- 11 Jul 2012, 10:25
Bilo nas je nekaj s Tekaškega foruma, ampak poročil še ni.
Moj drugi olimpik, tokrat z gorskim kolesom.
Bom začela na začetku.
"Predpriprava"
Sobota, dan pred tekmo. Zadnji "plavalni trening". No, ja. 5 km plavanja v jezeru (Zagreb) ni ravno mačji kašelj. Po tem plavanju me je naslednji dan (torej v nedeljo zjutraj) vse bolelo in spraševala sem se, kaj mi je bilo treba tega, da grem zdaj še na triatlon.
PripravaPo naju s Kairosom je prišel Raziskovalec (hvala mu, dan potem nama je še veliko bolj pomagal pri selitvi
). Prišli smo pravi čas, da sem si jaz na stojnici priskrbela še triatlonski dres in ga tudi poskusila.
Plavanje
Plavalo se je v jezeru. Voda je lepa, bila je pa precej valovita, zato je bilo plavanje kar zahtevno. Ker me je odnašalo, sem skoraj ves čas plavala prsno, da sem vsaj videla, kam je treba.
Menjava 1
Nimam pojma, kaj jaz počnem na menjavi - oziroma kaj počnejo vsi drugi. Res sem obuvala nogavice in superge, da sem morala natalniti sončna očala in čelado - ampak saj to morajo menda narediti tudi drugi. Kako to drugim uspe v pol minute, jaz pa potrebujem dve minuti več?
Kolo
Kolesarska proga mi je bila všeč, ker je precej razgibana, je pa vedno bolj pihalo, zato je bil kolesarski del težek.
Menjava 2
Ta mi še kar gre, ker pač nimam kolesarskih čevljev in že kolesarim v tekaških, tako da se mi ni treba preobuvati. Druga stvar pa je, da je tako malo prostor za kolo, da pri obešanju kolesa po nesreči zadeneš čelado na sosednjem kolesu, ta pade na tla, ti jo potem pobiraš ... pa gredo sekunde.
Tek
Tudi lepa peščena proga - glede na vreme je bilo to veliko bolj prijetno od asfalta, pa še tisti veter, ki me je na kolesu tako motil, je tu prišel prav.
Imam dve kritiki na račun organizacije.
Cestna zapora. Ob koncu kolesarskega dela proge, ko nas je bilo tam le še nekaj (med njimi midve z Lenči, ki sva skupaj preklinjali veter), so redarji začeli sproščati zaporo. Kar sicer samo po sebi še ni tako slabo, če bi se res vsi, ki so jih spustili skozi, znali obnašati. Zanimivo, da je tistih nekaj voznikov avtomobilov peljalo res previdno, ampak enkrat se je neposredno pred mano ustavila rekreativna kolesarka, ravno ko sem hotela iti (povsem pravilno po levi) mimo nje, ona pa se ni znala odločiti, ali bi se ustavila, ali bi peljala naravnost ali pa bi mogoče zavila v levo. Sicer sem se na mojem gorcu z disk zavorami pravočasno ustavila, tako da sem izgubila le nekaj sekund, ampak če bi bila na cestnem kolesu, mi pa to mogoče ne bi uspelo. Sprašujem se, kdo bi bil kriv, če bi zaradi tega padla in se poškodovala: organizator, ta punca, ki se ne zna obnašati v prometu, ali pa mogoče celo jaz sama zaradi "prekratke varnostne razdalja"?
V glavnem, v menjalni prostor sem zaradi tega prišla zelo slabe volje in se opravičujem nič krivemu redarju, ki me je počakal tam.
Tekaški del proge in označbe. Res se je teklo v krogu, ampak v ene delu tega kroga, tik pred ciljem, je bil razcep, ki ga stari tekmovalci verjetno niste niti opazili, mene pa je za nekaj časa zmedel in nisem vedela, kam. Odločila sem se sicer pravilno, ampak tam bi moral stati redar. Ali pa bi vsaj postavili kakšno oznako.
Moj drugi olimpik, tokrat z gorskim kolesom.

"Predpriprava"
Sobota, dan pred tekmo. Zadnji "plavalni trening". No, ja. 5 km plavanja v jezeru (Zagreb) ni ravno mačji kašelj. Po tem plavanju me je naslednji dan (torej v nedeljo zjutraj) vse bolelo in spraševala sem se, kaj mi je bilo treba tega, da grem zdaj še na triatlon.
PripravaPo naju s Kairosom je prišel Raziskovalec (hvala mu, dan potem nama je še veliko bolj pomagal pri selitvi

Plavanje
Plavalo se je v jezeru. Voda je lepa, bila je pa precej valovita, zato je bilo plavanje kar zahtevno. Ker me je odnašalo, sem skoraj ves čas plavala prsno, da sem vsaj videla, kam je treba.
Menjava 1
Nimam pojma, kaj jaz počnem na menjavi - oziroma kaj počnejo vsi drugi. Res sem obuvala nogavice in superge, da sem morala natalniti sončna očala in čelado - ampak saj to morajo menda narediti tudi drugi. Kako to drugim uspe v pol minute, jaz pa potrebujem dve minuti več?

Kolo
Kolesarska proga mi je bila všeč, ker je precej razgibana, je pa vedno bolj pihalo, zato je bil kolesarski del težek.
Menjava 2
Ta mi še kar gre, ker pač nimam kolesarskih čevljev in že kolesarim v tekaških, tako da se mi ni treba preobuvati. Druga stvar pa je, da je tako malo prostor za kolo, da pri obešanju kolesa po nesreči zadeneš čelado na sosednjem kolesu, ta pade na tla, ti jo potem pobiraš ... pa gredo sekunde.

Tek
Tudi lepa peščena proga - glede na vreme je bilo to veliko bolj prijetno od asfalta, pa še tisti veter, ki me je na kolesu tako motil, je tu prišel prav.
Imam dve kritiki na račun organizacije.