Se vračam nazaj
Ker se jutri podajamo na zaslužen dopust, bom danes na hitro z poročilom 5. dnevnega potepanja po preljubi Sloveniji.
Čestitke vsem , ki so se udeležili TRANS SLOVENIJA etape ali vseh
Najprej se bi zahvalil IZTOKU BOLTEZU

da je sploh se odločil kaj takega narediti TRANS SLOVENIJA in to BREZ LIMITA

(pol eni nebi do cilja pršli, pa ne zato k nebi zmogli...).
Da imel ob sebi je tako ekipo, da jo lahko

ma jo je težko kar najti pa zrihtat u nulo, nisi imel na progi občutka, da ti kaj manjka (predvsem velja za tiste samostojne (jest sem mel 4 dni najbolšo podporo na kolesu prjatu JANKO in MIRAN -brat mi je, poleg stalno prisotne Najboljše vozeče

se žene Bernarde HVALA VAM na PO TRPLENJU).
Skratka vse osebje je bilo z dušo in srcem

z nami tekači in tekačicami, ki smo bili kilometre proti morju vedno težje.
Men se je zdelo da je naš maser bivši triatlonec Damjan Žepič čudeže delal - bolj je blo prot konc boljš nas je doteral in skup spravu.
Reševalci, po pogovorih ugotavljam, da so vsestransko uspešno nadarjeni pri reševanju, ne samo življenj, temveč tudi mehanike

- HVALA vam lepa
Etape bi na kratko
1. etapa GASA

gas kot da mamo sam en dan pred sabo še in nova poznanstva so se stkala
2. etapa LONGEST najdaljša najbolj zahtevna, ker maš še moči da bi lahko hitreje tekel, pa je treba met pred sabo še 3 dni in s tem bolj po pameti - zametki prvih poškodb in odstopov potem
3. etapa TRUE STORY po višinski razliki še višja kot druga težave so še obvladljive tudi odstopi.
4. etapa RIZIKO "najkrajša" dan soočanja z kruto resnico glede poškodb al pohtet pa riskirat, al pa se mal šparat pa zadnji dan doseči cilj tako kratka da te lahko s tem zavede.
5. etapa - PAIN GAME igra z bolečino sem si jo poimenoval,

dan, kjer se soočaš z zmožnostmi svojega telesa in duha, ki ti ga narekuje nič drugega kot čista, resnična BOLEČINA. Ta ti določa koliko bo hitrost gibanja, seveda si jo lahko sam določaš in tvegaš

pa bi te pol nebi na CILJU BILO, al pa okrevanje podaljšaš na dooolgi rok.
6. etapa DAN REFORME vključevanje v normalno okolje okoli tebe je zelo tvegano in predvsem pošasno, eni tega ne razumejo okoli tebe da si na Smolarjevo BOLJ POČAS
http://www.youtube.com/watch?v=ZI0VFIrqFdE
Tko pač je izkupiček, ko ti telo želi, da se malo umiriš in mu daš zadovoljstvo. da se spet okrepi in ti služi nadaljne dni
Žal mi je za vse udeležence, ki so morali odstopiti od nadaljevanja zaradi zdravstvenih težav, razlogi so bili dejansko različnega izvora

ODLOČITEV je bila težka.
Najbolj mi bo ostalo v spominu predvsem to, da smo VSI TEKMOVALCI , ORGANIZATORJI in SPREMLJEVALCI bili kot

ENA VELIKA DRUŽINA

ne glede na to da se večina med nami pred tem NI POZNALA, in so nas ZADNJE vedno počakali in se skupaj veselili prihodov na cilj, vmes pa nas spodbujali po potrebi pomagali.
Velja tako za suport, organizatorje kot ostale tekmovalce in tekmovalke.
To je bilo mojih 10 kilometrov na moja leta - TRANS SLOVENIJA 400 km v 5 dneh ( Zdravkotu je celo uspelo to narediti v rednem šihtu brez nadur skupno gledano)
Oblečen sem bil v X BIONIC majico in hlače
http://www.youtube.com/watch?v=kBifL93yM1I&NR=1, dejansko so mi pomagale pri vseh petih dneh prebroditi sončne žarke na celodnevnih udejstvovanjih. Dejansko je vredna svoje cene.V Slovenščini
http://eurosport-trade.si/sl/Sport/X-BIONIC/.
Ko je na števcu kazalo čez 40°C, je meni bilo vedno samo prijetno toplo in ne vroče.
Na koncu sem se počutil zelo dobro imel nisem nobenih odrgnin pod pazduho in pri genitalijah (preventivno sem se pred štartom namazal z vazelinom, nisem uporabljal dodatnega spodnjega perila.
Ugotovitve: ZELO dobro tekaško perilo in ga priporočam, sploh če je časovno daljše gibanje. VREDNO GREHA.
Za hidracijo sem imel

vodo in MAXIM izdelke gele, tablice in ACCELERADE in ENDUROC R4 ter glutamin za regeneracijo.Seveda tudi LAŠKO je vmes teknil

pa makaroni , riž, ARGO juhce prav tako.
Noge sem mazal z ICE POWERjem , katerega je uporabljal tudi maser majster
Spodnje dele pa sem izdatno namazal z Vazelinkotom in čez dal dvoje tanke nogavice tudi X-SOCKS ove. Minimalno ožuljene zadeve sem dobil. Po etapah izdatno zmasiral in namazal z Gehvoll extra kremo.
Superge ASICS in SCOTT ove so bile na koncu že na knap, četudi sem imel 2 številki večje.
Dej pa nehat nakladat
Še enkrat VSEM VAM , ki ste nas spodbujali in sloneli na

(namesto da bi ven šli) HVALA LEPA

, kakorkoli nam pomagali na progi.
Pozdrav vsem, ki se sedaj cajtate svoje pridobljene bolečine -porihtajte se, jest grem spat pol pa na morje-baje je te dni še bolj zdravilen pa na sonce, k že cel dan nisem bil
OLE lepo okrevaj si si zaslužil, pa hvala da si mi ženo posodil za en večer - me je zmasirala - čudovite roke ma.

(tisti ki berete naj vas ne zapelje misel na kaj ...

...drugega.
Mejte se.

Nataši in Bogdanu hvala za sodelovanje pri okrepčevalnici in spodbudozadnjem dnevu.
Podrobnosti pa pol po dopustu