Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Loni
zigzag, jaz sem lani rekla takoj po prihodu v cilj, da v Palmanovo pa res ne pridem več tečt, ker je totalno zaj***. Jok od razočaranja, predvsem pa od bolečin zaradi kolena. Me je takrat trma prinesla v cilj, od 17ke sem skoraj ves čas do cilja hodila in to skoraj sama, vsekakor izredno pozitivno za dušo. :--(
Ampak letos nobenih lanskoletnih minusov tudi od daleč nisem opazila. Pa onega drevesa s kakiji tudi ne, se pravi, da pridemo naslednje leto spet.
Uporabniški avatar
 pementos
Obivankenobi napisal/-a: bom pa ta rezultat vseeno jemal nekako z rezervo, saj mi je Garmin nameril "le" 20,67 km, tako, da mislim, da je proga kar "precej" krajša...

Moj Garmin mi je meril 21.04km medtem kot v Ljubljani 21.29km.
Uporabniški avatar
 Cormi
raziskovalec napisal/-a: Pa še eni piškoti so prišli do mene s hrustljavimi koščki čokolade (vse spoštovanje tisti, ki jih je delila in verjetno tudi spekla, smo jih tako hitro jemali, da se še predstaviti nismo utegnili).

Se še ne poznamo? :shock:

No jaz sem letos total uživala v ekipi navijačic in teka niti malo nisem pogrešala :--
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Cormi napisal/-a:
raziskovalec napisal/-a: Pa še eni piškoti so prišli do mene s hrustljavimi koščki čokolade (vse spoštovanje tisti, ki jih je delila in verjetno tudi spekla, smo jih tako hitro jemali, da se še predstaviti nismo utegnili).

Se še ne poznamo? :shock:

No jaz sem letos total uživala v ekipi navijačic in teka niti malo nisem pogrešala :--

Cormi, seveda se poznamo, so pa do mene očitno prišli dvojni piškoti. Tvoji so bili odlični, oni drugi pa tudi. Jih je pa ena druga mlada dama okoli nosila.
Uporabniški avatar
 Sončka
Kratko in jedrnato:
- beda od bede :-) ker imam poškodovano koleno (no, saj to že vsi veste, ker se vleče že celo leto, celo leto pa zato, ker še zdaj nisem šla do zdravnika, samo enkrat na fizioterapijo :-) takle mamo)
- tekla sem točno 6-7 km, vse ostalo prehodila in hvala bogu zaštopala italijanskega policaja, ki ni bil nič posebnega, prepeljal me pa le je ene 4 km proti koncu. Drugače bi imela PB na 21 km in to je skoraj 3 h, pa še zmrznila bi skoraj.
- resnično sem verjela, da bo koleno zdržalo do 15 km, potem bom pa v kombinaciji hoje in teka pritekla v cilj...
- sem se pa odločila, da se naslednje leto priključim KRATKAŠEM in tam malo popravim čas... vse dokler koleni ne bosta popolnoma v redu. tako da izzivi so vedno... poleg tega me je plavanje čisto prevzelo, spomladi pa ostaja še kolo :-)
Proga v Palmanovi je prelepa, družba je bila odlična, v glavnem čudovit dan! Uživajte Sončka
Čestitke vsem, ki ste tekli svoj najhitrejši čas, vas je bilo kar nakaj!!!
Uporabniški avatar
 RoKo
Sončka napisal/-a: - beda od bede :-) ker imam poškodovano koleno (no, saj to že vsi veste, ker se vleče že celo leto, celo leto pa zato, ker še zdaj nisem šla do zdravnika, samo enkrat na fizioterapijo :-) takle mamo)
!!!

E, Oblaček Oblaček, bo treba ja zase poskrbet. Saj je lepo včasih bit trmast, imet željo ampak................ Lepa kolena morajo bit tudi zdrava. Pa uživaj v plavanju. :wink:
Uporabniški avatar
 maca
Sem že včeraj hotela napisat, ne samo hotela, dejansko tudi napisala, poročilce, pa me je ta..... (sem čisto spodobna dama, zato ne kolnem-ne javno) računalnik ven vrgel in zbrisal vse moje umotvore. In ker ponoči načeloma raje spim, nisem šla pisat še enkart.

