Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 softi
BRAVO fantje :clap: ! Pa sezona se je šele začela, kaj šele bo!

:toast:
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Bravo fantje,

še posebne čestitke Tiniju.
Kaj bo šele jeseni.
Uporabniški avatar
 zlopi
Tudi jaz čestitam za odlične rezultate.
Sam spadam v kategorijo malo pod 90 kg, tekel pa sem temu primerno več kakor za uro dlje.
Uporabniški avatar
 klatez
Še nobenega poročila? Zgleda, da še vsi spijo...

Takole na kratko - zelo težek maraton zaradi izjemno močnega vetra.

Do Vigarana (29 km) sem več kot izpolnil svoje želje. Na 10km sem imel čas 41:08, na 21,1km 1:27:04 in na 30km 2:05:51. Če ne bi bilo vetra, bi se mogoče lahko izšlo...

Zgodba o vetru:
Najprej se je pojavil veter v prsa nekje med 3. in 4. kilometrom. Tu se je dalo uspešno skriti, saj smo še tekli v skupini. Naslednjič smo dobili bolj močno porcijo vetra med 17. in 19. kilometrom. Nova porcija je sledila na 25. kilometru. Ko pa smo pritekli iz Vigarana (29. kilometer), pa smo šli direktno v veter. Imel sem smolo, saj ni bilo nobene skupine ob meni, da bi se lahko skril v zavetrje. Z enim Italijanonom sva se dogovorila, da se bova izmenjevala spredaj (kot kolesarji) ampak po dveh kilometrih on ni več mogel in ostal sem sam. Do 35. kilometra sem se še trudil, potem pa sem se predal, ker mi je vse skupaj pobralo preveč moči. Do cilja sem nato pritekel v turističnem tempu ...

Tudi, ko je bil veter s strani, je bilo zanimivo. Doživel sem dva takšna sunka, da sem skoraj padel, ker sta se mi nogi zapletli...

Drugače pa smo se imeli res fajn. O turizmu bom več napisal, ko bo imel čas in bom naložil tudi fotke.

Evo še proga:

Slika

Slika
Uporabniški avatar
 ero
he he, delamo. služba pa to :)

ja, zelo lep vikend z malce preveč vetra v laseh. moja zgodba je podobna Klateževi, le četrt urice prištejte njegovemu rezultatu. ker zaradi slabše priprave v nogah nimam hitrostne vzdržljivosti za maraton, je do 25. km nekako šlo (41:20 na 10, 1:30 na polovički), potem, v veter, pa adijo. nekateri kilometri so bili tudi nad 6min. prav vesel sem bil, ko so me po vrsti prehiteli Tini, Drago in v cilju še Franjo. vsi trije so postavili osebne rekorde!

fantje, hvala za super družbo. Kruno, itak hvala za vse, car si!
Uporabniški avatar
 Damijan
Ejjj, škoda. Res mi je žal, saj sem vedel, koliko in kako si treniral to "zimo" in bi ti privoščil sub-3. Kaj češ, maraton je velikokrat loterija; če je telo OK, pa je veter, vročina... Vsekakor odličen tek, kar povejo številke, ki si jih navedel.

Več sreče na Dunaju!
Uporabniški avatar
 tini
Hoyla,

Je bila "modra odlocitev" tale Ferrara, ni kaj.
Sicer sem bil v dnevih pred dirko malce skepticen kako naj sploh tecem. 14 dni od Malte ni veliko, pa sam ene 30km sem od takrat pretekel ipd.
A sem si za vsak slucaj pripravil nekaksno opcijo "C" - za rezultat pod 3:10 - just in case, ce se mi ravno ne bo dalo teci na easy. :)
Si recem, se bom odlocil po par km - no, odlocim se ze prej, po par sto metrih teka. Do 7k sledim Orlicki (ki je imela 2:58 ), pol pa prve tezave z zelodcem in obisk WC-ja (sem pretiraval z carboloadingom :) ). Isto aktivnost ponovim do polovicke se dvakrat, a jo vseeno zakljucim v spodobnih 1:33. Sledi najlepsi del teka, dolge ravnince, ujamem pravo grupo in tecemo do 30k 4:10-4.15. Hudo.
No, da ne bi slo prehitr seveda poskrbi veter in nas malce zaustavi - tezko garanje enih 5,6km. Na tem odseku imam tudi edini km pace nad 5km. No, v zadnjih 5km gremo pa spet skoraj po starem - mi je zneslo tect tam okrog 4:30, kar mi dosedaj ni se nikoli tko na koncu.
Rezultat: skor 4 min bolje kot na Malti, a vseeno par sekund nad 3:10. Pa drugic , si recem (sam ne v Trevisu :) ).
Pol pa najlepsi del - masaza, tusi, kozletina in Krunotove kobasice.Mljask. :)

Ekipa hvala za druzbo, ni bilo slabo. Kruno, svaka cast za tole.

lptini
Uporabniški avatar
 Dule
Bravo naši :laola , predvsem pa najboljšemu Slovencu Tonetu Kosmaču, ki je bil drugi absolutno (če sem prav razbral iz rezultatov) :clap: :clap:
 dragons
Uradni časi TF v Ferrari:

-Moškotevc Dušan 3:09:34
-Zupanc Martin 3:10:24
-Povrženič Drago 3:22:57
-Šramel Ervin 3:25:11
-Perme Miha 3:32:28
-Lekše Toni 3:40:13
-Borovec Krunoslav 4:13:10
lp
Nazadnje spremenil dragons, dne 13 Mar 2007, 11:42, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 MatjazV
Bravo fantje. Tako se to dela. Čestitke vsem za izvrstne rezultate.

Aja, kje so pa punce, a ni nobena tekla?

MatjazV
 dragons
Kaj napisat kar drugi niso.
Vsi pravijo prvega nikoli ne pozabiš vendar tega vetra res ne moreš pozabiti.Sem mislil da bo mojih 85kg ( saj vem shujšaj že enkrat) kaj koristnih za stabilnost na tistih zloglasnih 5km.Pa ni nič pomagal.
Drugače kaj reči o maratonu.
Startnina 15 eurov le kako jim znese :) :) , udeležba glede na skupni štart treh tekov ne kaj velika.Vzporedne stvari (osvežilne postaje,cilj,tuši in ostalo) optimalne.
V zgodovino " mesta koles" kot imenujejo Ferraro se nismo kaj dolgo spuščal ker so nas že noge opozarjale.
Posebna zgodba so Krunotova banda in njegova potovanja.Na koncu vsakega si rečem naslednje leto gremo spet .

Za zaključek s TF kompanjeroti sem preživel izredno lep vikend.

p.s Tini je dejal zdaj si pa prišel v skupino tistih ki si vzame 5 minut in prehiti..... :)
 dragons
MatjazV napisal/-a:Aja, kje so pa punce, a ni nobena tekla?

MatjazV

Sam Sanadarice
Uporabniški avatar
 mihaperme
Hoj, še moje poročilce...

zame osebno izredno težak maraton. Veter me je čisto dotolkel... Do 30 km je šlo v predvidenem tempu (10 km 44 min, 21 km 1h 35 min, 30 km 2h 15 min) skoraj brez večjih problemov (razen sunkov vetra, ki so zapletala noge :shock: ...). Po 30 km čisto drugačna zgodba. Veter v prsa (napoved prejšni dan je bila 25 km/h) me je čisto ustavil, začele so se pojavljati črne misli in kalkulacije (v kakšnem tempu moram zdržati do zastavljenega časa :arrow: to je bila zame smrtna obsodba)... priznam, da sem se v glavi zlomil :cry: . Km so bili tudi nad 6 min. V cilju dobil še krč v stegensko mišico, ki ni hotel popustiti (3 min)... vseeno dosegel PB, vendar sem s časom NEzadovljen :!:. Bo drugič boljše...Topli tuši na koncu so se prav prilegli še posebej pa kozli in klobasice pred avtobusom.

Hvala Krunotu za organizacijo :arrow: bilo je vse SUPER :cast:

Čestitke ostalim fantom za odlične rezultate ter za super družbo.

lp

miha
 dragons
Za vpogled v bruto/netto čase, vmesne čase in printanje diplom se moraš logirati na SDAM

Zdaj bom dal pa mir.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA