tae napisal/-a:Mitja, a nam boš v poročilu tudi kaj izdal, kako si me nažgal in si s pravo taktiko pritekel osebni rekord.
Maca meni je tudi uspela rekordno hitra 21ka
Miha res sem te dvakrat prehitel na isto foro, ne šteješ pa, kolikokrat si bil pred mano
Rekord iz Palmanove sem popravil za dobro minuto, bi bila pa še kakšna sekunda več, če se nebi na 17em kilometru spet oglasila leva zadnja stegenska mišica...
V Trst smo se pripeljali malo čez 8, se sparkirali v Silosu in se odpeljali na štart. Smo se pa tudi mi štirje spraševali, če nas ne peljejo na štart maratona

Štartne številke smo dobili na pumpi, kjer se je zbralo in ogrevalo kar lepo število tekačev, a skoraj nič poznanih

Zdaj vem, skrivali ste se po kavarnah
Ko smo se poslovili od naših navijačev, smo se zbasali v boks, kjer je pisalo 1:15

Folk okrog mene pa ... vsaj polovica od teh je po moje sodila precej bolj nazaj (in seveda najbrž obratno) - nimamo samo pri nas težav z drenjanjem vseh v prvi vrsti...

Aja, tokrat nisem ponovil napake iz Rotterdama in ker se je štart zavlekel, sem izkoristil priliko in obiskal grmovje - na veselje nekaterih tekačic

Taveliko porcijo sem oddal že prej v gozdu
Štart v klanec in vsaj prvi kilometer precej cik cak. Ko sem našel končno svojo linijo, sta mi Stanko in Tae že ušla precej naprej, imel sem namreč željo oz plan, da se ju poskušam čim dlje držat. Tempo okrog 4:00/km v klanec je že bil po planu, pulz čez 180 pa niti ne. Pa je šel prvi plan po vodi... Me je pa razveselil pogled na uro na 5em kilometru, ko je pokazala 19:32 (povp. pulz 174,max 185).
Klanec se je nagnil rahlo navzdol in kolona se je raztegnila. Pred mano se je naredila luknja, dva ali trije so prileteli mimo, a jih nisem lovil. S še dvema tekačema smo našli tempo okrog 3:50 in skupaj smo iskali idealno linijo kar precej časa. Na 10ki smo bili v 38:50, tempo v drugih 5ih kilometrih smo imeli 19:18 (skupaj 38:50), moj pulz pa povp. 181, max 184.
Diktiranje tempa sem prepustil sotekačema, a sta mi kmalu skoraj pobegnila. Od zadaj so prileteli trije v enakih dresih in tudi naša trojka se kmalu razbila

Ko so se pojavili gledalci je šlo spet lažje, gel na okrepčevalnici na 14em kilometru pa bil moj zadnji adut. Na 15ki čas 58:07, zadnjih 5km v času 19:17 (pulz povp. 180, max 184).
Klanec se je poravnal, po glavi pa so se podile misli, kakšen končni čas si lahko obetam s tem tempom. Izračune je prekinila zadnja stegenska mišica, ki se je po prejšnji soboti v Kranju spet oglasila

Tempo je padel nad 4:00 in le upal sem, da bo bolečina toliko spustila, da bom lahko pritekel v cilj. Ob zadnji okrepčevalnici na 19ki presenečen zagledam Miho, kako pešači

Bolečina je popustila, zato sem šel mimo Taeta že skoraj na škrge. Na 20ki čas 1:18:16 (zadnjih 5km 20:10, pulz 189/195), potem pa le še kar so pustile noge. Pulz na maximum in šprint proti cilju - 3:40 za zadnji km pri povp pulzu 192 in na koncu 197

in čas v cilju pod 1:22

Želja po novem osebnem rekordu izpoljena, ostaja pa grenak priokus zaradi poškodbe. Deloma zaradi izgubljenih sekund, deloma pa zaradi maratona, ki me čaka v nedeljo v Pragi, kjer naj bi bil moj vrhunec spomladanskega dela sezone

vsem za stopničke in osebne rekorde in pa

tudi vsem ostalim sotrpinom iz obeh razdalij
Miha, a bo v redu