Tako pa danes pišem, pa bolj na kratko.

Hvala vsem našim organizatorjem, ki so poskrbeli, da so me prijavili, rezervirali malico, varno in pravočasno dostavili na štartno mesto, mi prinesli štartno številko in pol je blo treba samo še it lulat in tečt.
Oboje je bilo uspešno opravljeno (lulanja v naravi ni komentiral nihče, PB - pa ja, in tako je prav).

Sem mislila, da me bo moj ego večno zaj.... (ne saj ne kolnem), ker sem na ljubljancu zgrešila BP za tri sekunde, zato mi ni preostalo nič drugega, kot da ga, moj ego namreč, temeljito utišam. In sem ga, za skoraj 2 minuti, torej, izboljšala sem PB. In tako, prosim lepo in grdo, dragi moj ego - dost te mam, za letos in za naslednje leto, najmanj tolko, tolko da veš, javno te pošiljam ......, no, nekam pač. Ohhhhh, sedaj pa spet lahko malo bolj lagano sportski....

Navijačice in navijači, sploh se vam nisem zahvalila, super ste, energije ste nam dali za odmetavat. Tkooooo se dela. Drugo leto pa v supergah, prosim lepo. Tudi vi in ve.

Meni je blo fino, upam in verjamem, da drugim tudi. Pred tekom, vmes in pol, pa skoz. Smeh je pol zdravja, druga polovica je pa tek.
Uporabniški avatar
 dexi27
tae napisal/-a:
dexi27 napisal/-a:JA RES SMO SE MELI FAJN!!!!

Dexi, se ti ne da pisati, nimaš časa ali je to vse, kar imaš za povedati ? :D

Ja pa če je pa res blo fajn mel sem tako družbo celi čas in po poti in pol na teku pa sploh. :wink:
Pa ne me iskat med rezultati, ker tokrat je blo pa vse kaj druga bolj pomembno ko pa rezultat. :laola :laola
 nana
raziskovalec napisal/-a:Cormi, seveda se poznamo, so pa do mene očitno prišli dvojni piškoti. Tvoji so bili odlični, oni drugi pa tudi. Jih je pa ena druga mlada dama okoli nosila.

@Happy :D

Piškoti so bili odlični. Tudi sama sem se (malo) pregrešila :D
Uporabniški avatar
 raf
bouge napisal/-a:Malo verjetno a vseeno: je komu majica iz darilne vrečke XL prevelika in bi jo z menoj zamenjal za L?

moja L je premajhna za mene in jo tako jzamenjam za xl.
Uporabniški avatar
 tae
Zig-zag: hvala ti, ker si se vseeno potrudil s prispevkom. Seveda smo se iz tvoje zgodbe tudi nekaj naučili.

Obivankenobi: čestitam ti za rekord. Kljub temu pa mislim, da si glede na tvoje treninge sposoben veliko več. Če besede pretvorim v številke, vsaj 1:25 ali manj. Tudi to še pride, verjemi.

Še nikoli nisem slišal za krajšo progo v Palmanovi, zanimivo. Kaj pravite ostali ?

Ne paše sicer v to temo (pa tudi o tem smo že govorili), vendar ne vem kje bi drugače napisal. Po spominu nekaj polmaratonov, ki to v resnici niso zaradi krajših prog:
- Umaški polmaraton
- Polmaraton Medea
- Polmaraton Koper-Milje
- Rokov tek
 Marinka
V Palmanovi sem tekla že tretjič, vseeno pa je bilo zame prvič. :?: Prvič sem se namreč preizkusila kot zajklja. Kakšno odkritje je tekat takole za hec! Nobene nervoze, nobene treme, prideš na tekmo, se na hitro ogreješ, nobenega drenjanja za boljše startne pozicije, ležerka skratka. Toplo priporočam! :laola

Po drugi strani je pa vloga zajca ali zajklje silno odgovorna. Niti pod razno ne smeš poslušati zgolj samega sebe, uresničevati svoje želje ali videnje, česa bi bila moja 'varovanka' Irena sposobna. No, njene želje je treba poslušati vsaj na začetku, da jo srečno pripelješ do cilja in ne samo do oznake 10 km. Irenin cilj je bil jasen: začeti pri 5.35, končati nekje pri 5.15, izboljšati čas iz Ljubljane za par minut.

Vedela pa sem, da je sposobna več. Z Ireno sva v zadnjih 10 dneh pretekli nekaj intervalcev, kjer se je pokazalo, da ji ne manjka hitrosti, prej samozavesti. Zato sem med tekmo malce pogoljufala pri raportu tempa in po prvih desetih kilometrih, ko sva tekli po njenih navodilih, povečala tempo - kilometer za kilometrom, korak za korakom. Od začetnega tempa 5.30 naju je pot vodila preko 5.20 do 5.15, nato že proti 5.10. Začuda se ni nič upirala, pri 18-ih je kazala še lepo barvo in tudi dihanje ni spominjalo na lokomotivo na črnokalskem klancu. :lol:

Ko sva prehitevali že xy tekačico ob progi, je očitno dobila še večji zagon. Zadnje tri kilometre sva tekli že tako hitro, da me je že skrbelo za zdravje. Pa ne njeno, da se razumemo. V Palmanovo sem se odpravila na iztek, ne pa na tekmo, kjer bom tudi jaz morala razviti spoštljivo hitrost. Zadnji kilometer sva namreč odsopihali v tempu 4.42, zadnjih 100 metrov na stadionu pa blizu 4.00. Nedeljski iztek? Malo morgen, kar temperamenten zaključek pri maksimalnem utripu 183! :ignore:

No, Irena je dokazala, da zmore. Svoj čas iz Ljubljane je izboljšala za skoraj 6 minut. Palmanovo je odtekla 1.51.28. Ponosna sem nanjo, da se ni ustrašila svoje hitrosti.

In kaj sem od tega teka pobrala jaz? Poleg dragocene izkušnje biti v pomoč prijateljici, seveda. Drugo pomembno spoznanje je, da si bom za doseganje kakšnih PB tudi jaz kdaj omislila kakšnega zajca. Ker imeti zajca - to je luskuz, ki 100% deluje. :clap: Četudi je zajklja. Stara zajklja, dober golaž.
Uporabniški avatar
 RoKo
tae napisal/-a:Še nikoli nisem slišal za krajšo progo v Palmanovi, zanimivo. Kaj pravite ostali ?

Ne paše sicer v to temo (pa tudi o tem smo že govorili), vendar ne vem kje bi drugače napisal. Po spominu nekaj polmaratonov, ki to v resnici niso zaradi krajših prog:
- Umaški polmaraton
- Polmaraton Medea
- Polmaraton Koper-Milje
- Rokov tek

Vse naštete vključno z Palmanovo so -10/+10 m točne. Rokov tek je izjema, saj ni tekmovalni tek-bolj druženje. A imate v vse te vaše napravice res toliko zaupanja, da so do cm točne? A vsi tečete točno po sredini proge, kjer naj bi bila idealna linija-se pravi črta merjenja? Vsaka čast. Vsem bi morali dobiti švicarsko državljanstvo za točnost, nato pa bi vam ga morali odvzeti zaradi stalnega nerganja. :D :--
Kdo ve koliko m je pokazalo Gebreju v Berlinu? :D :wink:
Uporabniški avatar
 RoKo
Marinka napisal/-a: V Palmanovi sem tekla že tretjič, vseeno pa je bilo zame prvič. :?: Prvič sem se namreč preizkusila kot zajklja. Kakšno odkritje je tekat takole za hec! Nobene nervoze, nobene treme, prideš na tekmo, se na hitro ogreješ, nobenega drenjanja za boljše startne pozicije, ležerka skratka. Toplo priporočam! :laola
Četudi je zajklja. Stara zajklja, dober golaž.

Naj bo stara, ali mlada, samo lepa mora bit. :D :D :wink: :wink: :clap:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA