Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

No, če nihče ne "jamra", da je utrujen, evo mene, domov sem prišla kar malce utrujena, presenetljivo zame. Take se nisem vajena. Danes je ša že ok, včerajšnje bolečine - leva ahilova, so danes skoraj pozabljene. Malo sem nogice tiščala v luft, celo noč :oops: , par hladnih obkladkov :lol: in sem že skoraj kot nova.

Pa to še ne pomeni, da bom prav kmalu pičila kako ta-dolgo. Sem, pametna punca, ugotovila, da se moram malo več regenerirati. Po FORMaratonu je bilo očitno malo premalo počitka in moj ubogi telešček si še ni čisto opomogel. :--( Sicer pa ga moram pohvaliti, letos je opravil kar že s tretjim maratonom in načrte ima še hude. Ga bomo malce več razvajali in crklali :--

Moj včerajšnji tek je minil v iskanju prenosnega WC-ja, našla sem ga samo na 10.km. Žal. Bilo pa je dovolj grmovja in stranskih potk, da vseeno ni bilo prehude krize. Takih težav še nisem imela in si jih niti ne znam prav razlagati, razen-če se mi je telo uprlo, ker sem ga preobremenila, kajti danes sem popolnoma OK, včeraj sem pa hudo dežurala.

Sicer pa sem uživala na dokolico, kot vedno, prečudovito je teči takole nad morjem, pogledovati tja dol na ladjice, vrše in školčišča, galebi so se podili nad mojo glavo, ene par prav šarmantnih srakic me je obletavalo (a ja, to je blo na WC-ju), mak je tako nebeško cvetel, da sem ga skoraj že nabrala. Pasal bi k moji rdeče-beli opravi. :P Ob trasi je pa tako dišalo, da sem na trenutke tekla skoraj omamljena. Božansko.

Tokrat sem lahko klepetala samo s Slovenci, Italijani so se me malo izogibali, ne vem zakaj so samo bulili v cesto pred seboj. jaz bi pa čvekala.....Pred ciljem pa naše navijačice in navijači, kako sem vas bila vesela, hvala :laola Ob priliki vrnem.

Če bom koga spustila, naj mi ne zameri, ampak čestitke predvsem Bernardi za 2.mesto, pa Mušnici in MiroR za PB-ja, Samotu za prvega, Bojanu in Nani za vso organizacijo, logistiko,...,sotekačem na ta dolgi progi hvala za podporo, vsem tekačem pa, ker niste bili kaučwumen ali kaučmen. Slike-bravo fotografom, ker vztrajate in nas čakate.
Nazadnje spremenil maca, dne 03 Maj 2010, 14:31, skupaj popravljeno 1 krat.
"Nazaj se vrteči," :D tudi tebi, oziroma vaši Mayi hvala za fotke. (sem si jih že prej ogledal tudi na vašem forumu). Ampak, tili tvoji vitezi ga pa žgejo, ej.
Sem zatežila organizatorju in so objavili tudi neto rezultate za polmaraton. No, pa imam nov PB :D
tae napisal/-a:
Tomaž 77 napisal/-a:http://picasaweb.google.si/atles73/Trst ... 43mwKq2tAE

Tomaž, kdo je slikal, da me pozna, glede na to, da nisem bil v tf "uniformi"?

Moje slike so šele od mojega prihoda na cilj polovičke naprej, torej jest nisem, ker pridem daaaaleč za tabo v cilj. Torej moja krivda za motno sliko ni. :D

Mislim pa da je bil nek slovenski paparaco v obliki moje punce. :lol:
Kako te pozna tudi če nisi v TF uniformi?
Eno leto se že "paseva" po raznih tekih in kar nekaj TF-jevcev poznava na videz, sploh pa tako uspešne kot ti.

Upam da ni nič narobe če te moj paparaco kdaj ujame v objektiv na teku?

LP Tomaž
nana napisal/-a:Sem zatežila organizatorju in so objavili tudi neto rezultate za polmaraton. No, pa imam nov PB :D

Nana, čestitke za PB :clap: :clap: :clap: :clap:
Carica si!! :laola

Tudi moj čas je sedaj drugačen in presenečenje za mene! :D
Tomaž 77 napisal/-a:
Upam da ni nič narobe če te moj paparaco kdaj ujame v objektiv na teku?

Prav nasprotno. V čast mi je in hvala tvoji dragi.
Najprej bi se zahvalil Bojanu in Nani za organizacijo prevoza,dviga štartnih številk in okusne analize :D
Kar se samega teka tiče ugotavljam,da mi je v klanec šlo kar dobro,dober tempo nizek pulz-super in potem se je pričel spust tam pa ravno tako kot lani me je zabremzalo in tempo je začel padati.Komaj sem čakal,da se spust konča,ko pa sem prišel iz spusta se je tempo spet kar lepo dvignil za 1,5km/h in tudi utrip je padel na normalo.Seveda izgubljenega časa nisem več nadoknadil in tako sem pristal v cilju z časom 1:50:13 kar je sicer bolje kot lani,vendar pa kar daleč od OR-ja ki je 1:43:54 iz Ptujskega malega maratona. Ugotovitev dneva je bila,da bo treba še precej delati na tehniki teka navzdol :D Ja nekje se mora poznati,da treniram zgolj ravnine in vzpone in nikoli spustov :--(
Drugače pa je bilo zelo lepo,super družba.Ja fajn smo se mel :laola

Še nekaj fotk,tako kot ponavadi paparazi na delu :--
http://www.facebook.com/album.php?aid=2 ... defb8278e1

Lep pozdrav :laola :laola
Priponke
28430_1441434922292_1425652539_31214520_4972528_n.jpg
28430_1441434922292_1425652539_31214520_4972528_n.jpg (120.07 KiB) Pogledano 2818 krat
Najprej (oz. še 1x) čestitke vsem za pretečene prve maratone, nove rekorde, nove top 3 uvrstitve... :clap: :cast: :laola

No, pa še kratko poročilo z moje strani... to je bil moj:
- 1. organizitan TF "izlet" 8)
- 1. maraton v tujini (uradno) :P
- 1. maraton, katerega proga ni krožna :roll:
- 1. tek s celotno traso v tujini (uradno) :P
- 2. maraton nasploh :)

Sicer pa super družba, organizacija, vreme, tek, analiza... pa še rezultat (prvič pod 3 ure :juhuhu: ) čeprav se mi je zadnih 5km res vleklo... :roll:

Še 1x zahvala Bojanu za odlično organizacijo!! :clap:

Trst je naš!! :D
Nisem mislil, da bo šlo tako hitro, vendar sta me Mušnica in Biz posvojila za zajčka in tako poslednično gnala vse do Trsta. Tako sem moral samo nadzorovati tempo in po potrebi bremzati, da nas v ravnili ne bi zvilo. Z Mušnico nama je ostalo še dovolj moči, da sva zadnji kilometer pospešila na tempo pod 5:00.
Obama :clap: za PB, tudi sam sem postavil SB na polmaratonu :D , za PB-ja pa bo treba še veliko trenirati :oops:
Hvala Bojanu in Nani za super organizacijo ter vsem za enkratno družbo
:laola
bernarda napisal/-a:
nana napisal/-a:Sem zatežila organizatorju in so objavili tudi neto rezultate za polmaraton. No, pa imam nov PB :D

Nana, čestitke za PB :clap: :clap: :clap: :clap:
Carica si!! :laola

Tudi moj čas je sedaj drugačen in presenečenje za mene! :D

Čestitke za nova PB-ja, od sile ste.

Zdaj se pa že enkrat zmente, kdo vse je tekel PB in podobno. Dajte se na spisek, al bom res morala pogledat v uno rubriko Lestvica polmaratoncev?????? Ne me hecat, tam vas ne najdem.
tae napisal/-a:Mitja, a nam boš v poročilu tudi kaj izdal, kako si me nažgal in si s pravo taktiko pritekel osebni rekord.

Maca meni je tudi uspela rekordno hitra 21ka :wink:
Miha res sem te dvakrat prehitel na isto foro, ne šteješ pa, kolikokrat si bil pred mano :wink:
Rekord iz Palmanove sem popravil za dobro minuto, bi bila pa še kakšna sekunda več, če se nebi na 17em kilometru spet oglasila leva zadnja stegenska mišica...

V Trst smo se pripeljali malo čez 8, se sparkirali v Silosu in se odpeljali na štart. Smo se pa tudi mi štirje spraševali, če nas ne peljejo na štart maratona :D Štartne številke smo dobili na pumpi, kjer se je zbralo in ogrevalo kar lepo število tekačev, a skoraj nič poznanih :o Zdaj vem, skrivali ste se po kavarnah :lol:
Ko smo se poslovili od naših navijačev, smo se zbasali v boks, kjer je pisalo 1:15 :shock: Folk okrog mene pa ... vsaj polovica od teh je po moje sodila precej bolj nazaj (in seveda najbrž obratno) - nimamo samo pri nas težav z drenjanjem vseh v prvi vrsti... :? Aja, tokrat nisem ponovil napake iz Rotterdama in ker se je štart zavlekel, sem izkoristil priliko in obiskal grmovje - na veselje nekaterih tekačic :wink: Taveliko porcijo sem oddal že prej v gozdu :oops:
Štart v klanec in vsaj prvi kilometer precej cik cak. Ko sem našel končno svojo linijo, sta mi Stanko in Tae že ušla precej naprej, imel sem namreč željo oz plan, da se ju poskušam čim dlje držat. Tempo okrog 4:00/km v klanec je že bil po planu, pulz čez 180 pa niti ne. Pa je šel prvi plan po vodi... Me je pa razveselil pogled na uro na 5em kilometru, ko je pokazala 19:32 (povp. pulz 174,max 185).
Klanec se je nagnil rahlo navzdol in kolona se je raztegnila. Pred mano se je naredila luknja, dva ali trije so prileteli mimo, a jih nisem lovil. S še dvema tekačema smo našli tempo okrog 3:50 in skupaj smo iskali idealno linijo kar precej časa. Na 10ki smo bili v 38:50, tempo v drugih 5ih kilometrih smo imeli 19:18 (skupaj 38:50), moj pulz pa povp. 181, max 184.
Diktiranje tempa sem prepustil sotekačema, a sta mi kmalu skoraj pobegnila. Od zadaj so prileteli trije v enakih dresih in tudi naša trojka se kmalu razbila :? Ko so se pojavili gledalci je šlo spet lažje, gel na okrepčevalnici na 14em kilometru pa bil moj zadnji adut. Na 15ki čas 58:07, zadnjih 5km v času 19:17 (pulz povp. 180, max 184).
Klanec se je poravnal, po glavi pa so se podile misli, kakšen končni čas si lahko obetam s tem tempom. Izračune je prekinila zadnja stegenska mišica, ki se je po prejšnji soboti v Kranju spet oglasila :x :roll: Tempo je padel nad 4:00 in le upal sem, da bo bolečina toliko spustila, da bom lahko pritekel v cilj. Ob zadnji okrepčevalnici na 19ki presenečen zagledam Miho, kako pešači :shock: Bolečina je popustila, zato sem šel mimo Taeta že skoraj na škrge. Na 20ki čas 1:18:16 (zadnjih 5km 20:10, pulz 189/195), potem pa le še kar so pustile noge. Pulz na maximum in šprint proti cilju - 3:40 za zadnji km pri povp pulzu 192 in na koncu 197 :D in čas v cilju pod 1:22 :D :D

Želja po novem osebnem rekordu izpoljena, ostaja pa grenak priokus zaradi poškodbe. Deloma zaradi izgubljenih sekund, deloma pa zaradi maratona, ki me čaka v nedeljo v Pragi, kjer naj bi bil moj vrhunec spomladanskega dela sezone :?

:laola vsem za stopničke in osebne rekorde in pa :clap: tudi vsem ostalim sotrpinom iz obeh razdalij :!:

Miha, a bo v redu :wink:
Super Mitja, takšna poročila so mi všeč. Ni pomembno kdo je v igri in kdo je na koncu prej v cilju, zanimivo je kaj se dogaja vmes. Rad imam daljša poročila, saj tudi sam ponavadi ne ostanem le pri treh besedah.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA