Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 mitjas
tae napisal/-a:Mitja, kaj praviš na to, da greva na prvo 21ko v letu 2009 skupaj, da si ti moj vodič in da ciljava na obojestranski rekord ? Teoretično mislim, da bi bil lahko sposoben za 1:25. Razen, če nimaš ti kakšnih preveč ambicioznih ciljev krepko pod tem.

Uf, zanimiv predlog :!: Moja prva tekmovalna 21ka bo najbrž v Sežani, kjer pa sigurno še ne bom v formi za rekorde. Moj prvi cilj za naslednje leto je maraton v Stockholmu, ki pa je (šele) konec maja. Kakšna hitra 21ka pa bo konec aprila ali v začetku maja kar dobrodošla za testiranje forme. Kakšen skupni tek pa ni hudič da ne bomo našli :wink:
 alexoo
TomazSimec napisal/-a:Kot zaključek tekaške sezone smo tudi člani 3K sporta izbrali popularno Palmanovo. :laola .Že takoj po zaključku letošnjega LM smo si bili enotni: Gremo po rekorde v Italijo. Čeprav se je bilo mnogim težko zbrati in podaljšati sezono za en mesec,je to očitno bila pri meni odločitev leta.Po rezultatu sodeč sem tempiral formo za včerajšnji nastop in je bila LJ 21ka samo ogrevanje ali uvertura v tekmo v kateri sem spoznal svoje meje,moč,hitrost predvsem pa taktičen tek na meji. Kilometri so padali kot snete skire,vsaj do 18km potem sem pa itak preklopil na kamikaze program.
Še malo številk: LM 26.10.08 - 1.24.47 neto
PALMANOVA 23.11.08 - 1.20.57 neto :juhuhu:
10km - 38.34 - 3.50/km
20km - 1.16.53 - 3.50/km
Skratka rekordi padajo,Palmanova see you next year. 2009 pa seveda z TF busom, :cast1: LP

Tomaž, hvala za tempo do 13 km, potem si pa vklopu turbo, jst pa mal popustu, vendar pa še vedno moj osebni rekord 1:22:32 (LM 1:24:12), tko da sm zelo vesel.

Hvala tudi tebi Marinka, da si mi priporočala Palmanovo, ker je res proga za rekorde.
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
Ja, moj drugi nastop v Palmanovi se je izšel po pričakovanjih, vendar ne po željah :shock: :?. Sicer moj letošnji peti nastop v Polmaratonu mi je pokazal, da sem sicer napredoval za kakšno minuto ali dve, še posebej odkar treniram pri "tovarišu", vendar pa ne glede na pripravljenost se ves čas soočam s težavam, ki so mi na progah do 12 km "španska vas" in sicer od 16 km dalje se zame praktično tek konča in začnem joggirat :shock: :oops:, tako da sem recimo v Palmanovi za zadnje dva km potreboval deset minut :twisted: :!: :arrow:, kar je zame počasnejše kot je moj počasni tek na treningu! :roll:
Ja, verjetno je najbolje da polmaratone pustim za dalj časa, mogoče tudi za eno leto ali več, saj sem v zadnjem letu preizkusil vse vrste treningov (tudi dolge teke), pa brez kakršnegakoli posebnega učinka...Verjetno ostane samo še zadnja zadeva in sicer, da zadeve uredim v glavi in si pridobim nazaj potrebno samozavest! :twisted: :roll: Hja, verjetno sem bil v Palmanovi edini, ki sem glede na Ljubljanski maraton poslabšal rezultat za skoraj eno minuto :twisted: :!:
No, pa da ne bom samo jamral. v Palmanovi so bile tudi pozitivne zadeve in sicer super družba, lepo sončno vreme, praktično idealne razmere za tek, super organizacija...
Vsem TF - jevcem bi se rad zahvalil za odlično družbo, Taetu in Nani za pijačo :toast: :cast1: ter seveda vsem za odlične rezultate ter nove PB-je :clap: :cast1:

Lp! :wink:
 kovit
Obivankenobi napisal/-a:Ja, moj drugi nastop v Palmanovi se je izšel po pričakovanjih, vendar ne po željah :shock: :?. Sicer moj letošnji peti nastop v Polmaratonu mi je pokazal, da sem sicer napredoval za kakšno minuto ali dve, še posebej odkar treniram pri "tovarišu", vendar pa ne glede na pripravljenost se ves čas soočam s težavam, ki so mi na progah do 12 km "španska vas" in sicer od 16 km dalje se zame praktično tek konča in začnem joggirat :shock: :oops:, tako da sem recimo v Palmanovi za zadnje dva km potreboval deset minut :twisted: :!: :arrow:, kar je zame počasnejše kot je moj počasni tek na treningu! :roll:
Ja, verjetno je najbolje da polmaratone pustim za dalj časa, mogoče tudi za eno leto ali več, saj sem v zadnjem letu preizkusil vse vrste treningov (tudi dolge teke), pa brez kakršnegakoli posebnega učinka...Verjetno ostane samo še zadnja zadeva in sicer, da zadeve uredim v glavi in si pridobim nazaj potrebno samozavest! :twisted: :roll: Hja, verjetno sem bil v Palmanovi edini, ki sem glede na Ljubljanski maraton poslabšal rezultat za skoraj eno minuto :twisted: :!:
No, pa da ne bom samo jamral. v Palmanovi so bile tudi pozitivne zadeve in sicer super družba, lepo sončno vreme, praktično idealne razmere za tek, super organizacija...
Vsem TF - jevcem bi se rad zahvalil za odlično družbo, Taetu in Nani za pijačo :toast: :cast1: ter seveda vsem za odlične rezultate ter nove PB-je :clap: :cast1:

