Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Pozdravljeni vsi

6. Etapa 6. dan
Jutranje vstajanje in hlajenje gležnjev in stopal na obeh nogah, pa tudi kolena se morajo spočiti od trdega dela.
Korak in gibanje je slov movšen razgibanost sklepov majhna, barva kože - nebi govoril, začuda žuljev bol malo, le na desni peti večjega izraza. Koža zelo napeta skor premajhna za notranje vezi in tkiva, kot da bi imel dvojne blazince na prstih in za njimi.
Počitek in mazanje cel dan...
Po moje bo pri Oletu podoben primer.

Bom še kej napisal, :hack: sam obiske sem dobu... pa bom kasneje.

Je težko obe nogi gor držat pa pisat.

Ole dobr se cajtej.
Nazadnje spremenil samostojni, dne 18 Avg 2009, 00:54, skupaj popravljeno 2 krat.
Pozdravljeni TF!

Ko sem pred meseci zapisal " Tu sem in Bog daj tudi v Piranu" je bila izrečena obljuba, da bom z vso močjo, znanjem in voljo okronal tekaško kariero amaterskega rekreativnega ultramaratonca.

Uspelo mi je, uspelo z neizmerno skrbnostjo in pomočjo žene Jerneje, veseljem otrok Domna in Ožbeja, pomočjo najboljšega prijatelja Gregorja, sopotnika na poslednji etapi Janeza, požtvovalnostjo naših TF-jevcev Nataše in Bogdana Robnika, z izjemno skrbno in prijazno organizacijo Teama Boltez, zdravniške ekipe in maserja, in še mnogo drugih ...
preteči poslednje metre do Punte v Piranu.

Vsem, prav vsem iskrena hvala, za hip mi je bilo dano stati v tekaškem raju na Punti v Piranu.

Morda le še to, sem vredu in si celim zaslužene rane!

Sedaj resnično utemeljeno, brez sramu in huronsko naglas lahko vzkliknem
Olee :laola olee :laola ole :laola

DARE

Kratka opomba: novinarka RTV me je na predlog Boltez teama danes poprosila za kratek povzetek misli o prireditvi in nekaj odgovorov, ki naj bi bili objavljeni jutri v oddaji med 9. in 12., če se ne motim na R SLO 1!?
Vljudno prosim, misli in besede so videnje amaterja in zato prosim niso utemeljene na strokovnih podlagah. Hvala za vaše razumevanje!
Nazadnje spremenil OLE, dne 24 Avg 2009, 12:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Pozdravljeni tekači trans slo :)

Tako kot sem vas vseh pet dni spremljal prek gps na progi, (sreča, da sem lahko imel tudi v službi prižgano) držal pesti za vas in vas v mislih spodbujal in navijal, :juhuhu: sem prav tako tudi šesti dan, ves dan čakal na novice na forumu vas tekmovalcev, kakšni so občutki dan po veliki zmagi. :)

In prav lepo je prebirat vaša poročila, :) ker v njih začutiš kljub bolečim nogam, utrujenem in izčrpanem telesu,...veliko sreče, veselja in zadovoljstva v vas samih, da vam je bilo dano premagat tako velik cilj, sploh, če gledamo z vidika, da smo le navadni rekreativci in ljubitelji teka.

Še enkrat iskrene čestitke vsem, :clap: :clap: ki ste pretekli celo ali le del proge. Želim vam čim hitrejše okrevanje in ponovno vrnitev novim zmagam naproti.

Zame ste z eno besedo CARI :cast: :cast: :cast:
Že od samega začetka sem spremljal Trans Slovenije in ob vsakem vpisu na forumu, človeka vse bolj in bolj zasrbijo podplati, hkrati pa tudi zabolijo ob prebiranju občutkov samih "trans Slovencev". Res podoživeti zapisi, da se ti koža naježi. In ob tem je padal odločitev, da še sam občutim majhen košček velike dogodivščine. Sicer je vlak s prijavami že odpeljal, vendar se mi je še nekako uspelo priplezati nanj. :D :D Hvala! :D

Pravo presenečenje :shock: je bilo že zjutraj takoj po prihodu na štart, ko sem zagledal obraze ultrašev, le-ti niso kazali sledi o štiridnevnem popotovanju....pa, to ne moreš verjet....kako lahko človek po 320 km še vedno zjutraj pred 6. uro izgleda ves svež..."svaka čast".... :clap: :clap:

En, dva, tri in že je sledil štart. Jaz peš, Andreja pa na kolesu. Začetni kilometri so hitro minili v sproščenem in prijetno ohlajenem ozračju v družbi Natalije in Roberta. Sonce se je počasi kripeli hkrati pa se je pričel prav mučni spust proti Rižani. Čeprav si na kolesu želim da bi spust s Črnega Kala kar trajal in trajal, sem si na nogah samo želel, da ga bo čim prej konec. Temu je sledilo vroče nadaljevanje vse tja do cilja-našega Pirana. Tek je minil zelo sproščeno in v razmeroma konstantnem tempu.

Seveda si tega teka brez takega support-ta kot sem ga imel, ne predstavljam. Ja, Andreja me je res "pedenala" in spodbujala skozi celotno pot, od slanih prestic do mrzle coca-cole in še kaj... :D :D :D

Občutki na koncu so božanski...hkrati pa lahko rečem samo "kapo dol" pred vsemi, ki ste dali eno, dve, tri, štiri, ali pet etap skozi.... Če po pravici povem, si danes čisto ne predstavljam, kako bi se ponovno ob 6-ih odpravil na pot...no, na pot do službe že :lol: ...samo 80-90 bi bilo pa bolj podobno temu -> :shock: :shock:

Čestitke :clap: še enkrat vsem tako udeležencem kakor organizatorjem z Boltezom na čelu in seveda moji support ekipi -> Andreji :clap: .
Se vračam nazaj :hack:

Ker se jutri podajamo na zaslužen dopust, bom danes na hitro z poročilom 5. dnevnega potepanja po preljubi Sloveniji. :driver: :lauf: :driver:

Čestitke vsem , ki so se udeležili TRANS SLOVENIJA etape ali vseh :cast1: :hehe: :cast:
:hello: :hello: :hello: :hello: :hello: :hello: :hello: :hello: :hello: :hello:
Najprej se bi zahvalil IZTOKU BOLTEZU :laola :juhuhu: :hehe: da je sploh se odločil kaj takega narediti TRANS SLOVENIJA in to BREZ LIMITA :nono: (pol eni nebi do cilja pršli, pa ne zato k nebi zmogli...).
Da imel ob sebi je tako ekipo, da jo lahko :cast1: :cast1: :cast1: :cast: :cast: :cast1: :cast1: :cast1: ma jo je težko kar najti pa zrihtat u nulo, nisi imel na progi občutka, da ti kaj manjka (predvsem velja za tiste samostojne (jest sem mel 4 dni najbolšo podporo na kolesu prjatu JANKO in MIRAN -brat mi je, poleg stalno prisotne Najboljše vozeče :driver: se žene Bernarde HVALA VAM na PO TRPLENJU).
Skratka vse osebje je bilo z dušo in srcem :heart z nami tekači in tekačicami, ki smo bili kilometre proti morju vedno težje.
Men se je zdelo da je naš maser bivši triatlonec Damjan Žepič čudeže delal - bolj je blo prot konc boljš nas je doteral in skup spravu.
Reševalci, po pogovorih ugotavljam, da so vsestransko uspešno nadarjeni pri reševanju, ne samo življenj, temveč tudi mehanike :driver: - HVALA vam lepa

Etape bi na kratko
1. etapa GASA :lauf: gas kot da mamo sam en dan pred sabo še in nova poznanstva so se stkala
2. etapa LONGEST najdaljša najbolj zahtevna, ker maš še moči da bi lahko hitreje tekel, pa je treba met pred sabo še 3 dni in s tem bolj po pameti - zametki prvih poškodb in odstopov potem :-(( :-(( :-((
3. etapa TRUE STORY po višinski razliki še višja kot druga težave so še obvladljive tudi odstopi.
4. etapa RIZIKO "najkrajša" dan soočanja z kruto resnico glede poškodb al pohtet pa riskirat, al pa se mal šparat pa zadnji dan doseči cilj tako kratka da te lahko s tem zavede.
5. etapa - PAIN GAME igra z bolečino sem si jo poimenoval, :--( :--( :--( dan, kjer se soočaš z zmožnostmi svojega telesa in duha, ki ti ga narekuje nič drugega kot čista, resnična BOLEČINA. Ta ti določa koliko bo hitrost gibanja, seveda si jo lahko sam določaš in tvegaš :FO: pa bi te pol nebi na CILJU BILO, al pa okrevanje podaljšaš na dooolgi rok.
6. etapa DAN REFORME vključevanje v normalno okolje okoli tebe je zelo tvegano in predvsem pošasno, eni tega ne razumejo okoli tebe da si na Smolarjevo BOLJ POČAS :-- http://www.youtube.com/watch?v=ZI0VFIrqFdE :--
Tko pač je izkupiček, ko ti telo želi, da se malo umiriš in mu daš zadovoljstvo. da se spet okrepi in ti služi nadaljne dni :lauf:

Žal mi je za vse udeležence, ki so morali odstopiti od nadaljevanja zaradi zdravstvenih težav, razlogi so bili dejansko različnega izvora :-(( ODLOČITEV je bila težka. :( :-(( :(
Najbolj mi bo ostalo v spominu predvsem to, da smo VSI TEKMOVALCI , ORGANIZATORJI in SPREMLJEVALCI bili kot :laola ENA VELIKA DRUŽINA :laola ne glede na to da se večina med nami pred tem NI POZNALA, in so nas ZADNJE vedno počakali in se skupaj veselili prihodov na cilj, vmes pa nas spodbujali po potrebi pomagali. :clap: :cast1: :laola
Velja tako za suport, organizatorje kot ostale tekmovalce in tekmovalke.
To je bilo mojih 10 kilometrov na moja leta - TRANS SLOVENIJA 400 km v 5 dneh ( Zdravkotu je celo uspelo to narediti v rednem šihtu brez nadur skupno gledano) :clap: :clap: :clap:

Oblečen sem bil v X BIONIC majico in hlače http://www.youtube.com/watch?v=kBifL93yM1I&NR=1, dejansko so mi pomagale pri vseh petih dneh prebroditi sončne žarke na celodnevnih udejstvovanjih. Dejansko je vredna svoje cene.V Slovenščinihttp://eurosport-trade.si/sl/Sport/X-BIONIC/.
Ko je na števcu kazalo čez 40°C, je meni bilo vedno samo prijetno toplo in ne vroče.

Na koncu sem se počutil zelo dobro imel nisem nobenih odrgnin pod pazduho in pri genitalijah (preventivno sem se pred štartom namazal z vazelinom, nisem uporabljal dodatnega spodnjega perila.
Ugotovitve: ZELO dobro tekaško perilo in ga priporočam, sploh če je časovno daljše gibanje. VREDNO GREHA.

Za hidracijo sem imel :beer: vodo in MAXIM izdelke gele, tablice in ACCELERADE in ENDUROC R4 ter glutamin za regeneracijo.Seveda tudi LAŠKO je vmes teknil :beer: pa makaroni , riž, ARGO juhce prav tako.
Noge sem mazal z ICE POWERjem , katerega je uporabljal tudi maser majster
Spodnje dele pa sem izdatno namazal z Vazelinkotom in čez dal dvoje tanke nogavice tudi X-SOCKS ove. Minimalno ožuljene zadeve sem dobil. Po etapah izdatno zmasiral in namazal z Gehvoll extra kremo.
Superge ASICS in SCOTT ove so bile na koncu že na knap, četudi sem imel 2 številki večje.

Dej pa nehat nakladat

Še enkrat VSEM VAM , ki ste nas spodbujali in sloneli na :hack: (namesto da bi ven šli) HVALA LEPA :laola , kakorkoli nam pomagali na progi. :TF)

Pozdrav vsem, ki se sedaj cajtate svoje pridobljene bolečine -porihtajte se, jest grem spat pol pa na morje-baje je te dni še bolj zdravilen pa na sonce, k že cel dan nisem bil :--

OLE lepo okrevaj si si zaslužil, pa hvala da si mi ženo posodil za en večer - me je zmasirala - čudovite roke ma. :-- (tisti ki berete naj vas ne zapelje misel na kaj ... :wink: ...drugega.
Mejte se. :clap: :clap: :clap:

Nataši in Bogdanu hvala za sodelovanje pri okrepčevalnici in spodbudozadnjem dnevu. :clap:

Podrobnosti pa pol po dopustu
[quote="samostojni"]Se vračam nazaj :hack:

Ker se jutri podajamo na zaslužen dopust, bom danes na hitro z poročilom 5. dnevnega potepanja po preljubi Sloveniji. :driver: :lauf: :driver:

Kva, a dons zvečer te spet ne bo na intervale? :twisted: :shock: :twisted:
Dobr, ker si lih skoz cilj pršu, te bom opraviču pri Romanu. :evil:

Lp, Štefan
Dva dni po Trans Sloveniji se sprašujem ali je bil to športni dogodek ali predvsem test psihičnih sposobnosti udeležencev. Opisati vzdušje na tekmi in po njej je težko, se pa bo teh pet dni tako tekačem, kot organizatorjem najbrž globoko vtisnilo v spomin. Dva dni po tekmi uspem komunicirati le s prijatelji, s katerimi smo bili prejšnji teden skupaj, razlaganje podrobnosti tekme znancem pa mi predstavlja določen napor. Dejstva se mi namreč zdijo mnogo manj pomembna od vzdušja med skupino približno 35 ljudi, kolikor nas je »potovalo« od Hodoša do Pirana. Pogled na tekmo iz organizacijskega vidika bom poskušal napisati v naslednjih dneh, vsekakor pa je to bila tekma z izjemno organizacijsko ekipo in tekači, pred katerimi »kapo dol«.
Iztok
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA