Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Bilo nas je nekaj s Tekaškega foruma, ampak poročil še ni.

Moj drugi olimpik, tokrat z gorskim kolesom. :D Bom začela na začetku.

"Predpriprava"
Sobota, dan pred tekmo. Zadnji "plavalni trening". No, ja. 5 km plavanja v jezeru (Zagreb) ni ravno mačji kašelj. Po tem plavanju me je naslednji dan (torej v nedeljo zjutraj) vse bolelo in spraševala sem se, kaj mi je bilo treba tega, da grem zdaj še na triatlon.

PripravaPo naju s Kairosom je prišel Raziskovalec (hvala mu, dan potem nama je še veliko bolj pomagal pri selitvi :cast1: ). Prišli smo pravi čas, da sem si jaz na stojnici priskrbela še triatlonski dres in ga tudi poskusila.

Plavanje
Plavalo se je v jezeru. Voda je lepa, bila je pa precej valovita, zato je bilo plavanje kar zahtevno. Ker me je odnašalo, sem skoraj ves čas plavala prsno, da sem vsaj videla, kam je treba.

Menjava 1
Nimam pojma, kaj jaz počnem na menjavi - oziroma kaj počnejo vsi drugi. Res sem obuvala nogavice in superge, da sem morala natalniti sončna očala in čelado - ampak saj to morajo menda narediti tudi drugi. Kako to drugim uspe v pol minute, jaz pa potrebujem dve minuti več? :shock:

Kolo
Kolesarska proga mi je bila všeč, ker je precej razgibana, je pa vedno bolj pihalo, zato je bil kolesarski del težek.

Menjava 2
Ta mi še kar gre, ker pač nimam kolesarskih čevljev in že kolesarim v tekaških, tako da se mi ni treba preobuvati. Druga stvar pa je, da je tako malo prostor za kolo, da pri obešanju kolesa po nesreči zadeneš čelado na sosednjem kolesu, ta pade na tla, ti jo potem pobiraš ... pa gredo sekunde. :D

Tek
Tudi lepa peščena proga - glede na vreme je bilo to veliko bolj prijetno od asfalta, pa še tisti veter, ki me je na kolesu tako motil, je tu prišel prav.

Imam dve kritiki na račun organizacije.

:arrow: Cestna zapora. Ob koncu kolesarskega dela proge, ko nas je bilo tam le še nekaj (med njimi midve z Lenči, ki sva skupaj preklinjali veter), so redarji začeli sproščati zaporo. Kar sicer samo po sebi še ni tako slabo, če bi se res vsi, ki so jih spustili skozi, znali obnašati. Zanimivo, da je tistih nekaj voznikov avtomobilov peljalo res previdno, ampak enkrat se je neposredno pred mano ustavila rekreativna kolesarka, ravno ko sem hotela iti (povsem pravilno po levi) mimo nje, ona pa se ni znala odločiti, ali bi se ustavila, ali bi peljala naravnost ali pa bi mogoče zavila v levo. Sicer sem se na mojem gorcu z disk zavorami pravočasno ustavila, tako da sem izgubila le nekaj sekund, ampak če bi bila na cestnem kolesu, mi pa to mogoče ne bi uspelo. Sprašujem se, kdo bi bil kriv, če bi zaradi tega padla in se poškodovala: organizator, ta punca, ki se ne zna obnašati v prometu, ali pa mogoče celo jaz sama zaradi "prekratke varnostne razdalja"? :twisted: V glavnem, v menjalni prostor sem zaradi tega prišla zelo slabe volje in se opravičujem nič krivemu redarju, ki me je počakal tam.

:arrow: Tekaški del proge in označbe. Res se je teklo v krogu, ampak v ene delu tega kroga, tik pred ciljem, je bil razcep, ki ga stari tekmovalci verjetno niste niti opazili, mene pa je za nekaj časa zmedel in nisem vedela, kam. Odločila sem se sicer pravilno, ampak tam bi moral stati redar. Ali pa bi vsaj postavili kakšno oznako.
Bravo Špela, bravo Raf in ostali.
Špela, nkar se preveč jezit! (Bi napisala, da ni preveč dobro za kožo, pa se bojim, da me bo kdo linčal. :-))
Raf, res je da tekači zmagujete na triatlonu, saj ste v teku res v prednosti-poznam ta občutek iz preteklih let. :-) Me veseli, da si zapisal in ugotovil, da je triatlon prav zabaven, pester, zanimiv- hitro mine, ker non stop misliš, kako naprej ...

Triatloni so skoraj vsak vikend, pa naj jih našteje kdo, ki je s tem bolj natekočem.
Sončka napisal/-a:Bravo Špela, bravo Raf in ostali.
Špela, nkar se preveč jezit! (Bi napisala, da ni preveč dobro za kožo, pa se bojim, da me bo kdo linčal. :-))

Sončka, saj se ne jezim. :wink:
Jezila sem se tam, v zadnjem krogu na kolesu in v menjalnem prostoru. Na teku me je jeza že minila, vsaj dokler nisem prišla do zagate na križišču (ampak spet se v drugem, tretjem in četrtem krogu nisem več jezila, ker sem takrat že vedela, kam). :D

Sem pa vseeno morala to zapisati, kot pripombo organizatorjem, drugače bodo mislili, da je bilo vse 100-odstotno dobro. :wink:
raf napisal/-a:Je še kaka tekma letos v triatlonu pri nas?

Julija je malo pavze, da gredo lahko tudi triatlonci na dopust :wink:

Prvi naslednji triatlon je 11.8. v Primostku, kjer sem jaz pred dvema letoma doživela triatlonski krst.
Menim, da je ta triatlon najbolj primeren za začetnike. Letos spet načrtujem udeležbo.
Pa na Jesenice bi spet prišla. Upam, da ne bosta oba na isti dan.

Koledar tekem je objavljen na spletni strani Triatlonske zveze Slovenije, kjer so objavljene tudi morebitne spremembe in odpovedi. Teh je bilo letos kar precej.
http://www.triatlonska-zveza.si/tekmova ... 202012.pdf
LpE
V soboto, 25. avgusta 2012, bo Triatlon Bakovci 2012. Tekmovanje bo potekalo sočasno in na isti progi kot dvojni ironman triatlon za svetovni pokal, katerega start je že v petek, 24. avgusta 2012. Ultra triatlonci bodo v času tekmovanja v super sprintu in sprintu že vsi na tekaškem delu proge (84 km), kar bo posebna zanimivost za gledalce in tekmovalce. Na ta dan bo več preizkušenj:

- triatlon za vsakogar, namenjen rekreativcem in začetnikom (250 m, 10 km, 1,5 km),
- akvatlon za otroke, rojene leta 2001 in kasneje,
- prvenstvo Republike Slovenije v super sprint triatlonu za kadete ter st.
dečke in deklice (250 m, 10 km, 1,5 km),
- prvenstvo Republike Slovenije v sprint triatlonu za mladince, člane in
veterane, nastopijo pa lahko tudi rekreativci (750 m, 20 km, 5 km).

Več informacij in spletne prijave lahko že najdete na spletni strani organizatorja http://www.ttt.si (Team Turbo Tropovci).
miro napisal/-a:Če smo že malo zašli iz teme - Sončka sredi avgusta bo zopet rekreativni triatlo na Jesenicah - upam, da se vidimo!
Lp
Miro

Če bova z Raziskovalcem doma, pa res pridem tudi jaz zraven. Je tak lušten družaben ne preveč tekmovalen (no, če kdo hoče, lahko pa tudi pokaže, kaj zmore, ane :-)) dogodek.
spela* napisal/-a:
Sončka napisal/-a:Bravo Špela, bravo Raf in ostali.

Sončka, saj se ne jezim. :wink:
Jezila sem se tam, v zadnjem krogu na kolesu in v menjalnem prostoru. Na teku me je jeza že minila, vsaj dokler nisem prišla do zagate na križišču (ampak spet se v drugem, tretjem in četrtem krogu nisem več jezila, ker sem takrat že vedela, kam). :D

Sem pa vseeno morala to zapisati, kot pripombo organizatorjem, drugače bodo mislili, da je bilo vse 100-odstotno dobro. :wink:

Sej vem, sej vem. Drugo leto boš pa tudi ti že vedela, kako in kaj. :-) Če bo pa organizator popravil napake, pa toliko bolje.
Pa še moje poročilo :D :

Moj drugi letošnji triatlon. Po Company triatlonu v Celovcu sem rekla, da če bo napoved vremena do 30 stopinj, pa grem. Itak je to bilo v mojem programu kot prvi dolgi trening za LM :D . In ker je bila napoved prava, sem se prijavila :D . In sedaj ne verjamem več niti malo vremenoslovcem, so me pošteno :-- . Je pa res, da je bilo 2 stopinji manj kot lansko leto :lol: . Pravo razkošje.

No, od srede do nedelje sem "štelala" glavo. Predvsem kolesarski del, saj sem letos kolesarila samo v Celovcu :oops: . In se pripravila na vročino, s posebej pripravljeno hladilno torbo za v menjalni prostor :clap: .

Plavanje sem komaj čakala, da začnemo, ker sem si želela ohladitve. Štart iz zadnje vrste uspel in lepo sem vrtela rokice. Le valovi in tok so mi nagajali, da sem se pošteno namučila loviti smer do boje. Nazaj grede pa so bili valovi v "napačno" smer, tako da sem se tudi malo hidrirala :lol: . Izhod iz vode in čof v vodo. Ojoj, voda je prišla v očala in tako sem obstala in jo spravila ven, potem pa spet v vodoravni položaj in čof, čof, čof. Lepo ven iz vode, vzamem garminčka in grem v menjalni.
Lepo na izi obuvanje, bidona iz hladilne torbe na kolo, vzamem gel, čelado gor, očala in bičiklat. Sem morala malo počakati, je bila "rdeča" da sem lahko zavila na glavno promenado :lol: . Pravilno, saj bi s svojim počasnim prihodom zelo ovirala ta hitre. Že v prvem kilometru sem ugotovila, da bo težka, ker me je klub moji obilni postavi veter pošteno premikal, o tem, da mi je pa non stop na zavoro tiščal pa sploh ni za govorit :twisted: . No, v prvem krogu sem nekako ujela logiko prestav :oops: , v drugem me je še bilo malček strah ta hitrih, ki so šli na milimetre mimo (joj, da se le ne bi jaz kaj premaknila in komu pokvarila dirko - je šlo skozi moje misli), v tretjem krogu nas je bilo že manj in sem si upala malo spustit na ovinkih, v četrtem sem se že počasi poslavljala od redarjev, v petem pa sem s strahom opazovala cesto, če bo kakšen avto le preveč divjal (so me kar presenetili, lani ni bilo avtomobilov na progi med tekmo), no na srečo so bili previdni. In komaj sem čakala, da neham vozit, ker se je moja zadnjica že pošteno pritoževala (hja, tako je pač, premalo vaje :lol: :oops: ).
Menjalni prostor in spet gelček iz hladilne torbe, pijačka, lepo počasi obujem superge.
Počasi pričnem s tekom, previdno, kaj bodo rekle mišice. Hm, kar gre, je že prvi ovinek pred mano. Sonce ni več tako visoko, vroče je, vendar vsa pohvala, da je štart urco kasneje. Držim svoj tempo, a posledice so tukaj. Nevajenost kolesarjenja terja svoj davek. Zateguje. Za fotografe se še nasmejem, drugače pa grizem. Po dveh krogih si že malček oddahnem, še 5 km in smo uspešno zaključili. Zadnji krog skušam malo pospešit, ker energije je še. Nak, ne bo šlo, me je skoraj skupaj potegnilo. Nič, cilj je pomemben, grem lepo počasi do konca. Še zadnje slovo na obratu od prijaznih podajalcev vode, malček sprehoda, da se osvežim in popijem in tečem naprej. Stisnem zobe, se trudim. Samo še kilometrček, samo še 500 metrov, punca, zmaga je tvoja, dajmo. Uh, sem res odlična motivatorka, še sebe spravim v dobro voljo :clap: .
Ciljna ravnina. Nak, nobenega šprinta ne bo, ni šans. Neko posebno zadovoljstvo me preveva ob misli, da sem tudi časovno odlično opravila. In cilj je mimo. Zadovoljstvo pa prihaja. Skušam sprostit mišice čimprej. Za intervju se še potrudim :D , potem pa do naših TF triatlončkov :laola .
Ne morem pomagati, tale olimpik je meni prirasel k srcu, bo moralo biti kaj res hudega, da ga spustim (nekolesarjenje ne spada zraven :-- ).
In posebna čast zame, saj sem kot "najmlajša" :oops: udeleženka prejela posebno priznanje. Uh, streznitev pa je, glava je mladostna, EMŠO pa kaže čisto drugačno sliko :-- .
In še konec koncev posebna motivacija zame: nisem bila zadnja :lol: :-- .
P.S.: Danes že razmišljam o kolesu :-- , imam očitno hitro regeneracijo :-- .
Čestitke vsem udeležencem, pohvala organizatorjem, meni je bilo zelo všeč, da so prestavili menjalni prostor, veliko bolj prijazno za tekmovalce je bilo. No, avtomobilčke boste prihodnje leto bolj pod kontrolo spravili, če bo tako vroče boste še vedno enako odlično skrbeli za vodo na teku in bomo udeleženci z veseljem razmišljali o novih udeležbah.
Vidim, da je še kar nekaj tekem...Verjetno se bom udeležil v Prekmurju triatlona, ker me zanima res kako je biti skupaj na dirki z ultra triatlonci....
Vidim, da nisem bil edini, ki se je zgubljal na obratu teka pri jezeru....jaz sem pa kar naprej tekel, ker sem pričakoval redarja ali kako oznako in sem pri mostičku kakih 300 m naprej ugotovil, da sem zgrešil....Seveda sem se hotel pritožit organizatorju, ampak sem potem drugi krog eleganto skrajašal za približno isto in je bila razdalja še vedno 4,7 km, ker ta krog, ki je kao 5 km ni ravno toliko dolg....Glede razdalje vem, da je krajša, ker sem na večernem teku na 5km spet izmeril 4,6 km ...Kljub tem nevsečnostim je bila casting ponudba ekstra dobra, ker mi je bilo všeč, da smo jedli iz krožnikov in smo bili postreženi, kot pravi gostje.
Bi pa še dodal pripetljal iz menjalnega prostora, ki že meji na vic dneva....pač tam sem imel v ruzaku vse pripravljeno za menjavo kapa, brisača,majica in ko pridem iz kolesa na tek in se hočem obrisati in pogledam v ruzak opazim vse črno.....mravelj je bilo toliko, da brisača ni bila bela, amapak črna...Skratka mati narava je poskrbela, da so se sladkale mravlje na ostankih pjače, ki je ostala od prve menjave in seveda za drugič vem, da je treba ruzak dati na drog, če je trava za podlago...
raf napisal/-a:Vidim, da je še kar nekaj tekem...Verjetno se bom udeležil v Prekmurju triatlona, ker me zanima res kako je biti skupaj na dirki z ultra triatlonci....

Občutek je odličen! Predvsem zato, ker tudi če prideš med zadnjimi iz vode in s kolesa, na teku še vedno koga prehitevaš - udeleženci dvojnega ironmana imajo na srečo počasnejši tempo od "sprinterjev". :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA