Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 ales
Smo odtekli današnji trening na Brdu. In to v rekordni, vsaj 11 članski zasedbi. Midva z Staško, aja Marathon in Tuareg tudi, z dvemi krogi(pa Simono sva videla tećt čez avtocesto-se skor šteje). Res se tile gorenjski treningi kar bogatijo. Nekateri postavljajo osebne rekorde(Matevž), drugi smo bolj vztrajni. Skoraj vsi pa se najdemo na analizi v Brunarici. In potem ne moremo domov. Ura odbije polnoč, mi pa še kar, kdo s kom, koliko in zakaj... A se vam je kaj kolcalo?
Uporabniški avatar
 Dule
Da se še jaz pofočkam, ker sem bil prvič (prvič je vedno najlepše :D ) na treningu okoli Brda in povem da ne zadnjič (no vsaj upam :roll: ). Proga je lepo speljana po makedamski cesti (se nič bat ni skoraj nič avtomobilov 8) ) ob ograji okoli protokolarnega objekta, tako da se ne more zaiti. Aleš je obljubil, da bo enkrat zrihtal tudi bližnjico skozi protokolarni objekt oz.park (upam da bo rdeča preproga :lol: ) tako da bodo časi še boljši :wink: .
Je pa proga idealni trening za pripravo na maratone. Opaziti je bilo, da je lokacija zelo popularna za tekače in tekačice, saj smo jih veliko opazili (predvsem prepotenega malo starejšega možakarja z dvema brhkima dekletoma, ki bi bolj sodili v našo družbo :lol: :lol: ). Aja pa spoznal sem sedaj že slavno brunarico, verjetno jo bom kmalu tudi od znotraj saj je zvečer že kar mrzlo (pa res a je to poletje :?: ) za zunaj sedet.
Se vidimo spet enkrat naslednjič :D .
Nazadnje spremenil Dule, dne 29 Jul 2004, 08:47, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 gregorb
Ja tale trening v Kranju se je zgleda res lepo prijel in udeležba je že takšna kot na kakšnih manjših tekmovanjih! Tudi Brunarca je prav simpatična, upam samo glede na pozno uro, ki jo omenja Aleš, da vas kelnarca ni nategnila, ker Gorenjci pozor prvo rundo sem plačal jaz pri svojem zgodnjem odhodu. (Ja zato pa je polemika a so Domžale na gorenjskem al ne-smo preveč razsipni) :lol:
Enkrat v jeseni ali pa morda že v avgustu pa vas bom povabil na Domžalski krog, da boste vidl, da mamo mi tud luštno lauf traso!
Ejga. fajn je bo!
Nazadnje spremenil gregorb, dne 29 Jul 2004, 08:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Staša
Men je bil najboljši na včerajšnjem teku pomfri.
Uporabniški avatar
 Matevz
Več ko spijemo, boljši smo, in lepše zgledamo.

Da o pameti ne bi...... :D :D :D :D :D
Uporabniški avatar
 primus
Moj prvi skupni TF trening - gotovo ne tudi zadnji. :D :D

Proga ok, zunanjo stran ograje poznamo, naslednjič na notranjo ! :D :D

TFovci v živo še veliko večje face kot v postih ! :D :D

Se že veselim naslednjega srečanja. Ker pojutrišnjem odhajam na morje bo to najbrž Kranjska gora. :D :D

primus

p.s.: nenazadnje - pivo v brunarici ima pohvalno pravo temperaturo !
Uporabniški avatar
 ales
gregorb napisal/-a:, upam samo glede na pozno uro, ki jo omenja Aleš, da vas kelnarca ni nategnila, ker Gorenjci pozor prvo rundo sem plačal jaz pri svojem zgodnjem odhodu. (Ja zato pa je polemika a so Domžale na gorenjskem al ne-smo preveč razsipni) :lol:

A ti si bil tisti!? Ma ne delaj več tega. Je pol čist mal zame ostalo.
Uporabniški avatar
 Staša
Ja, hvala za počastitev! To je bilo res najboljš, vaju bom oba ohranila v lepem spominu, da sta me enkrat nasitila. :)
Z Alešem sva šla še tik pred tekom na torto, ker je meni mal cukrček padel :)

Je bil res en tak fin trening. Mal sem bila utrujena, ampak mi je bilo zanimivo nove ljudi pol spoznavat. No, v glavnem sem govorila samo z Matevžem od ta novih, ki je tak drugi pol od Aleša, stišišče pa imata skupno... steka se v Laškem :)

Ampak Fotr je pa hitr, to si pa res natreniral!!! OK, res da sem šla že drug krog, samo že pri prvih kilometrih, ko sem komot tekla (brez utrujenosti), sem prilično sopihala. Jaz bi čisto počasneje sama tekla. Bravo!

sem obljubila, da še to napišem, da sem tekla z dvema, ki sta stara čez 100 let! (skupaj) pa je blo čist fino!
Uporabniški avatar
 Fotr
Na vrh Brda vrba mrda....so včasih peli ...mhmhm... mislim da Korni grupa... :shock: V sredo je bila okoli Brda popolnoma drugačna grupa. Dogajalo se tudi ni na vrhu brda ampak okoli Brda. :D Vrba je res bila mogoče kakšna, ampak ob včerajšnjem teku TF grupe okoli Brda je prevladovala koruza, pokošene trate in Staša, kot edina TFjevka med TFjevci. :shock: Seveda ni manjkalo maskote TF, krave, to pot črno bele pasme. :D :D :D

Staša je bila glavna, prvič zato, ker se je srečno vrnila iz Kapadokije, :D drugič, ker je skoraj že rehbilitirana in nabrušena za tek, :D tretjič, ker je bila edina dama med tekaško rajo, :? četrtič, ker so jo zapustile bolečine, :D petič, ker je še bolj simpatična kot prej, preden je šla na dopust (s tem ni rečeno, da prej ni bila simpatična, da ne bo nastal nesporazum kot s sliko v Visokem), :D kar pomeni, da ji podnebje pod Araratom paše, :D šestič, ker je Simon prišel šele na analizo, :shock: sedmič nič ji ni bilo nerodno teči z dvema skupaj sto let starima :shock: dedcema in osmič, še vedno trdim, da ima oči kot srna, :shock: ne pa kot trdi Aleš, neka druga žival, katera, naj pove kar sam, :shock: :wink: jaz že ne bom.

Koruza je zadnje čase na poljih na Gorenjskem zamenjala krompir, :shock: kar je škoda, saj krompir mora človek imeti v :shock: življenju, brez tega ni sreče. :D Koruza je bila ravno prav velika, da se lahko vanjo vrže puško, a še premajhna, da bi se dalo na njej živeti. Koruzi se reče tudi turščica, kar spominja na dopust v Turčiji. :D Takoj za nasadom koruze so ležale krave, v katerih oči se je zazrl Aleš in takoj potegnil asociacijo na neke druge oči. :D Mogoče je peljal Stašo za koruzo zato, da ji je pokazal, kako krave gledajo. Sam še vedno mislim, da imajo krave žleht pogled, posebno takrat, ko gledajo nazaj. :evil: To je še en dokaz, da je krava dobra maskota za TF, saj tekači tudi neradi gledajo nazaj. :D Mogoče pa sta Aleš in Staša šla po odvržene puške v koruzo, niti v najoddaljenejših sanjah pa si ne upam pomisliti na to, da bi v koruzi probala življenje na koruzi, saj še koruza ni godna zato, pa še hitro sta pritekla za nami. :D :D

Pokošena travniki so dišali kot kolonjska voda Pokošeno seno. :D Kar veliko te vode so morali politi po travnikih, da so ujeli pravi vonj :shock: pokošenega sena. To se je pokazalo na nekaterih travnikih, na katerih tega vonja niso zadeli, :cry: verjetno so porabili premalo kolonjske vode, saj so travniki imeli vonj po amoniaku, :cry: da uporabim najblažji izraz za tako dišavo. :( :(

No, en krog okoli Brda je bil tako naokoli, sledila je brunarica. :shock: Analiza je bila tako vsestranska, da jo je nemogoče opisati na hitro. Natakarica se je izkazala za pošteno, :evil: saj ko sem ob odhodu hotel plačati zapitek, je dejala, da je že vse plačal simpatičen fant v rdečem jopiču. :shock: Dobro si ga je zapomnila, ne samo zato, ker je GregorB simpatičen, ampak ker se verjetno na Gorenjskem redko zgodi, da kdo plača ves zapitek za celo omizje. :shock: Hvala GregorB.

Spoznali smo še ennega simpatičnega TFjevca, to je Primus, ki mu je, kot je bilo razbrati iz njegove takojšnje vključitve med forumce, TF že zlezel pod kožo. :D Zdaj pa dosti, saj me je Dule na analizi opozoril, naj dolge članke razbijem na več delov, da jih je lažje brati. :D Zelo uvidevno me je opozoril, hvala Dule, ampak prsti kar ne nehajo udarjati po tipkah, zato sem upošteval Duletov nasvet. :D

Pisanje kar ne poneha, verjetno zato, ker je bil sredin tek okoli Brda spet novo lepo doživetje v okviru TF. :D :D Zdaj pa je res konec, za ostale pa vabilo na naslednji tek. Če ne boste prišli, vam bo žal in basta fidli! :D
 Nataša
Meni je žal, da me ni blo. v ta namen se po glavi tolčem z gumjastim kladivom. Fotr, kaj pomeni basta fidli?

Včeri me je Grega sicer nekaj vabu na Brdo, pa vidim, da sem res zamudla dogodek, s katerim je fant dokazal, da je pravi neuvrščenec, ne pa gorenc. bravo. na žalost sem prevajala pa nisem uspela prit.

naslednjo sredo se pa prikažem, podobno obljubla Simi, vas brdovce pa vabim v četrtek v naše rovte.

LP
Uporabniški avatar
 Dule
Fotr napisal/-a:Zdaj pa dosti, saj me je Dule na analizi opozoril, naj dolge članke razbijem na več delov, da jih je lažje brati. Zelo uvidevno me je opozoril, hvala Dule, ampak prsti kar ne nehajo udarjati po tipkah, zato sem upošteval Duletov nasvet.

Evo Fotr deluje :wink: .
Prebral sem do konca ne da bi se zgubil med vrsticami.. :D :P
Uporabniški avatar
 gregorb
No torej moramo pohvalt brunarco, so pošteni in še bomo prišli!
:lol:

PS:
Nta sem prevedu vse prisotne in jim povedal da moraš žal doma neki pozdravljat!
Uporabniški avatar
 Fotr
Nataša napisal/-a:...Fotr, kaj pomeni basta fidli?

Nataša, ti pa res znaš izbrati tako vprašanje, na katerega se na da odgovoriti z ja, ali ne ali dobro ali vsaj takole in takole, če ne ampak in toda, za odogovor na tvoje vprašanje je treba pogledati v SSKJ, v ST, V SP, v SNJ, v SAJ, v SLJ, v ES, v VSL, v KSJ FIDA. :D :D :D

Da se izognem naslednjim vprašanjem, naj raje takoj povem da SSKJ pomeni Slovar slovenskega knjižnega jezika, ST je slovar tujk, SP je slovenski pravopis, SNJ, SAJ, SLJ so slovarji nemškega, angleškega in latinskega jezika, ES je enciklopedija Slovenije, VSL ni veleslalom ampak veliki splošni leksikon, KSJ je korpus slovenskega jezika, ki se imenuje FIDA in ne vem kaj FIDA pomeni. :D :D :D

Ampak v tem primeru, kaj pomeni "basta fidli" vse te literature in gradiva nisem uporabil, to velja za ostale odgovore na Ntina vprašanja, basta fidli pa je možno razložiti samo na izkustvenem načinu in po dolgoletni praksi.

Basta fidli, v nadaljevanju BF, sta dve slovenski besedi, izrečeni v napol primorskem in napol prekmurskem narečju in se v slovenskem knjižnem jeziku glasita "boste videli". :D :D To je mišljeno kot lahna, dobronamerna grožnja, navadno v povezavi, če ne boste prišli na tek v Kamniško Bistrico, vam bo žal in boste videli, da vam bo žal. Ali pa na primer, če ne boste prišli na tek okoli Brda, potem tudi mi ne bomo prišli na tek v Kamniško Bistrico, boste videli. :D :D Da grožnjo podvojimo, lahko dodamo samo prislov že in boste videli se spremeni v boste že videli, kar pa je že resna grožnja, ampak jaz sem uporabil samo boste videli, oziroma BF. :D :D

Ima pa besedna skupina BF tudi mednarodni pomen. Kot se spomnim, pomeni medmet "basta" v pogovornem jeziku konec, zadosti, dovolj, fidli pa ima besedni koren v besedi fideltat, :evil: kar ne pomeni, da je nekdo ukradel Fidela Castra, 8) ampak pomeni zaupanje, zvestobo ali zanesljivost. :shock: Izpeljanka iz tega je tudi Fides, ki tudi pomeni zvestobo, ampak samo če plačaš članarino, :evil: pa tudi mnogo psov se imenuje Fido, kar pomeni zvest. :shock: Pri nas se Zvest imenuje samo slovenski slikar in grafik Apollonio, pa še za njega ne vem ali je to ime ali priimek. :D :D :D

Tako lahko slovensko grožnjo BF ali boste videli, spremenimo v mednarodno, ki se prav tako glasi BF ali basta fidli, in pomeni konec zaupanja, :shock: dovolj zvestobe, :shock: skregan sem; :shock: če ti ne boš prišel tudi jaz ne bom; :shock: če ti kaj ni prav, pa grem; :shock: ne maram te več videti, :shock: če ne prideš na Brdo, tudi jaz ne pridem v Bistrico.... :shock: Skratka izraz "basta fidli" na kratko pomeni: :D "Če ne pridete v Kamniško Bistrico, boste videli, ne maram vas več, pri meni ste izgubili zaupanje in sem z vami skregan, vseeno mi je, če ne boste videni na tekih in boste videli, da tudi mene ne boste videli..." :shock: Drugih obrazložitev tega izraza nisem zasledil, če pa ugotovim še kakšen pomen, :D bom o tem seveda obvestil vse pristojne in vse vas, da boste videli, kaj vse pomeni izraz BF. :D
Tole pa že paše v kako drugo temo, zato prosim moderatorja če jo lahko prenese in boste videli, da bomo še kaj napisali o tem. :D :D

Nataša napisal/-a:...vas brdovce pa vabim v četrtek v naše rovte.

Skoraj zagotovo obljubim udeležbo, izkušnje bom nabiral v soboto v Vratih. :D :D
Uporabniški avatar
 jcerni
V glavi že imam stockholm maraton - http://www.marathon.se/stockholm/Start/index.cfm?Lan_ID=3- ki bo v nedeljo 4. junija 2005. Potrebno je teči malo več kilometrov.
Izkoristil sem pomoč tekačev iz TF, ki se vsako sredo zbiramo na Brdu pri Kranju.
Štartam doma v Strahinju, nato tečem proti Cegelnici, zavijem v Udenboršt, potem po kolovozu do Mlake pri Kranju, dalje do Bobovka mimo Krokodilnice in Čukove jame do štarta TF, ki je na Z vhodu v kompleksa Brdo. Do tja je slabih 5 km.
Nato s TF odtečemo dokaj hitro krog okoli Brda s povprečno hitrostjo okoli 15 km/h. Ta razdalja je okoli 10 km. Nato pa v obratnem vrstnem redu odtečem traso, ki je bila opisana najprej - Brdo, Bobovek, Mlaka, Cegelnica, Strahinj (glejte sliko 1).
Če bi treniral sam, ne bi nikoli odtekel v tako živahnem tempu.

Slika 1: Trasa proge Strahinj - Brdo + krog okoli Brda

Slika
p. s.: to progo bom odtekel samo občasno, kajti analize v Brunarici, pa tudi ni zanemarjati.
Nazadnje spremenil jcerni, dne 30 Jul 2004, 09:17, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 miro
Fotr ,ti si pa res pravi vzgojitelj ,tako lepo nam razlagaš stvari , da si boljši od Tačka -BRAVO. V roditeljski vzgoji si res doma.
Lp
Miro

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA