Sorry ce tole ni bila dobrodelnost pa ne vem kaj naj bi potem bila. 100% startnine je slo izkljucno za Wings for life fundacijo in ne za stroske organizacije itd. Kot sem dobil info, so zbrali 3mio eur. Kaksne stroske je imel Red Bull z organizacijo cesa takega, si verjetno tezko predstavljas, verjetno so pa na globalni ravni zmetali v tole nekaj 10mio eur. Se pa strinjam, da je Red Bull dobil tudi kar nekaj marketinskega ucinka na podlagi tega. Ampak za razliko od velike vecine danasnjih firm (se posebej multinacionalk) je Red Bull se hudo cloveska firma, ki vrne velike kolicine denarja ljudem (pa naj bo to mesto Salzburg, sportniki ali pa razne fundacije). Pa da ne bo pomote, sem dalec dalec od kaksnega Red Bull fana.
In ja vem, da organizacija cesa takega ni poceni, zato lahko das samo kapo dol Red Bullu, da je iz svojega zepa pokril vse te stroske. V vecini primerov se pri dobrodelnih prireditvah stroski pokrivajo iz prihodkov, kar pomeni da na koncu ostane za dobrodelnost zgolj kaksnih par % vsega zbranega denarja.
PS: Pa mogoce se eno vprasanje... Je boljsa "cista" dobrodelna prireditev brez sponzorjev, marketinga itd., kjer zberejo 47eur ali "marketinska" kjer zberejo 3mio eur? Za naso cisto, nepokvarjeno, mocno eticno duso najbrz prva kajne?

PS #2: Nana tisto s ceno 70eur ni nobena manipulacija. Ker nikoli ne bom sel na LM (sem pac svoje tekmovalne ambicije izzivel ko je bil cas za to) nisem na tekocem s startninami, zato sem pac sel na uradno stran LM in napisal od 30 do 70eur... toliko kot pise tam. Verjamem pa, da se da LM preteci tudi brez da placas startnino, ter celo da ti organizator placa da teces... samo takih je tule na forumu najbrz bolj malo

Za vse ostale pa velja cena 30-70eur... se pravi v najboljsem primeru toliko kot si tukaj poklonil za Wings for life fundacijo... kar se zdi veliko ljudem prevec.