem se sveže in prav nič utrujeno. V začetku drugega kroga pa se je začela oglašati psiha: večinska množica tekačev je zavila v cilj 21km, le redki smo se podali na pot v drugi krog. Nekoliko je začelo pihati, število navijačev ob progi se je precej zmanjšalo. Opazil sem, da tempo rahlo upada, vendar je bil še vedno v zastavljenih mejah (5:25/min), poleg tega sem v prvem krogu pridelal precej rezerve. Nekje na 25km sta me prehitela zajčka 3:45, ki ju nikakor nisem mogel ujeti. Vseeno sem ohranjal pozitivno razpoloženje in kar dober tempo. Na približno 32km sem začenjal verjeti, da mi bo uspelo: do cilja je bilo "le" še 10km, čas pa je bil pod 3 urami, torej bi v normalnih okoliščinah z lahkoto pritekel do cilja v približno 50 minutah in s tem dosegel željeni čas 3:50.

Vendar pa praksa ne sledi vedno teoriji.

Z vsakim kilometrom po pretečenih 30km je začela eksponento naraščati težavnost posameznega koraka. Najprej sem opazil, da je leva copata popolnoma prekrvavljena, očitno so nastali veliki krvavi žulji. Čeravno sem imel občutek, da tečem na vso moč in takorekoč šprintam, je Garmin neizprosno meril tempo, ki se je bližal 6:00/min ali več. Le z veliko težavo sem ohranjal tempo pod 5:45/min. Ustavljal sem se na vsaki okrepčevalnici, bolj kot vodo sem potreboval izgovor, da lahko nekaj sekund postojim. Iz žepa sem izbrskal skrito orožje, tablete Enervit GT, ki jih nisem uporabil še nikoli prej; mogoče placebo, ampak zdi se mi, da so mi v tistih trenutkih krize nekoliko pomagale. S približevanjem Dunajski se je število navijačev spet povečevalo, ampak vsak korak je bil težji. Prižgal sem MP3, ker se mi je zdelo, da me lahko reši le še divja muzika. Na približno 40km sem na Dunajski srečal Tofa, vendar niti njegovo vzpodbujanje ni sprožilo "čudeža na Dunajski". Pri stadionu sem se za pol minute ustavil, da sem zbral moči za "finalni šprint". Z drsalnim korakom sem se privlekel do cilja, v zadnjih kilometrih celo nekoliko pospešil, in dosegel cilj v 3:58.

Cilj končati v manj kot 4 urah je bil sicer dosežen, občutek je bil zelo dober, agonija zadnjih kilometrov pa je vseeno pustila nekoliko grenak priokus. Tehtanje je pokazalo, da sem spet dehidriral, čeravno sem praktično na vsaki okreščevalnici popil vsaj 2 kozarca tekočine.

Pravijo, da vsaka šola nekaj stane, in v nedeljo sem se naučil, da vse tisto, kar sem prej prebral, zanesljivo drži:
-42km ni 21km+21km! Če uspeš brez težav preteči 21km, to nikakor ne pomeni, da lahko to ponoviš dvakrat zapored!
-v treninge bo potrebno vključiti več tekov na daljše razdalje.
-bistveno bolj se bo potrebno posvetiti prehrani. Zdi se mi, da kombiniranje gelov, tabletk, vode, izotonikov... nikakor ni nedolžna zadeva. Vsekakor moram priti do dna problemu z dehidracijo, saj domnevam da je bila agonija posledica dehidracije.
-žulji so me pošteno presenetili, saj jih nisem pričakoval. Pri običajnih tekih (ponavadi tečem do max 16km) teh problemov nimam. Verjetno bo potrebno zamenjati nogavice? ali imam morebiti nekoliko prevelike copate? ali pa bi bilo potrebno nogo pred tekmo nekako oviti?

Sicer pa je bil LM lepa izkušnja. Lepo je bilo, da je sin samostojno odtekel 10km. Lepo je bilo, da me je spremljala in bodrila boljša polovica, ki je presenetila z ročno izdelanim transparentom (neverjetno, kljub vpadljivosti je noben fotograf ni opazil in je ni videti na nobenih fotkah). Zaradi zelo omejenih izkušenj kvalitete organizacije ne morem primerjati, ampak zdela se mi je ok, primerljiva z radenskim maratonom. Kakšno malenkost pa bo organizator verjetno še izboljšal, na forumu je bilo že precej idej v zvezi s tem (npr. topli obrok v cilju, tuširanje, ....).
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA