Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Fantje, razprava o dolžini proge se začenja s Filipidom (a ni bilo tisto grmovje pri Maratonskem polju takrat bližje kolovozu?)... ampak navadno gre pribitek pripisovati temu, da ne tečeš idealne linije, prehitiš, zaviješ k okrepčevalnici...
Tudi meni je Garmin 405 nameril 42,478 m, torej 21,239 metra na krog. Kar pomeni približno 280 metrov več, česar ne morem razložiti samo z neidealno linijo teka. Neskladje se je namreč začelo pojavljati pred 5. kilometrom, ko mi je ura z avtomatskim merjenjem kilometrov zapiskala daleč pred tablo. V drugem krogu sem potem izmerila razliko v razdalji pred Hipermarketom, ko je naneslo že 250 metrov razlike.
Bomo pa drugi leto lažje podrli rekord. :clap: Vsekakor bi bilo smiselno certificirati progo in urediti vprašanje startnih boksov.
Zelo podobna kot Cukrova (pa še čigava) je tudi moja izkušnja. Glede razvrstitve na štartru bo res treba nekaj ukreniti. In še ena zadeva mi ne da miru. Ob prevzemu štartnih številk smo vsebino prejeli v velikih vrečkah, na katere bi vsi lahko že doma napisali svojo štartno številko, pred tekmo stlačili svojo "prtljago" vanjo in vse skupaj samo oddali na sprejemu garderobe. Bi šlo vse precej hitreje pa še malo manj plastičnih vrečk bi bilo v "obtoku".
Sicer pa organizacija super, navijanje fantastično in poleg table 42 km nekaj najlepšega, kar sem včeraj videla in doživela. Možev sprejem v cilju pa :heart :heart :heart :heart
Ogromno se jih ni prav postavilo, sam sem praktično celo pot prehiteval tekače. To se dobro vidi tudi v neto in bruto časih, saj je vsaj 150 tekačev s slabšim netom in boljšim brutom uvrščenih pred mano, medtem ko za mano ni nikogar z boljšim neto časom. Par je celo takih, ki imajo neto čas 4 minute slabši!

Naslednjič se postavim malce bolj naprej, saj sem precej energije po nepotrebnem porabil za prehitevanje in cikcakanje.

Škoda, da se ne da rezultatov sortirati po neto časih, bi bilo zanimivo videti koliko mest bi pridobil :D
živjo,
bilo je res čudovito, še posebno ko te tik pred ciljem preplavi evforija.. in veš da boš zmogel, da boš prišel na cilj s solidnim časom.
majčeno je bilo nerodno le to, da proga ni bila dolga točno 10 km in ne vem, za koliko sem napredovala od prejšnjega leta.
čestitam še vsem tekačem, ki ste se potrudili in odtekli izbrano razdaljo po najboljših močeh, predvsem pa tistim, ki ste se lotili velikega podviga na 42 km. vsaka vam čast :clap:
nekaj fotk: http://cid-0973c24013c95da0.skydrive.live.com/home.aspx

Lep pozdrav.
CofkoCof napisal/-a:Ogromno se jih ni prav postavilo, sam sem praktično celo pot prehiteval tekače. To se dobro vidi tudi v neto in bruto časih, saj je vsaj 150 tekačev s slabšim netom in boljšim brutom uvrščenih pred mano, medtem ko za mano ni nikogar z boljšim neto časom. Par je celo takih, ki imajo neto čas 4 minute slabši!

Naslednjič se postavim malce bolj naprej, saj sem precej energije po nepotrebnem porabil za prehitevanje in cikcakanje.

Škoda, da se ne da rezultatov sortirati po neto časih, bi bilo zanimivo videti koliko mest bi pridobil :D

To je pač tekaška kultura,.... jaz sem do štarta rabil slabe tri minute, sicer me to ne obremenjuje, problem je bil, kako le prehiteti to množico počasnih tekačev pred seboj in tukaj sem zgubljlal čas in motivacijo. Drugo leto se bomo ugurali za Kenijce in to je to :twisted: .

lp

Mario
Prvi uradni polmaraton je za menoj. Kaj češ lepšega če je pretečen na domačem dvorišču. Vzdušje enkratno, navijači fenomenalni, predvideni čas 2:19:59 sem ''prosto po ZdravkuC'' dosegel tam nekje pri bivši kavarni Evropa. Potem pa je samo letelo...Posebej hvala vsem navijačem (leteča 5rca, Cormi, Dannae, Maca, Loni, Lenči...), vsem godbenikom in ansamblom. Čudoviti vikend!
Kot lahko razberem ste bili tudi z prizoriščem, postrežbo in vzdušjem na analizi zadovoljni. Me veseli.
Kmalu nasvidenje!

LP
Matjaž
Včeraj pretekel svoj prvi polmaraton (tudi na treningih še nisem tekel nad 17 km). Malo sem zaostal za ciljem 1:45 in pritekel v cilj s časom 1:48:30. V 16 km sem se počutil še super, bil sem znotraj željenega tempa in mislil sem, da bom lahko do cilja celo še pospešil na kakšnih 4:40/km, potem me je pa na enkrat odžagal in na Dunajski se je začelo mučenje do cilja. No vseeno nisem preveč razočaran, bo šlo drugič bolje.
Vzdušje ob progi je bilo super, najbolj me je pa dvignil harmonikaš na približno 15 km. Drugače pa je meni Garmin pokazal 21,160 km.
P.S. Kdo je ta Helena?
CofkoCof napisal/-a:Ogromno se jih ni prav postavilo, sam sem praktično celo pot prehiteval tekače. To se dobro vidi tudi v neto in bruto časih, saj je vsaj 150 tekačev s slabšim netom in boljšim brutom uvrščenih pred mano, medtem ko za mano ni nikogar z boljšim neto časom. Par je celo takih, ki imajo neto čas 4 minute slabši!

Kopiraj si rezulate v exelovo tabelo, pa boš lahko sortiral po mili volji. Drugače pa je bila gneča na začetku velika, vendar ne maratonih z veliko udeležbo ni za pričakovati kaj drugegega. To je potrebno vzeti v zakup saj nas teče na tisoče različnih tekačev. Ne se sekirat preveč zaradi tega, poglajmo na lepe stvari, ki so se včeraj dogajale. V Radencih si v drugem krogu tekač samotar. Vsaka stvar ima dobre in slabe strani.
Pa še to forumovci. Ne mi zameriti če vas popravljam ampak napiše se "VSA ČAST".
In še info kaj pravi Google Earth o razdalji trase. Če bi tekli tako kot bi morali, torej po ulici Za opekarno, ki se po novem imenuje ulica Tehnološki park, bi privarčevali cca 140 metrov na krog. Napaka se je najbrž zgodila zaradi čudnega preimenovanja (ulica, ki se imenuje Tehnološki park nima tehnološkega parka, pač pa stavbe stojijo ulico naprej).
Tudi stare table s prvotnim imenom ni več, čeprav so na hišah na koncu ulice še stare tablice Za opekarno. To vem, ker sem trenirala na trasi in sem si to čudo poimenovanj dodobra ogledala. 100% je v tem Kavelj 22 za obsežnejšo razdaljo trase.

Malce nerodno za organizatorja. Saj je do spremembe prišlo že leta 2007. http://www.uradni-list.si/1/content?id=83728
:evil: :evil: :evil: ..... sem imela natipknih že ne vem koliko vrstic, pa je pri oddaji nekam poniknilo :evil: .

no, pa še enkrat:

to je bila moja druga polovička in z njo sem kar dobro opravila. štartala sem skupaj z možem in našim družinskim prijateljem, ki pa nama je kaj kmalu pobegnil naprej. mi2 sva se dogovorila za tempo 6:00 min / km (mož je premalo oz. skoraj nič treniral in sem bila vesela :twisted: , da je bil pripravljen ravno toliko, da mi je bil za zajca), če bi nama po 15. km ostalo še moči na rezervi, pa naj bi pospešila.
prvi kilometri so šli mimo brez težav, tam nekje na 10. pa me je začelo zmanjkovati in začutila sem bolečino v kolku oz. dimljah :evil: . hvala... ne vem komu - krizica je kmalu minila..... ampak, ko smo pritekli na Dunajsko (naj bo prekleta :evil: )..... ne samo, da me je v dimljah vse bolj boleleo, tam mi je tudi psiha skoraj zatajila. nisem vedela kako naj se prepričam, da je do cilja "samo še" 3, 4 km in hvala možu,da me je "šlepal" te zadnje kilometre. izbrala sem tako taktiko: tekla sem po sredini ceste, po dveh neprekinjenih črtah in videla samo moža korak pred menoj in ti dve črti :mrgreen: .... ko pa je zmanjkalo neprekinjenih črt, sem bila neznasko vesela glasnih navijačev (Lenči : raglja je pomagala ) in kljub temu, da sploh nisem več čutila nog (stegen) - takega občutka še nisem doživela :? :? :? - kot da nog od pasu do kolen sploh ni bilo :? :? , sem zbrala še zadnje moči za dober finiš. ura se je ustavila cca 5 min prej, kot na mojem prvem polmaratonu v Gorici. sem vesela!!! :laola

čestitke vsem, zmagovalci smo vsi!

p.s. danes gre po stopnicah malo težje :mrgreen:
fajn je bilo. na začetku sem bil malo skeptičen do nove trase, ker sem se bal, da se bo dunajska v drugem krogu zeloooo vlekla, pa sploh ni sile. tisti špalir navijačev pred ciljem pa sploh super zgleda. pa dobro razporejene in založene postaje. pohvale organizatorjem.

p.s.
edino tisti napis na hrbtu dresov, ki jih dobimo na koncu 42-ke, pa mi res gre na živce.
Tudi letos sem tekla na najkrajši razdalji in vseh kolikorkoli že metrov zelo uživala. Ker zastopam Polžjo sekcijo, je bil čas teka seveda temu primeren. Ampak jaz sem se imela krasno! Še najbolj sem bila razočarana, ko sem več kot 45 minut v grozni gužvi čakala, da sem prišla do svojega nahrbtnika. Sem pa potem navijala za vse in vsakogar. Žal pa sem videla zelooo malo znanih obrzov. Očitno so (ste) vsi prehitro zbezljali mimo mene.

Lp, Urša
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 17

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA