Na vrh Brda vrba mrda....so včasih peli ...mhmhm... mislim da Korni grupa...

V sredo je bila okoli Brda popolnoma drugačna grupa. Dogajalo se tudi ni na vrhu brda ampak okoli Brda.

Vrba je res bila mogoče kakšna, ampak ob včerajšnjem teku TF grupe okoli Brda je prevladovala koruza, pokošene trate in Staša, kot edina TFjevka med TFjevci.

Seveda ni manjkalo maskote TF, krave, to pot črno bele pasme.
Staša je bila glavna, prvič zato, ker se je srečno vrnila iz Kapadokije,

drugič, ker je skoraj že rehbilitirana in nabrušena za tek,

tretjič, ker je bila edina dama med tekaško rajo,

četrtič, ker so jo zapustile bolečine,

petič, ker je še bolj simpatična kot prej, preden je šla na dopust (s tem ni rečeno, da prej ni bila simpatična, da ne bo nastal nesporazum kot s sliko v Visokem),

kar pomeni, da ji podnebje pod Araratom paše,

šestič, ker je Simon prišel šele na analizo,

sedmič nič ji ni bilo nerodno teči z dvema skupaj sto let starima

dedcema in osmič, še vedno trdim, da ima oči kot srna,

ne pa kot trdi Aleš, neka druga žival, katera, naj pove kar sam,

jaz že ne bom.
Koruza je zadnje čase na poljih na Gorenjskem zamenjala krompir,

kar je škoda, saj krompir mora človek imeti v

življenju, brez tega ni sreče.

Koruza je bila ravno prav velika, da se lahko vanjo vrže puško, a še premajhna, da bi se dalo na njej živeti. Koruzi se reče tudi turščica, kar spominja na dopust v Turčiji.

Takoj za nasadom koruze so ležale krave, v katerih oči se je zazrl Aleš in takoj potegnil asociacijo na neke druge oči.

Mogoče je peljal Stašo za koruzo zato, da ji je pokazal, kako krave gledajo. Sam še vedno mislim, da imajo krave žleht pogled, posebno takrat, ko gledajo nazaj.

To je še en dokaz, da je krava dobra maskota za TF, saj tekači tudi neradi gledajo nazaj.

Mogoče pa sta Aleš in Staša šla po odvržene puške v koruzo, niti v najoddaljenejših sanjah pa si ne upam pomisliti na to, da bi v koruzi probala življenje na koruzi, saj še koruza ni godna zato, pa še hitro sta pritekla za nami.
Pokošena travniki so dišali kot kolonjska voda Pokošeno seno.

Kar veliko te vode so morali politi po travnikih, da so ujeli pravi vonj

pokošenega sena. To se je pokazalo na nekaterih travnikih, na katerih tega vonja niso zadeli,

verjetno so porabili premalo kolonjske vode, saj so travniki imeli vonj po amoniaku,

da uporabim najblažji izraz za tako dišavo.
No, en krog okoli Brda je bil tako naokoli, sledila je brunarica.

Analiza je bila tako vsestranska, da jo je nemogoče opisati na hitro. Natakarica se je izkazala za pošteno,

saj ko sem ob odhodu hotel plačati zapitek, je dejala, da je že vse plačal simpatičen fant v rdečem jopiču.

Dobro si ga je zapomnila, ne samo zato, ker je GregorB simpatičen, ampak ker se verjetno na Gorenjskem redko zgodi, da kdo plača ves zapitek za celo omizje.

Hvala GregorB.
Spoznali smo še ennega simpatičnega TFjevca, to je Primus, ki mu je, kot je bilo razbrati iz njegove takojšnje vključitve med forumce, TF že zlezel pod kožo.

Zdaj pa dosti, saj me je Dule na analizi opozoril, naj dolge članke razbijem na več delov, da jih je lažje brati.

Zelo uvidevno me je opozoril, hvala Dule, ampak prsti kar ne nehajo udarjati po tipkah, zato sem upošteval Duletov nasvet.
Pisanje kar ne poneha, verjetno zato, ker je bil sredin tek okoli Brda spet novo lepo doživetje v okviru TF.

Zdaj pa je res konec, za ostale pa vabilo na naslednji tek. Če ne boste prišli, vam bo žal in basta fidli!