Lp! :wink:
jest ti priporočam, da najprej narediš eno dobro zimsko bazo in šele potem obupano zavijaš z očmi :) Pri meni zelo zelo pomaga še vsakodnevna jutranja kontrola na tehtnici. :)
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
Ja, kovit, takle odgovor sem pričakoval, vendar sem zelo dobro bazo naredil že lansko zimo, pa sem se na MKM-ju komaj privlekel do cilja...tako, da, tej bazi pač ne zaupam več najbolj... :roll:, kar pa ne pomeni, da jo zopet ne bom delal... :wink:
 kovit
Obivankenobi napisal/-a:Ja, kovit, takle odgovor sem pričakoval, vendar sem zelo dobro bazo naredil že lansko zimo, pa sem se na MKM-ju komaj privlekel do cilja...tako, da, tej bazi pač ne zaupam več najbolj... :roll:, kar pa ne pomeni, da jo zopet ne bom delal... :wink:
Ej tud moj letošnji mkm je bil tolk za en klinc da me sežana ne vidi več. :) po katerem planu si pa delal bazo?
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
Ma, najdu sem en program na internetu, ja sej stvar mi je koristila na krajše proge, kjer je bilo izboljšanje kar precejšnje... :lol:
Uporabniški avatar
 pajo
In če je Pajo rekel, da spet pride, potem že veste, da smo se imeli fajn.

Ja imeli smo se res lepo samo če pomislim na čas... Će ne bom očutno hitrejši nima smisla se mučiiti na tekih. Bomo videli do Sežane ali do Solin takrat bo že kaj bolj jasno.
Uporabniški avatar
 lenči
pajo napisal/-a:Ja imeli smo se res lepo samo če pomislim na čas... Će ne bom očutno hitrejši nima smisla se mučiiti na tekih. Bomo videli do Sežane ali do Solin takrat bo že kaj bolj jasno.

Pajo, če ne bi videla fotk, bi ti še verjela :wink: , tako pa, najprej prijetna družba IRE, potem pa si v cilj prispel držeč se za rokco :lol: . Pa še čas si izboljšal :clap: (jaz pa ga nisem :? , pa kaj potem :) ). Bova midva spomladi zopet KRožnik osvajala, bo šla Sežana zopet smejoč v cilju (samo za rokce se pa ne bova držala :wink: ).
 kovit
Obivankenobi napisal/-a:Ma, najdu sem en program na internetu, ja sej stvar mi je koristila na krajše proge, kjer je bilo izboljšanje kar precejšnje... :lol:
Ma boš letos vidu...dve ure, po plundri in temi, gor pa dol po rožniku, da te mine :? :roll: :wink: :)
Uporabniški avatar
 raf
[quote="Obivankenobi"] Hja, verjetno sem bil v Palmanovi edini, ki sem glede na Ljubljanski maraton poslabšal rezultat za skoraj eno minuto :twisted: :!:
[quote]

Nisi edini, tudi jaz sem bil slabši za dobro minuto in pol od LM. :mrgreen:
Ampak še zmeraj pod tisto magično mejo........
 spela*
raf napisal/-a:Nisi edini, tudi jaz sem bil slabši za dobro minuto in pol od LM. :mrgreen:
Ampak še zmeraj pod tisto magično mejo........

Raf, glede na to, da imava na tekmah približno enak tempo, me zanima, kakšen cilj imaš za naslednje leto. 1:50?
(A bi bilo to preambiciozno zame?)
Uporabniški avatar
 bobr
spela* napisal/-a:1:50?
(A bi bilo to preambiciozno zame?)

A lahko komentiram na tole? :lol:
Uporabniški avatar
 raf
Špelca bereš mi mislil. :wink:
Moj domet je okrog te časovnice. Seveda bom moral malo povečat kilometrino, da bom lahko tudi v 15 in naprej kilometrih pospeševal in ne tako, kot sedaj, ko me na 15 malo zmanjka in se do 19 vlečem kot meggla in šele v zadnjih dveh km spet nakako padem v ritem.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA