Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Edino kar me pri tistem Siolovem clanku moti je tisto negodovanje glede startnine. Glede na to, da je slo 100% startnine (razen pac ddv, ki ga nasa drzava na zalost hoce tudi pri taksnih stvareh) za Wings for life, se mi 30eur ni zdelo prevec. Konec koncev, je za recimo Ljubljanski maraton startnina od 30 do 70eur, s tem da gre pri tem denar izkljucno za profit organizatorja, pri tem teku pa gre ves nas denar za Wings for Life, organizacijo in njene stroske pa krije Red Bull in ostali sponzorji. Tako da mi jokanje o "visoki" startnini nekako ni umestno. Mogoce bo potrebno zaceti ze enkrat locevati dobrodelnost in komercialne stvari, ceprav je tudi tukaj seveda Red Bull imel veliko za svojo reklamo, ampak dvomim da ne bi za denar, katerega so vrgli v to, dobil neprimerno vec s kaksnimi bolj klasicnimi nacini reklamiranja.
ogi napisal/-a:Konec koncev, je za recimo Ljubljanski maraton startnina od 30 do 70eur, s tem da gre pri tem denar izkljucno za profit organizatorja.

Tole me vedno zmoti in moram odgovorit, čeprav ne spada v to temo. Manipulianje s ceno 70 EUR se mi zdi nekorektno, saj to ceno plačaš, če se prijaviš mesec dni pred maratonom. Sicer je cena res 30 in 35 EUR, se pa na LM da tečt tudi za 27 (skupinska prijava) oz. 24 EUR, če imaš še lasten čip. Za to ceno pa zelo verjetno nikjer ne boš tekel na tako veliki prireditvi kot je LM.
Tudi nenehno operiranje z profitom organizatorja ni primerno. Ali si že kdaj zaprosil za kakšno zaporo ceste? No, jaz sem in vem, da ni brezplačno. Nasprotno, zelo drago je. Toliko o tem.
Se strinjam s tabo, nana.

In v nasprotju z ogijem imam jaz nekaj "težav" z "dobrodelnimi teki". Saj dobrodelnost je lepa stvar, ko gre res za dobrodelnost.
Ko pa je zadaj nekaj drugega (reklama) in to prodajajo kot dobrodelnost, me pa to ne navdušuje. Pa bi na Wings for life vseeno šla, če bi bila doma, tako kot sem šla na Formaraton - ampak ne zaradi "dobrodelnosti".

Seveda je pa to le moje mnenje in ima ogi (pa tudi kdo drug) vso pravico, da se z njim ne strinja. :wink:
Sorry ce tole ni bila dobrodelnost pa ne vem kaj naj bi potem bila. 100% startnine je slo izkljucno za Wings for life fundacijo in ne za stroske organizacije itd. Kot sem dobil info, so zbrali 3mio eur. Kaksne stroske je imel Red Bull z organizacijo cesa takega, si verjetno tezko predstavljas, verjetno so pa na globalni ravni zmetali v tole nekaj 10mio eur. Se pa strinjam, da je Red Bull dobil tudi kar nekaj marketinskega ucinka na podlagi tega. Ampak za razliko od velike vecine danasnjih firm (se posebej multinacionalk) je Red Bull se hudo cloveska firma, ki vrne velike kolicine denarja ljudem (pa naj bo to mesto Salzburg, sportniki ali pa razne fundacije). Pa da ne bo pomote, sem dalec dalec od kaksnega Red Bull fana.
In ja vem, da organizacija cesa takega ni poceni, zato lahko das samo kapo dol Red Bullu, da je iz svojega zepa pokril vse te stroske. V vecini primerov se pri dobrodelnih prireditvah stroski pokrivajo iz prihodkov, kar pomeni da na koncu ostane za dobrodelnost zgolj kaksnih par % vsega zbranega denarja.
PS: Pa mogoce se eno vprasanje... Je boljsa "cista" dobrodelna prireditev brez sponzorjev, marketinga itd., kjer zberejo 47eur ali "marketinska" kjer zberejo 3mio eur? Za naso cisto, nepokvarjeno, mocno eticno duso najbrz prva kajne? ;)
PS #2: Nana tisto s ceno 70eur ni nobena manipulacija. Ker nikoli ne bom sel na LM (sem pac svoje tekmovalne ambicije izzivel ko je bil cas za to) nisem na tekocem s startninami, zato sem pac sel na uradno stran LM in napisal od 30 do 70eur... toliko kot pise tam. Verjamem pa, da se da LM preteci tudi brez da placas startnino, ter celo da ti organizator placa da teces... samo takih je tule na forumu najbrz bolj malo ;) Za vse ostale pa velja cena 30-70eur... se pravi v najboljsem primeru toliko kot si tukaj poklonil za Wings for life fundacijo... kar se zdi veliko ljudem prevec.
Super je bil tale tek - najprej sem plačala startnino, nisem bila prepričana, če bom sploh doma, ker se datum teka pokriva s prazniki. Pa nič hudega, saj bi šel denar itak za dobrodelne namene v vsakem slučaju, kaj ne.

30€ ni malo denarja, sploh če ga pomnožiš s člani in tega ne zdrži vsak družinski proračun. Če bi bil znesek zanemarljiv, bi tudi iz naše družine tekli trije. 90€ je pa spet druga zgodba kot 30€. Naj organizatorji razmislijo in preračunajo kaj se jim bolj splača. Načeloma se strinjam s Siolovim člankom in držim pesti :D . Privoščim namreč tudi tistim tekačem, ki jim je ta znesek previsok, da se bi lahko pridružili, doživeli ta tek in tudi prispevali k dobrodelnosti.
ogi napisal/-a:Za Unicef ali pa rdeci kriz pa dajete? Se dobro da imate nekateri tako visoke moralne standarde ;) No ja kakor kdo hoce.

Ne ne dajem tem, ampak pomagam ljudem iz lokalnega okolja za katere vem ,da so prikrajšani zaradi svoje bolezni ali pa jih je sistem poteptal, ker se niso hitro obrnili in to se dogaja malim ljudem. Seveda je bolj problem pri tej dobrodelnosti to, da tisti, ki imajo ponavadi zamahnejo z roko in si mislijo ,da si je sam kriv... Seveda ne mečem vseh v isti koš, ampak večina teh , ki ima ima na žalost tako mnenje.
Se moram odzvati...

Če si zares želiš biti dobrodelen, potem pojdi raje delat, zasluži denar in ga daj tistemu, ki ga potrebuje. Brez da kdor koli to izve, brez zlorabe njegovega imena, brez pričakovanja kontra usluge, brez.... česarkoli. Samo daš in greš.

S tem ko tečem dvomim, da je kdo bolj sit in da ima kdo dobi kaj česar sicer nima!

O sponzorjih pa ne bi! Tukaj zadaj so skriti hudi hudi dobički. Na naš račun!

Zgolj moje mnenje, sicer pa so taki teki že zaradi teka zelo lepi in se jih tudi sam udeležujem vendar, kot je že Špela rekla, predvsem zaradi teka!

Bojan
Uau cela frka ker je bikec zapakiran v dobrodelnost.
Roko na srce dame in gospodje jaz nisem nikjer videl napisa redbul niti ga niso omenjal razen to, da je zastonj pijača na vsakih 5 km in, da je vsak v vrečki dobil redbul.
Glede na to da so zbrali nekaj več kot 3M€ je po mojem mnenju redbul za organizacijo porabil precej več. Tudi prijavnina 30€ se mi ne zdi visoka. Toliko se pač plača za tek

Zame je bila to druga tekma in kar se tiče organizacije je bilo kar vredu. Včasih sem dobil občutek, da so na različnih mestih objavljena malce različna navodila. Ker sem moral startati iz zadnje F cone ker do januarja, ko sem se prijavil še nisem imel osebnega rekorda na 21 ali 42 :( sem moral malce počakati. Pričakoval sem zaostanek na štartu od 2 do 5 min vendar sem po 1.40 že startal tako, da je to zanemarljivo. Potem je sledilo prehitevanje cca 1000 tekačev. Zanimivo kako so nekateri že v tretjem kilometru dihali kot nori. Vesel sem bil, da so bile vsak kilometer postavljene oznake in na vsakih 5 km pijača. trasa je zelo vredu celo pot so nas spodbijali navijači v Kamniku pa super sprejem tako da sem bodil še malo spodbude in pretekel 27,69 km v 2h18min. Z rezultatom sem zadovoljen tudi zaradi tega, ker je to bil moj debi na taki razdalji. Dobil sem tudi malo po pi... ker nisem dovolj pil vendar nič hujšega.
Sam način tekmovanja mi je zelo všeč ker ni določene ciljne črte. Naslednje leto se zagotovo udeležim teka. K sreči je Ljubljana že potrjena tako, da ne bo potrebno v tujino :-P

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA