Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Bom danes jest začel s poročilom,zjutraj je blo še kar oblačno in frišno pol pa sonce in vročina,tko da je blo kar zanimivo med tekmo.Na štartu veliko poznanih,tko da nam ni blo dolgčas pol pa štart ,proga dokaj lepa skoraj nič blata skozi gozd pol pa v glavnem sam sonce.Tempo pa sem mel po občutku(ne najdem ure)tko da nisem vedel v cilju kakšen rezultat sem dosegel.Po ogledu rezultatov pa sem videl da sem 13 na 7km skupno in 5 v kat.Čas pa 10sek. slabši kot prejšne leto tko da sem kar zadovoljen z rezultatom,otroci pa so že spet pobral neki kolajn.Prireditev odlično uspela,graja pa samo na skupni štart otrok na 500m in 1000m,otroci niso vedeli da morajo po prvem krogu končati 500m in so zato nekateri 5-6 letniki tekli kar 1000m.,drugače pa super še pridemo.
Tek Bevke, praktično moja domača dirka (najbližji tek mojemu domu, po delih trase tega teka pogosto tečem). Tokrat sem bil na štartu drugič.

Tokratno prireditev si bom zapomnil po soncu, odlični progi (v primerjavi z lanskim letom praktično nič blata; nov je tudi alsfalt na cesti Bevke-Drenov Grič (prej makedam), cca 300m trase teka), fajn družbi, organizaciji, navijačih, bograču in pivu v cilju... :D

Dober tek za test hitrosti po razgibanem terenu. Čeprav nisem vedel, ali se bom sestavil do sobote oz. ali ima smisel iti na tekmo (prejšnji vikend me je namreč zvila trebušna gripa) sem se v četrtek le prijavil. Pred tekom tako nisem pričakoval ničesar.

Tokrat sem (za spremembo) bil na štartu dovolj zgodaj, da sem štartal z 2. vrste. Kmalu po štartu, pred vstopom na gozdno pot sem zaslišal navijanje mojih sokrajanov... celo megafon so imeli s seboj (I'm famous)! :lol: Hvala navijačem, bili ste odlični! :clap: :D
Morda sem začel celo nekoliko prehitro, saj je v 2. krogu na posameznih odsekih hitrost nekoliko padla (za to je verjetno kriva seveda tudi slabša forma).
Po prvem krogu jih je kar nekaj zaključilo 7 km preizkušnjo, nekateri so se ustavili sredi ceste, nekateri so hodili čez cesto (do mize s hrano in pijačo), tako da sem moral za nekaj metrov upočasniti... morda bi lahko organizatorji pregradili cilj za 7km in 14km. V 2. krogu sem prehitel le enega tekača, ostali pa so bili občutno pred menoj (na ravninah jih nisem niti videl več). :D

Zadovoljen da sem tek končal brez težav s tempom, ki sem ga trenutno zmožen (povprečni pulz 180, max. 189). 8) Čas 54:47 (dobre 4 min hitreje od lani) je zadoščal za skupno 5. mesto in 2. v kategoriji (2. stopničke v novejši zgodovini mojega teka in prvo srebro :lol: ). :D

Nekaterim je sonce povzročalo nekaj težav, ampak mislim, da je bilo ob progi dovolj okrepečvalnic(če se ne motim 3 ali 4).

Če se je lani podelitev zavlekla, so se tokrat organizatorji držali napisanega v razpisu in z razglasitvijo rezultatov pričeli ob napisani uri - ob 14ih, tako da je bila podelitev končana približno ob 15ih.

Tokrat le peščica :TF) tekačev... verjetno je svoje naredila lanska (pre)kasna razglasitev rezultatov in množica ostalih tekov v istem terminu. :P
Nazadnje spremenil 5r002, dne 05 Jun 2010, 21:44, skupaj popravljeno 2 krat.
Ja, moj tretji nastop v Bevkah se po eni strani ni ravno končal po mojih željah, saj sem od željenega časa 27 min oziroma od PB-ja na tej progi (26.52) bil "preveč" oddaljen, po drugi strani pa sem imel več "sreče kot pameti" in si v svoji kategoriji za 4 sekunde pritekel 3. mesto :D, kar me je zelo presenetilo oziroma razveselilo :D :D...očitno konkurenca ni bila (pre)močna oziroma je večina boljših od mene teklo na 14 km...
Vsekakor me je presenetila velika vročina, ki jo zjutraj še nikjer ni bilo... :shock: :oops:, sicer mi vročina ponavadi dela probleme, vendar jo tokrat ne bom jemal kot nek izgovor za časovno slab tek, prve tri kilometre je sicer še šlo povprečno na 3.52, vendar se je v drugi polovici proge že počasi kazala kriza, hitrost je padala in v zadnjih 3 kilometrih sem za moje pojme že joggiral... :oops: :evil: :roll:
No kokrkoli že, vse se je dobro končalo, v cilju sem se dolgo časa hladil v senci, srečal zelo malo poznanih TF-jevcev :? :(...medalje oziroma podelitve se mi ni dalo čakati, tako, da sem se na hitro odpravil proti domu...

Lp! :wink:
Bravo?
Obivankenobi nisi počakal na podelitev svoje kolajne? Te razumem, a ti tega ne bi prisodil. :D Očitno so organizatorji spet mečkali zaradi vaške veselice. Je pa tole luštna tekma, ki se jo redno udeležim, letos me ni me bilo, ker ne morem biti na dveh mestih hkrati.
Obivankenobi, jaz pa ti ne bom čestital za medaljo, ker vem da ti nič ne pomeni, glede na to, da čas ni bil najboljši. Tudi meni nebi. Očitno res ni bilo prave konkurence, če tempo nad 4 min. zadostuje za medaljo. Ko si ravno omenjal tvoj best time, sem šel še jaz pogledati v rezultate mojega lanskega (26:37), pa ni bilo dovolj za medaljo.

Ni fora v tem, da nebi bil dovolj pripravljen. Ti enostavno potrebuješ enega poznanega, s katerim lahko tekmuuješ in takrat daš veliko več od sebe.

Zdi se mi, da letos sploh še na nobeni tekmi nisva tekmovala medsebojno. Bova kaj oživila najine "fighte?"
tae napisal/-a:Obivankenobi, jaz pa ti ne bom čestital za medaljo, ker vem da ti nič ne pomeni, glede na to, da čas ni bil najboljši. Tudi meni nebi. Očitno res ni bilo prave konkurence, če tempo nad 4 min. zadostuje za medaljo. Ko si ravno omenjal tvoj best time, sem šel še jaz pogledati v rezultate mojega lanskega (26:37), pa ni bilo dovolj za medaljo.

Ni fora v tem, da nebi bil dovolj pripravljen. Ti enostavno potrebuješ enega poznanega, s katerim lahko tekmuuješ in takrat daš veliko več od sebe.

Zdi se mi, da letos sploh še na nobeni tekmi nisva tekmovala medsebojno. Bova kaj oživila najine "fighte?"

Tae, po svoje imaš prav, medalje se mi res ni dalo čakati, pa še ene druge stvari sem imel v planu...,(kolikor pa berem, organizatorji letos niso zavlačevali s podelitvijo medalj, pa bi tudi brez problema počakal do 15.00 ure...), ker nisem bil zadovoljen z svojim tekom in sem smatral, da si je nisem zaslužil... :oops: :roll:, ja "prava" konkurenca bi verjetno pripomogla k kakšnemu boljšemu nastopu...je pa res, da še nisem vzpostavil pravega treniranja, en teden nazaj sem se ubadal še z zdravstvenimi problemi oziroma pretreniranostjo (nekaj dni sem popolnoma počival..), potem sem spet hotel na hitro vzpostaviti formo, kar se mi je na tekmi pokazalo kot napačna poteza, saj sem tek začel z težkimi nogami...no, pa da ne bom preveč jamral,kot sem že omenil, konkurenca je zmeraj dobrodošla, samo se mi zdi, da te bi trenutno težko dohajal, za "fighte" pa ni problema, sprejmem izziv, naslednjo tekmo imam v planu 19.06. na Bledu (Tek okoli blejskega jezera), pa če imaš čas, se lahko tam pomeriva... :wink:

Lp!
ehh, kje so časi, ko so bile Bevke sinonim za aktivno druženje vesele TF ekipe .... nostalgija, kje si :D
masa tekem reducira obisk, tako, da niti ni presentljivo, da gledalci ob progi tako z veseljem pozdravijo vsakega tekača ( ali pač le nekatere bolj :oops: ). nekdaj so digitalci padali v sladice, čevapi so se jedli po principu 2/3, vetreranke so komaj čakale proglasitve, ko so se lahko malce stiskale z zvezdniki malih ekranov .... :D tokrat sem bil pač najbolj zadovoljen, da je bilo omogočeno tuširanje, ker biti prešvican še ...... aja, sej DM tek je bil že prej :roll:

malce me je traumirala plitvička prijava, zato sem herojsko nastavil bledolično kožo 14 km stezi. posledica je bil realno povprečen čas, in rdečica zgornjih okončin, ki se je ne bi branila lica kmečke neveste pred oltarjem. proga res ni dopuščala nerealnih pričakovanj, sem bil pa kar aktiven pri odzdravljanju lokalnemu prebivalstvu. človek res ne ve, ali se šparajo celo leto, da se potem pokažejo v najlepši luči, morda pa želijo le izraziti hvaležnost za obisk. khhm, bom vprašal drugo leto. še raje, če bodo za malico spet tako dobri šampinjončki z gorgonzolo - pa pivo for free 8)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA