Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 raf
vencelj napisal/-a:
spela* napisal/-a: kajti smisel teka trojk ni tekmovanje, ampak tek v duhu skupine, tovarištva. Vsaj tako jih jaz vidim.

Tudi jaz...

lp

tudi jaz mislim isto !
 AinE
Letos drugič na dolgih trojkah z isto že dobro uigrano ekipo. V moje zadovoljstvo spet le z željo, da pridemo v cilj. :D

Že lani je bilo vroče, letos pa je bilo še bolj. Ker spadam med bolj žejne, sem s sabo nosila pol litra tekočine. Plastenko sem na vsaki okrepčevalnici zamenjala z novo. Žal niso imeli navadne vode, ampak le vodo z okusom. Popila sem preko 2 l , pa mi ni bilo potrebno nič odtočit.

Moram pa napisat naslednje, kar me na tekaških prireditvah zadnje čase čedalje bolj moti:
Okolica okrepčevalnic zgleda, kot da nam tekačem ni mar za čisto okolje. :(
Mislim, da bi večina prazen lonček, plastenko, gobico, ... veliko raje odvrgla v koš za smeti, kot na tla, če bi le imeli to možnost. Organizarotjem predlagam, da pri oz. za okrepčevalnicami s presledki nekaj metrov postavijo več večjih škatel za odpadke. Bo po koncu tekme manj dela s pospravljanjem.

Drugače pa nad organizacijo nismam pripomb. Tekači smo različni in nemogoče je zadovoljiti vseh.

LpE
Nazadnje spremenil AinE, dne 13 Maj 2012, 11:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 pajo
Naša trojka v taki sestavi prvič tekla skupaj .Zelo v redu. :D Upam, da še kdaj na tej trasi skupaj. Kar je napisal Luka drži kot pribito. Daleč od tega , da smo bili hitri ( no ene 500 trojk je za nami) ko so se začeli klanci je tek dobil čisto druge dimenzije. Ekipa so se začele sprehajati, raztegnile so se po celi cesti,po možnosti z slušalkami v ušesih pa se sliki... To bi v bodoče z zakonom prepovedal na tekih. Zaradi take tekmovalke sem pristal sredi klanca na rokah. Saj bi ji kaj povedal pa se mi je zdelo bres haska. In to čisto resno. Bolj ko sem neki punci dopovedoval naj se umakne v desno slabše je bilo. Drugič hitri tekači uporabite komolce pa bo. Ne gre drugače. Opazil pa ogromno trojk, ki so počasi že po 1.5 km začele z predahom oziroma hojo. Nobenemu ne branim teka daleč od tega ampak se vam zdi zo zdravo za telo? Kar nekaj tekačev je obležalo na asfaltu v precej slabem stanju kar na trojkah še nisem videl. Je res hvala več vredna od zdravja? Marija in Peter - HVALA! :clap:
Uporabniški avatar
 ris9
Tudi meni je bilo premalo okrepčevalnic. So bili pa na okrepčevalnicah res prijazni. Res bi bilo bolje, če bi delili flaške in ne kozarčke. Sem bil četrtič zapored na dolgi varianti in za nekaj časa je imam dovolj predvsem zaradi slabe označenosti po golovcu (že spet smo zašli kljub prvič bolje označeni progi) , zaradi slabe kontrole kje se teče in kje ne (eni čez travnik , drugi po poti okoli) , predvsem pa zaradi "gužve" zadnjih 5km.
Ne bom se spuščal v mnenja zadnjih dveh komentarjev, vseeno pa bom napisal, da eni vidite ta tekaška tekmovanja drugače kot kdo drug ali pa se samo prepričujete, da jih tako vidite, ker realno je že to da odtečeš 29km v taki vročini mučenje in izčrpavanje samega sebe, kar pa ni neka huda zabava, razen če si samomučenik.
Jaz tečem zato da tekmujem ali s svojimi časi ali s konkurenco. Če nebi imel te tekmovalnosti v sebi bi raje hodil :D :D pa še to zmerno.
Za debato s soljudmi pa ne rabim tekat zraven ampak se raje usedem nekam in v miru debatiram (sploh na krajši varianti se mi zdi, da nekateri bolj pridejo debatirat kot pa tečt).
Smo si pa različni in super je tako :wink:
Od nekdaj je tek trojk znan po tem, da na cilju vidiš kar nekaj (ekstremno) izmučenih tekačev. Tako pač je, tek v troje je zahtevnejši, "najšibkejši člen" ponavadi tiho lovi preostala dva, gre prek svojih zmožnosti, sploh, če med njimi ni prisotnega duha tovarištva in solidarnosti in je vse usmerjeno v končni cilj - rezultat. Tako sem včeraj lahko videl eno vodilnih trojk (29km), kjer je tekač svojega sotekača pošiljal v 3pm, ker je kilometer pred ciljem začel pešati in zaostajati. Se drl na ves glas - mu "onegavljal mamo", da smo ga slišali vsi prisotni in še sotekač, ki mu je bilo vse to namenjeno in je zaostajal 200-300 metrov.

LP
 spela*
ris9 napisal/-a: ali pa se samo prepričujete, da jih tako vidite, ker realno je že to da odtečeš 29km v taki vročini mučenje in izčrpavanje samega sebe, kar pa ni neka huda zabava, razen če si samomučenik

Realno nisem noben mazohist. In čisto realno sem uživala na progi in mi niti najmanjši del proge ni predstavljal prav nobenega mučenja in izčrpavanja.
Res pa sem bila verjetno najbolj pripravljen član naše trojke in res sem prav z užitkom tekla počasneje, kot bi sicer, tudi zato, ker sem vedela, da se ne smem izčrpati pred Radenci.
Uporabniški avatar
 vencelj
spela* napisal/-a:
ris9 napisal/-a: ali pa se samo prepričujete, da jih tako vidite, ker realno je že to da odtečeš 29km v taki vročini mučenje in izčrpavanje samega sebe, kar pa ni neka huda zabava, razen če si samomučenik

Realno nisem noben mazohist. In čisto realno sem uživala na progi in mi niti najmanjši del proge ni predstavljal prav nobenega mučenja in izčrpavanja.
Res pa sem bila verjetno najbolj pripravljen član naše trojke in res sem prav z užitkom tekla počasneje, kot bi sicer, tudi zato, ker sem vedela, da se ne smem izčrpati pred Radenci.

Ravno to je to.
Če sem jaz z užitkom tekel počasnejši tempo, kot bi ga sicer, je enak tempo predstavljal hudo muko sotrpinu, ki je bil po spletu okoliščin letos "najšibkejši člen", prav tako pa je na nek način trpel bolj tekmovalno nastrojeni tretji član ekipe, ki pa zaradi narave teka ni mogel "100% izkoristiti svojega potenciala" (saj ga jaz tudi nisem, a na zadevo gledam drugače in me to ne bremeni). A trojke so od nekdaj take (in prav je tako), če se jih udeležiš, moraš to vzeti v zakup...če ne, se jim raje odreci in pojdi neko "normalno tekmo na nož".
Kot smo že včeraj debatirali tudi med samim tekom, pa je najbolj nesmiselno "šlepanje" najšibkejšega. S tem ga preforsiraš, kaj lahko izčrpaš do konca in v zgodovini je že kar nekaj takih končalo na urgenci. Medvedja usluga...( http://goyourownway-vencelj.blogspot.co ... sluga.html )

lp, vencelj
Uporabniški avatar
 pajo
uresničen napisal/-a:Od nekdaj je tek trojk znan po tem, da na cilju vidiš kar nekaj (ekstremno) izmučenih tekačev. Tako pač je, tek v troje je zahtevnejši, "najšibkejši člen" ponavadi tiho lovi preostala dva, gre prek svojih zmožnosti, sploh, če med njimi ni prisotnega duha tovarištva in solidarnosti in je vse usmerjeno v končni cilj - rezultat. Tako sem včeraj lahko videl eno vodilnih trojk (29km), kjer je tekač svojega sotekača pošiljal v 3pm, ker je kilometer pred ciljem začel pešati in zaostajati. Se drl na ves glas - mu "onegavljal mamo", da smo ga slišali vsi prisotni in še sotekač, ki mu je bilo vse to namenjeno in je zaostajal 200-300 metrov.

LP

Te tekače sem videl po spustu z Golovca in v Trnovskem pristanu. Pustimo tiste v cilju. Tisto trojko sem pa imel priliko poslušati tudi sam.
Uporabniški avatar
 Sončka
spela* napisal/-a:

No, vsak je po svoje mazohist. V življenju je treba malo trpet, drugače je vse skupaj brez veze. ;-)
Tisti, ki se ne ukvarjajo s športom poleti ves čas trpijo in to v senci. Če imajo še malo več kil, jim še klima komaj pomaga. :-) Ergo, več kot imaš kondicije, manj te moti sonce. Odkar se ukvarjam s športom, sonce naravnost obožujem, pred tem sem pa spadala v prvo skupino in bežala pred njim.
Letos imam namen prav po soncu malo več kolesariti in teči, ker drugače rataš len in pomehkužen. :--
Drugače ima Ris9 malo prav, vse mora imeti svojo mero in mejo, da ostane lepo.
Nazadnje spremenil Sončka, dne 13 Maj 2012, 14:15, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Tilcara
Prvič sem tekla v troje, kar mi je predstavljalo velik izziv. Namreč teči v družbi dveh prijaznih tekaških duš 29 km...To zna biti zanimivo, sem si mislila in hkrati težko.

Tako sem bila povabljena s strani dveh tekaških kolegov in se tudi takoj odzvala. Sprva sem načrtovala 12 km v družbi dveh dobrih tekačic, s katerima bi tekla za stopničke. Tretja si očitno ni premislila in sem se odzvala drugemu vabilu. Najbrž bi bila najšibkejši člen, (ne vem (?), nad katero bi se morebiti vršil "tihi" pritisk za zmago. Res si ne upam vživeti v takšne občutke, čeprav jih dobro poznam, ker tečem tudi za stopničke...brrrr..To je treba vzeti v zakup, če se že tako odločimo.

Tek trojk je ena zelo zanimiva tekaška prireditev. Prav tukaj pride do izraza tista bistvena nota solidarnosti, tovarištva, empatije do sočloveka in povezovanja. Mi trije smo bili kot eno :D Štartna št. 29, kot nalašč za našo skupno razdaljo :wink:
Edino pomembno nam je bilo, da skupaj pritečemo do cilja, četudi po rokah :| Komu mar, če smo koga za trenutek porinili navzgor in mu tako pomagali, komu mar, če smo zaostali za minuto, komu mar mesto v kategoriji...šteje skupni korak in feeling za bolečino drugega, ko najšibkejši stisne vse od sebe, četudi še z zadnjimi močmi, da priteče do cilja. Ponosna sem na vse tri! Uspelo nam je :D
In lepo vas je bilo srečati, nekateri ste tekli s srcem, kljub vročini. V ozračju je bilo čutiti bistvo, čemur je Tek ob Žici zares namenjen. Srečala sem trojke, katere so dihale z isto sapo, in takšni smo pritekli na cilj z nasmehom in zmagoslavni, do naslednjega leta :) Pol pa še težko pričakovani :toast:

Kar se tiče plastenk in gobic, se strinjam s predhodnikom. Res mi je bilo težko odvržti plastenko :? Veliko naredimo že s tem, da ob progi postavimo vreče ali škatle, v katere lahko med tekom odvržemo in imamo vsaj zaradi tega boljši občutek. Namig za prihodnjič :wink:
Nazadnje spremenil Tilcara, dne 13 Maj 2012, 21:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 lonely
Tek trojk...hmm..full lepa zadeva :)

Da ne bo pomote,tudi jaz sem bil malo presenečen nad slabo organizacijo okrepčevalnic,v prvem delu proge (7.5 km-15 km),glede na vremenske razmere.Organizator je porabil malo več keša na kakovostne majice,pri tem pa pozabil na osnovne potrebe tekačev.
Generalno gledano...je to ,vsaj zame,lepo organizirana tekaška prireditev.
Nekateri očitno pozabljate,da je šlo za prireditev revijalnega značaja.
Dogodek je bil namenjen VSEM... Top-runnerjem,počasnejšim tekačem,pohodnikom, "partizanom".

Zmagovalne trojke so bile znane...že pred štartom (v vseh kategorijah)... sej,verjamem,če kdo ima tekmovalen naboj,bo le tega uporabil na vseh svojih tekih..pa najsi bo to Tek Božičkov,Trojke ali LM...Spoštujem take tekače...hmm,kot vidim,se je marsikateri spravil na "najšibkejšega" in pri tem pozabil osnovno poanto -trojk-...tovarištvo,"vsi za enega-eden za vse-.

Mah,nič...iskrene čestitke VSEM :clap: ...Vesel,ker sem bil del tega dogodka :D
Uporabniški avatar
 muc
Trojke 2012 hmmm ?!...kaj pa če bi letos samo navijal in vzpodbujal?!
Neeee tega dogodka pa ne smem zamuditi haha...
Letos na krajši razdalji v ekipi ŠD3ŠPORT-a & CEP team in seveda z tatujem TF-ja na obeh rokah...super ideja! :wink:
Ne bom komentiral organizacije in samega poteka trase itd, ker sem cel dopoldan užival v odličnem vzdušju pred štartom, med samim tekom in v cilju...meni je bilo vse super in nimam niti ene pripombe...no razen tega, da se strinjam, da bi lahko malo bolj poskrbeli za odpadke na samih okrepčevalnicah ampak na začetku je bilo še vse lepo "pospravljeno".

Kar se pa tiče mojega dojemanja bistva teka trojk je pa to najprej uživanje v teku ter seveda ekipni duh in tako je potrebno tudi razmišljati 12,5 oz. 29 km...če se pa nekdo zavestno že pred štartom odloči, da mu je najpomembnejša uvrstitev pa vemo vsi, da je včasih potrebno mal "stisnit" ampak še vseeno zaradi tega ni potrebno prestopiti meje, ki jo je sposoben najšibkejši člen trojke...pozitivna spodbuda in kakšen nasmeh pa je lahko prec lepše. :wink:
Srečal ogromno poznanih tekačev in tekačic zato je kar mal zmanjkalo časa z vsakim rečt kakšno besedo ali dve ampak se v Radencih kmal srečamo in vse nadoknadimo. :D

Čestitke vsem ne glede na rezultate in uvrstitve...super ste!!! :laola
Lepo smo se imeli in verjamem, do bo naslednje leto še lepše...see ya :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA