Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

laufar
Čudno, da nobeden ne omeni najboljšega Slovenca, Simona Aliča! Mogoče zato, ker je bolj kolesar kot tekač, vseeno mu vsa čast za tale njegov rezultat!
Uporabniški avatar
 Vlajko
Vsem udeležencem gorskega teka na Grintavec, zlasti članom TF iskrene čestitke. :cast1:

PS: Laufar, tvoje vprašanje je na mestu. :!: :arrow: Bom pa jaz poimensko čestital najboljšemu udeležencu iz SLO, Simonu Aliču, ki me je s svojim nastopom resnično prijetno presenetil. Doslej sem ga poznal bolj kot izvrstnega kolesarja, s tem podvigom pa je dokazal, da teče vsaj tako odlično kot kolesari. :clap:
Pozdravljeni!

Pa je za nami, gorski tek na Grintovec, tek vseh tekov, verjetno eden najtežjih v Evropi morda celo na svetu. Tek je nedvomno navdušil, v vseh pogledih. Rekordno število tekmovalcev, rekord proge; tako ženski kot tudi moški, ogromno navijačev in pa res vzdušje, kakršnega do sedaj še ne pomnim. Vsi ti agensi, ti kar ne pustijo, da bi iz tekme odšel razočaran. Vsaj meni niso, pa čeprav sem tekel daleč od zadanega cilja.

Jonathan Wyatt je samo potrdil primat v gorskih tekih in pomaknil magično mejo pod skoraj da neverjetno uro in šestnajst minut. Sam sem mnenja da gre za rezultat, ki ga bo zelo težko preseči. Če ga bo kdo lahko presegel je to le Wyatt sam.

Zmaga Simona Aliča (v okviru državnega prvenstva) pravzaprav niti ni tako presenečenje. Že lansko leto je dokazal, da je lahko zelo konkurenčen gorskim tekačem, ko je za Sebastjanom Zarnikom zaostal za bore tri sekunde in to po neverjetnem finišu. Proga je očitno kot narejena zanj.

Kar težko najdem besede, s katerimi bi opisal navijanje na Kokrškem sedlu (2MUCH4ME :laola ). Moram priznati, da sem bil kakšnih 10 minut pred prihodom na Kokrško sedlo že tako izčrpan, da sem bil trdno odločen da zaključim s tekom na sedlu. Ko pa sem prišel na sedlo in slišal vse bodrilne spodbude, sem namesto levo proti koči, kar avtomatsko zavil desno proti Grintovcu. Tudi navijanje na Grintovcu je bilo zares perfektno (Simona and co.) Res hvala vsem navijačem...zares ste pomagali!!!

Ko sem odhajal dol iz Grintovca sem razmišljal predvsem o tem, kje sem storil napako, zakaj sem bil tako izčrpan in izmučen. Prišel sem do zaključka, da sem se zakalkuliral v prehrani. Zadnje 3 dni sem poskušal nekako na hitro in na silo izgubiti 2-3 kilograme in sem jedel samo suho hrano (nič ogljikovih hidratov :shock: :roll: :!: :evil: ). Res mi je uspelo izgubiti dva kilograma, a sem zato plačal drag davek. Že pri spodnji postaji žičnice sem začutil, kako mi zmanjkuje energije, ob prihodu na melišče pa sem bil že zelo bogi. Na koncu kar nisem mogel verjeti, da sem se sploh privlekel do vrha (krči, praznina, praznina in še enkrat praznina v želodcu). [mladost je norost] Kljub temu moram reči, da sem kar vesel, da sem to izkusil na lastni koži, saj sedaj gotovo več ne bom ponovil - škoda le da na tekmi, od katere sem pričakoval veliko.

Drugo leto na Grintovec gotovo spet pridem, starejši in pametnejši, predvsem pa sit (nafilan z ogljikovimi hidrati) :lol: :lol: .

Uživajte in veselim se že naslednjih tekem.
Uporabniški avatar
 brankos
Tudi mene Aličeva zmaga ni presenetila, saj je že lani bil hud finiš proti Zarniku. Očitno se je z vso resnostjo lotil tekme in priprav in rezultat je tukaj :).

p.s.: pred 14 dnevi sem ga že ob pol 9 zjutraj srečal pri žičnici, ko se je vračal iz Grintovca, jest pa se šele odpravljal na pot ;)
 Jaka_D
Čestitke vsem tekačem, posebi pa Simonu.

Ja toj pa to, če zrasteš gor s klobasam pa z zaseko :wink:
Uporabniški avatar
 žine
Ja, vtis na koncu je optimalen. Grintovčeva sreha je bila sicer letos mal strmejša kot lani, ampak ko pogledam kako dobro še vlečejo nekateri veterani, vidim da je še dosti časa za napredek :D
Navijači ste bili res izvrstni, slejkoprejko se bomo srečali v obrnjenih vlogah in upam da bom takrat vsaj tako glasen kot vi včeraj :D
Wyatt in Alič pa .........globok priklon. (itak pa sta vanzemaljca press :D
lpŽ
 hribovc
1 trening teka štiri dni pred Grintovcem, danes pa me tako noge bolijo, da z veliko težavo hodim. Le zakaj?
 Simona T
Iskrene čestitke prav vsem udeležencem. :clap:
S Patrikom sva izredno zadovoljna, da sva vas prišla gledati in bodriti zadnje metre tja pod vrh Grintovca :TF). Celo debelo uro sva držala pesti, da bi se vam vreme nekoliko izboljšalo in da bi vsaj nehal pihat mrzel veter. Očitno sva bila uslišana.
Upam, da zberem drugo leto tudi jaz toliko korajže in se vam pridružim.

Mogoče samo še to: zmagovalec Wyatt je šel proti cilju tako lahkotno in izgledal tako sveže :shock: , da se človek vpraša ali je to sploh "človek". Večina nas takole teče prve kilometre po ravnini, ko imamo še polno volje in energije.

Še enkrat BRAVO VSEM.

Lep pozdrav,
Simona in Patrik
Uporabniški avatar
 žine
hribovc napisal/-a:1 trening teka štiri dni pred Grintovcem, danes pa me tako noge bolijo, da z veliko težavo hodim. Le zakaj?

bi rekel da je pumpa, turbo charger pa motor še zelo zelo OK, amortizerje bo treba pa zamenat :D
Sicer pa čestitke za rezultat, itak so stalnica.
lpŽ
 janezu
SIMON se je res izkazal,pa tudi člani FORUMA niste slabi. več o njem pišejo na bicikel com ,vendar je tam toliko odličnih tekačev(teoretično) da bo imel alič drugo leto hudo konkurenco.pohvala navijačem ob progi,tudi tistim,ki so prišli do cojzove in navijali (ja dej tec,a seuš zdej tle sprehajou).tudi organizacija in vreme klasično odlična.LP ju
 grega_
Tudi sam preživel Grintovec. Idealno vreme za tek, odlična organizacija, vzdušje ob progi, vse to je naredilo name izjemen vtis. Sam sem potihoma računal na čas pod 2h in to mi je tudi uspelo. Pravilno sem razporedil moči, na začetku se nisem zagnal, do Kokrškega Sedla sem potreboval 65 min, od tam pa še približno 50 minut do vrha. Ravnina nad Kokrškim Sedlom je bila očitno zame zavajajoča. Na koncu ravnine, ko se začne vzpon sem imel noge res trde in ni šlo več nikamor. Dah je bil a noge kot, da bi imel obute najtežje pancarje. Počasi sem se le privlekel do zadnjega vzpona na Grintovec(pri zadnji okrepčevalnici), dodal še nekaj vode in v megli zagledal vrh Grintovca, zaslišal harmoniko in spodbujanje občinstva. Pogled je skakal na uro in le upal sem , da bo dovolj za pod 2h in na koncu je bilo. Na vrhu sem po parih minutah prišel k sebi, zaužil košček sočne pomaranče, kok je pasal, še nikol tko in opazoval tekače, ki so se borili s samim sabo in višino. Res nepozabno je bilo, drugo leto se zopet vidimo...

Grega
Uporabniški avatar
 Dule
janezu napisal/-a:SIMON se je res izkazal,pa tudi člani FORUMA nismo slabi. več o njem pišejo na bicikel com ,vendar je tam toliko odličnih tekačev(teoretično) da bo imel alič drugo leto hudo konkurenco.LP ju

Janez majhno sem korigiral (glej boldano), saj je prav kajne :wink: .
Ja teorija se v praksi pokaže čisto drugače :D
Sam sem na treningu na Grintovec tri tedne pred tekmo dosegel 11 minut boljši čas kot na tekmi (pa vmes še 5 minut počival na Kokrškem), tako da sem na tekmi pričakoval 20 minut boljši čas od doseženega.
Vendar me je na vstopu na streho v trenutku pobralo in nato počasi stopical proti cilju.

Vseeno so občutki lepi, hvala vsem za vzpodbudo in pohvale (jih prejel kar nekaj na ZS :D ). Še več bomo tekli :ignore:

ČAU ČAU
 binči
dve let sm sanjall in v nedelo uresniču Grintovc. Res z zadnjimi močmi in z veliko vzpodbudo vseh sm prkrpal na vrh in vse muke so ble takoj pozablene. Tek, ki je res v vseh pogledih naj. Hvala vsem ob progi brez vas mi neb ratal.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA